Kina optužuje GSK za podmićivanje

razvoj i Povjerenstvo za reformu rekao je 33 farmaceutske tvrtke će se istražiti više cijene, dok je 27 više lice upite preko ulaznih troškova. GlaxoSmithKline je među ciljanih tvrtki, zajedno s Astellas (ALPMF) i Sandoz.
Drugmakers su pod pritiskom da smanje troškove u Kini kao i udio stanovništva neke zemlje raste stariji, trend koji je naprezanje zemlje zdravstveni sustav i skrbi.
– CNN je Xueqiao Ma i CNNMoney-a Mark Thompson pridonijeli ovom članku.
“Mito i korupcija nema mjesta u našem poslu”, rekao je glasnogovornik. “Mi kontinuirano pratiti naše tvrtke kako bi se osiguralo da zadovoljavaju naše strogo poštivanje procedure – mi smo to učinili u Kini i utvrdili da nema dokaza o podmićivanju ili korupcije liječnika ili vladinih dužnosnika.”
Povezane priče: China probe beba mlijeko namještanja cijena
“Nakon početnog ispitivanja su osumnjičenici priznali na zločine, a istraga je u tijeku”, rekao je ministarstvo sigurnosti.
GlaxoSmithKline je rekao da ne može komentirati o broju rukovoditelji se održava od strane kineskih vlasti, a bio je hitno traže više informacija.
Korupcija je mislio da se endemska u širokim pojasevima kineske industrije, te je mnogi percipiraju kao trošak poslovanja u zemlji.
Vladajuća Komunistička partija je posebno osjetljiv na optužbe za korupciju nakon nekoliko high-profile članovi su bili uhvaćeni u aferama u posljednjih nekoliko godina.
Povezane priče: Kina otvara istragu o cijenama lijekova
To još uvijek nije jasno da li su optužbe GlaxoSmithKline vezan za sonde za određivanje cijena prakse na 60 farmaceutskih tvrtki najavio je prošlog tjedna od strane vlasti.
Kina tvrdi da zločin koji počine GlaxoSmithKline rukovoditelji uključeni falsifikovanja poreznih oblika, kako bi se olakšalo plaćanje mita.
Osim toga, rukovoditelji su također osumnjičeni za primanje mita i provizije od poslovnih partnera.
Kina je optužio GlaxoSmithKline je orkestrirao kampanju mita i korupcije s ciljem umjetno podizanje cijena lijekova u zemlji.
Kina je Ministarstvo javne sigurnosti je napravio navodi se u priopćenju objavili online četvrtak. Farmaceutska tvrtka, rekao je, nije podmitio vladine dužnosnike, medicinske udruge, bolnice i liječnici u nekim od najvećih kineskih gradova, uključujući i Changsha, Šangaju i Zhengzhou.
GlaxoSmithKline (GSK) je rekao da je znao za te optužbe i da će u potpunosti surađivati ​​s upitom.

EU-Asia