Dollár le vs jen leáll

A dollár index, amely méri a dollár értékét ellen valutakosár, enyhült 0,1 százalékkal 84,528, szegély távol hároméves magas 84,753 beállított kedd.
“Dollár vásárol tovább. A növekvő Treasury hozamok, nincs ösztönzés, hogy eladja a dollár, különösen az euróval szemben,” mondta Masashi Murata, vezető deviza stratégája a Brown Brothers Harriman Tokióban.
Sterling emelkedett 0,1 százalékkal 1,4886 $. A font megütötte egy hároméves alacsony 1,4814 $ kedden, miután meglepően gyenge UK gyártási adatok tartotta életben elvárásait agresszív monetáris lazítás a Bank of England.
Szingapúr / Sydney, július 10. (Reuters) – A dollár esett szemben a jen szerdán pozíció négyszögesítése, és a rövid távú összpontosít, hogy a jegyzőkönyv a Federal Reserve júniusi ülésén, és a beszéde elnöke, Ben Bernanke, hogy új lőszert dollár bikák.
A dollár csúszott 0,6 százalékkal 100,59 ¥, húzza el a hathetes magas, 101,54 ¥ meg hétfőn kereskedési platformon EBS.
“Van egy kis megállás távon körülbelül 100,90,” mondta Gareth Berry a G10 FX stratégája UBS (Berlin: UBRA.BE – news) Szingapúrban, utalva stop-loss eladás a dollár szemben a jen.
“Semmi igazán olvasni ebbe. Ez valóban leáll hajtott, így nem makroadatok mögött,” tette hozzá.
* Dollar esik vs jen stop-loss eladás-elemző
* Fókuszban a Fed perc Bernanke beszéde miatt szerda
* Aussie pares veszteség után csúszik a kínai kereskedelmi adatok
Masayuki Kitano és Ian Chua
Az ausztrál dollár emelkedett 0,1 százalékkal 0,9182 $. Az ausztrál sújtotta egy napközbeni alacsony 0,9125 $ után a kínai kereskedelmi adatok.
Később szerda, a befektetők alaposan megvizsgálja a jegyzőkönyv a Fed monetáris politikájának június ülést és Bernanke beszéde, figyeli a friss tippeket, amikor a Fed kezdi csökkentésével eszköz beszerzésre, és hogy nem lesz semmilyen katalizátorok további dollár vásárol.
“A dolog nézni valóban egyfajta mennyire elterjedt a nézet, hogy a FOMC elvékonyodó kell kezdeni inkább előbb, mint utóbb. Úgy gondolom, hogy az üzenet jön át nagyon jól,” mondta Berry a UBS, a FED jegyzőkönyv.
Az euró inched akár 0,1 százalékkal 1,2787 $. Ez megütötte a három hónapos alacsony 1,2755 $ kedden, miután az Európai Központi Bank döntéshozó Jörg Asmussen szerint a központi bank útmutatást kamatok megszálló rekord alacsony meghosszabbítani 12 hónap.
Az EKB később kiadott egy nyilatkozatot, mondván, Asmussen nem akarta, hogy semmilyen tájékoztatást a pontos időt, amelyre várhatóan tartani áron rekord mélypontra.
“Bár az EKB később tisztáztak, és visszalépett az ezt a kijelentést, az euróövezet politikai döntéshozók egyértelműen marad a dovish módban és lelkes, hogy árfolyam-várakozások ferde a hátránya,” elemzők a BNP Paribas (Milan: BNP.MI – news) írta az ügyfél megjegyezni.
Standard & Poor leminősítés Olaszország BBB BBB-plus kedden adott a befektetőknek további oka, hogy eladja a közös valutát.
Az euró és a font vett egy szusszanás után zuhant az előző nap, horpadt a növekvő elvárások, hogy a központi bankok az euróövezetben és Nagy-Britannia is kell tartani politika laza sokáig.
Az ausztrál dollár visszapattant esés után korábban szerdán gyenge kínai kereskedelmi adatok megerősítették várakozások lassulás Kínában, a legnagyobb export piac Ausztráliában.

EU-Asia