Zynga varslar 18% av personalen

Som ett resultat av dessa problem, är Zynga lager försmäktar under $ 3.50. Ändå aktier är upp nästan 30% i år på förhoppningar om att Zynga steg in juridiska spel kan löna sig. InDecember, inlämnad Zynga en ansökan om spellicens i Nevada. Zynga har tidigare aviserat ett partnerskap med Bwin.Party, ett brittiskt spelbolag som specialiserar sig på online sports betting, poker och bingo.
“Ingen av oss har någonsin förväntas möta en dag som denna, särskilt när så mycket av vår kultur har handlat om tillväxt,” Zynga vd Mark Pincus skrev i ett blogginlägg. “Men jag tror att vi alla vet att det är nödvändigt att flytta Zynga sade de” väsentliga “kostnadsreduktioner från uppsägningar kommer att rädda företaget $ 70.000.000 till $ 80 miljoner per år. Aktier av Zynga (ZNGA) föll 10% på nyheterna.
“Ingen av oss har någonsin förväntas möta en dag som denna, särskilt när så mycket av vår kultur har handlat om tillväxt,” Zynga vd Mark Pincus skrev i ett blogginlägg. “Men jag tror att vi alla vet att detta är nödvändigt för att gå framåt.”
Social gaming har blivit så populärt att det har varit svårt att upprätthålla en ledarposition, läggs Pincus.
Bolaget bekräftade sin omsättning och vinst per aktie vägledning för såväl det innevarande kvartalet och helåret. Men Zynga räknar nu med en nettoförlust på mellan $ 28.500.000 och 39 miljoner under innevarande kvartal, värre än $ 27.600.000 förlust analytiker tillfrågade av Thomson Reuters hade väntat.
Det har varit klart i månader att det sociala spelbolaget är i trubbel. Den juli 2011 IPO var en besvikelse, har Zynga s köp av “Draw Something” skapare OMGPOP wasdisastrous, och många av bolagets spel har underpresterar.
I oktober 2012, skär Zynga 5% av sina anställda, stängde sina Boston kontor och föreslagna nedläggningar av dess Japan och brittiska kontor. Värre, meddelade Zynga också att det skulle vara slutare omkring ett dussin spel – och omkring fem mer har stängts sedan dess.
De nedskärningar kommer att utfärdas inom alla delar av företaget, och Zynga kommer att stänga några kontor. Den “Farmville” skapare inte säga vilka kontor ska slutare, men tech blogg AllThingsD rapporterade att New York, Los Angeles och Dallas är på huggkubben.
Zynga sade de “väsentliga” kostnadsreduktioner från uppsägningar kommer att rädda företaget $ 70.000.000 till $ 80 miljoner per år. Aktier av Zynga (ZNGA) föll 10% på nyheterna.
Både CFO Dave Wehner och chief game designer Brian Reynolds har lämnat företaget under de senaste månaderna.
Zynga på måndagen meddelade att det kommer att säga upp 520 anställda, eller 18% av arbetsstyrkan, som ett led i ett försök att stabilisera ekonomin vid kämpar videospel företaget.

EU-Asia