Fegyverszünet Washington

Szerdán , miután 10:00 , Washington idő , amikor parlamenti képviselő , a képviselőház megszavazta a törvényjavaslatot, amely az utolsó pillanatban megmentette az országot a csődtől , váratlanul jött a pódiumra Kongresszus gyorsíró .

– Ez a legnagyobb csalás , hogy a nemzet egyesül az Istenbe vetett hit ! Soha nem is volt ez ! Kőműves aki azt írta, az alkotmány , ők Isten ellen ! – Kiáltotta egy nő előtt, két magas férfi fekete öltöny megfogta a vállát, és kiköltözött a szobából .

Úgy látszik, van gyorsíró őrület – talán rosszindulatúan mondani, hogy elkerülhetetlen volt, és mindenki úgy kell elvégezni , ha lett volna egész nap , hogy írja le a beszédet a kongresszus. A sors iróniája , úgy tűnik, csak az, hogy a gyorsíró őrült csak akkor, amikor a Kongresszus néhány hét után az őrület végül nem valami értelmes .

Tisztviselők munkába

A törvény, amelyet vissza finanszírozását az Obama-adminisztráció ( január 15) , és felhatalmazta a Pénzügyminisztérium , hogy ki és eladni kötvényeket ( a február 7. ) , 285 képviselők szavaztak , köztük 87 republikánusok. Ellen , a de facto csőd hazája volt 144 republikánusok.

Obama elnök aláírta a törvényjavaslatot nem sokkal éjfél után , és ezzel véget ért több hét , tele drámai fordulat nyilatkozatok és politikai élet , ami nem csak Amerikában, hanem az egész világ figyelte a növekvő csodálkozva .

Ez volt a kezdete a költségvetés-tervezetet , amely a republikánusok , amelyek többsége a képviselőházban beírt nem finanszírozási Obamacare , az egészségügyi reform przeforsowanej Obama 2010-ben hatályba lépő január 1, 2014

Valami , mint Obama , aki úgy véli, a reform legnagyobb eredménye az ő elnöksége , persze nem tudott egyetértek. Ez az ellátás a legtöbb 50 millió amerikai jelenleg nem biztosítottak . Október 1-től lehet igényelni a biztosítási kedvezőbb feltételekkel , mint korábban.

A republikánusok , akik hiszik, hogy Obamacare vezet növekedését a kezelés költségeit , nem értett egyet , hogy módosítja a költségvetési tervezetet, és általában nem fogadták el. Október 1-től , amikor elkezdett egy új költségvetési évben , a kormány elvesztette a finanszírozási forrás . Több százezer tisztviselők küldtek kényszerű szabadság és a nemzeti és állami parkok múzeumok országszerte bezárták.

Csütörtök reggel , mi minden ment vissza dolgozni a jó hangulatban , mert ígértek , hogy az otthon töltött idő lesz a pénz . Parkok és múzeumok nyitva , és az állatok szerelmesei újra nézni a web cam panda medve, aki néhány héttel ezelőtt született Washingtonban állatkertben. Két hét után megszakítás az átviteli mert az a tény , hogy az állatkert egy állami , találtak egy medve jó egészséget.

Költség 16 napos ” zárt állapotban ” még nem került véglegesen összeszámlálása . Idézi a ” New York Times ” elemzői makrogazdasági tanácsadók azt állítják, hogy ez csökkenteni fogja a gazdasági növekedés a negyedik negyedévben 0,3 százalékponttal . , Ami azt jelenti a veszteség 12 milliárd dollár . A szakértők a jól ismert hitelminősítő ügynökség, a Standard & Poor beszél 24000000000 $ . Abszolút értékben , egy hegy pénz, hanem egy skálán amerikai , sőt, nagyon kevés .

Szinte mindegyik , hogy így beszélnek a happy end feltételeket , kivéve a republikánusok , akik elismerik , hogy legyőzze . – Mi bátran harcoltak . Csak annyi, hogy nem tudtunk nyerni – mondta az elnök a képviselőház John Boehner .

Ez egy paradoxon, hogy zavaró este szavazásra mentette Amerikában a fizetésképtelenségi és a kínos , ez tekinthető a tény, hogy a két nagy amerikai fél . Elkerülhetetlen , ez azt jelenti, hogy valamit ez a párt nem helyes .

Mi a következő lépés a republikánusok ?

Ez a következtetés a környezet bankárok és üzletemberek , akik általában támogatják a republikánusok . Legalábbis ez volt, számolt be csütörtök , “Wall Street Journal” , és mégis , az utóbbi, amelynek tulajdonosa a média mogul Rupert Murdoch , van egy kis eltérés a jobboldali , így nem kell ebben az esetben elfogultság gyanúja miatt .

A nézetek jobboldali üzletemberek nem tetszik a Republikánus Párt uralta fanatikusok , akik számára a keresztes hadjárat ellen, Obama és Obamacare sokkal fontosabb, mint a pénzügyi stabilitást az országban. Ha megbénult a kormány azzal fenyegetőzött , hogy nem teszi lehetővé az új kötvények kibocsátása , ami tovább eladósodás Amerikába , ami gyorsan vezet csődje az állam. Pénz a nyugdíjra és a kamatok fizetésének adósságok előtt keletkezett nem lenne legkésőbb november 1 .

Csak az utolsó pillanatban radikálisok – nyomása alatt a közvélemény és Obama – a meghajolt. Nem nyer semmit abból, amit követelt , mert az elfogadott törvényt szerda este nincs üldözés ellen Obamacare . De narobili sok kárt – különösen meg hitelességét veszélyeztethetik Washington .

Csak 10 százalék. Amerikaiak bizalmát a Kongresszusban. A hitelminősítő intézet Fitch bejelentette, hogy nem zárja ki csökkenti az amerikai kormány hitelminősítő a legmagasabb AAA AA + (Standard & Poor , amely már 2011-ben, amikor a politikai botrányok is megjelent a spektrum fizetésképtelenség ) . Bár a csőd nem , de , hogy ez lehetséges, hogy a második alkalommal az elmúlt két évben , mutatja – Fitch elemzők szerint – , hogy a tény, hogy a politikai rendszer .

Clearing idő jön a tavasz , amikor elkezd kampányol előtt a jövő őszi választásokon a Kongresszus . – Ne hagyja abba a republikánus támogatást , de ez alap mérsékelt jelöltet – mondta Mark Thierer vezérigazgatója Gyógyszerészeti Catamaran Corp. .

Eközben a ” radikálisok ” nem teszik fegyvereket . – Tavasszal, mikor lép hatályba Obamacare , és az emberek , hogy milyen szörnyű ez a reform , az egész országban jönnek lázadás – jósolta Marco Rubio , a 42 éves szenátor tekintik potenciális republikánus jelölt az elnökválasztáson 2016

EU-Asia