Microsoft previews nieuwe Windows

Eigen vermelding van Microsoft in de hardware wereld werd niet vergeten. Na wat scripted plagerij over hoeveel ze hielden hun eigen tabletten Surface, presentatoren aangekondigd dat ontwikkelaars het bijwonen van de conferentie al zou ontvangen gratis Surface Pro’s. Aanwezigen krijgen ook Acer Iconia W3 tabletten.
Ballmer schetste een aantal van de nieuwe wijzigingen in Windows 8.1, die hij beschreef als een ‘verfijnde mix. ”
Wanneer de radicaal anders, touchscreen-geoptimaliseerde systeem kwam acht maanden geleden, werden veel Windows-gebruikers boos over radicale afwijking van de typische Windows-interface, met name het ontbreken van een startknop. De knop is terug, en nu het leidt tot een lijst van al uw toepassingen.
Het bedrijf kondigde een aantal nieuwe applicaties voor Windows 8, waaronder een officiële Facebook-app, Flipboard en NFL Fantasy football. Al was er een kort voorproefje van een nieuwe versie van PowerPoint voor Windows 8, de volgende versie van het Microsoft Office-pakket niet worden vrijgegeven tot 2014.
De snelle Windows 8-update is onderdeel van Microsoft’s nieuwe aanpak voor het vrijgeven van fixes en het toevoegen van functies aan producten.
De software en hardware bedrijf is nu gericht op een “release snelle” cyclus, die zal laten uitrollen wijzigingen in de software in een kwestie van maanden in plaats van jaren. Zij heeft reeds een aantal wijzigingen in Windows 8 vrijgegeven, maar deze versie is de grootste revisie dusver.
Het bedrijf onthulde ook verbeteringen in zijn Bing zoekmachine, ingebouwde ondersteuning voor 3-D-printers, een bijgewerkte Xbox Music app, en nieuwe instrumenten voor ontwikkelaars maken van Windows 8 applicaties.
“De PC, het Windows-apparaat van vandaag, niet veel op de PC van 10 jaar geleden of van 15 jaar geleden te kijken”, aldus Microsoft CEO Steve Ballmer in een keynote-adres kick-off van de conferentie.
De grote Xbox Music update is een radio-functie die een zender voor luisteraars gebaseerd op een lied bouwt, net als Pandora.
Als onderdeel van een functie komt later dit jaar, zullen de mensen in staat zijn om Xbox Music afspeellijsten op basis van webpagina’s, zoals een Pitchfork lijst van top nummers van het jaar automatisch te creëren.
Microsoft heeft ook gewezen op een paar van de van de 3000 Windows 8 gecertificeerde tablets, pc’s en hybriden, waaronder een 18-inch Dell tablet. Het benadrukte meer touchscreen-apparaten, “werkpaard” 2-in-1 tabletten en kleinere tablets.
“We gaan tot een wildgroei van Windows 8 kleine tablet-apparaten te zien in de komende maanden,” zei Ballmer.
De nieuwste versie van Windows is het krijgen van een aantal wijzigingen. Onder hen? Een kleine dosis van het oude Windows.
Microsoft maakt aanpassingen aan haar Windows 8 besturingssysteem, te beginnen met de opstanding van de knop Start.
De veranderingen, kondigde vandaag op de Microsoft Build Developer Conference in San Francisco, een aantal van de aan het adres van de hybride tablet en pc-besturingssysteem dat boven water toen het werd uitgebracht eind vorig jaar klachten.
Een gratis preview-versie van het Windows 8.1-update voor ontwikkelaars is beschikbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in het installeren van het. De versie voor de gewone consument zal komen later dit jaar.
Andere veranderingen zijn de mogelijkheid om direct op te starten in de desktop, meer flexibiliteit met de tegels op het scherm Start, ondersteuning voor hoge-resolutie schermen, en een grotere Bing integratie.
“Zoeken is niet alleen een lijst van links, het is dingen die je kunt doen,” zei Julie Larson-Green, corporate vice president van Windows, die een aantal nieuwe Bing features gedemonstreerd.
Ontwikkelaars kunnen nu profiteren van Bing, die de toegang tot de 3-D kaarten, entiteiten en kennisdatabank en natuurlijke gebruikersinterfaces heeft opengesteld.

EU-Asia