Kína azzal vádolja GSK megvesztegetése

A Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottság közölte, 33 gyógyszergyárak kell vizsgálni vége árak, míg 27 további arc vizsgálatok több mint input költségeket. GlaxoSmithKline között a vállalatok célzott, valamint Astellas (ALPMF) és a Sandoz.
Drugmakers nyomás alatt vannak, hogy csökkentsék költségek Kínában, mint az ország lakossága öregszik, a tendencia, hogy erőlködés az ország egészségügyi rendszere és a gyermekgondozás.
– CNN Xueqiao Ma és CNNMoney Mark Thompson hozzájárult ezt a cikket.
“Vesztegetés és a korrupció nincs helye az üzleti,” a szóvivője. “Folyamatosan figyeljük a vállalkozások érdekében, hogy megfeleljen a szigorú megfelelőségi eljárások – tettük ezt Kínában és nem találtak bizonyítékot a megvesztegetés vagy a korrupció, az orvosok és kormányzati tisztviselők.”
Kapcsolódó történet: Kína szonda babatej árrögzítés
“A kezdeti megkérdőjelezi a gyanúsított elismerte, hogy a bűncselekmények és a nyomozás folyamatban van,” a biztonsági minisztérium.
GlaxoSmithKline azt mondta, hogy nem tudta kommentálni a számú vezetők tartanak a kínai hatóságok, és sürgősen keres további információt.
A korrupció gondolják, hogy endémiás széles rend a kínai ipar, és ez számos, mint egy üzleti tevékenység költségét az országban.
A kormányzó kommunista párt különösen érzékeny a vesztegetésre vonatkozó állításokat, miután több nagy horderejű tagjai fogtak botrányok az utóbbi években.
Kapcsolódó történet: Kína megnyitja vizsgálat kábítószer-árak
Ez még nem egyértelmű, hogy a GlaxoSmithKline állítások vannak kötve a szonda árképzési gyakorlatok 60 gyógyszeripari cég bejelentette, a múlt héten a hatóságok.
Kína azt állította, hogy követtek el jogsértést GlaxoSmithKline vezetői tartalmazta meghamisítása adózási formák annak érdekében, hogy megkönnyítse a fizetési megvesztegetésre.
Ezen kívül, a vezetők is gyanúsított figyelembe kenőpénzt, és jutalékot az üzleti partnerekkel.
Kína azzal vádolta a GlaxoSmithKline levezénylésével kampány a megvesztegetés és a korrupció, amelynek célja mesterségesen emelése gyógyszer árak az országban.
Kína közbiztonsági minisztérium tette a vádakat egy nyilatkozatot írt internetes csütörtök. A gyógyszeripari cég, azt mondta, már megvesztegetett kormányzati tisztviselők, az orvosi szervezetek, kórházak és az orvosok néhány Kína legnagyobb városa, beleértve a Changsha, Sanghaj és Zhengzhou.
GlaxoSmithKline (GSK) azt mondta, hogy ismerte az állításokat, és teljes mértékben együttműködik a vizsgálat.

EU-Asia