Zynga otpušta 18% zaposlenih

Kao rezultat ovih problema, Zynga je zaliha je čami ispod 3,50 $. Ipak, dionice su do gotovo 30% u ovoj godini u nadi da Zynga je korake u legalne kockanje moglo isplatiti. InDecember, Zynga je podnijela prijavu za igranje licencu u Nevadi. Zynga je ranije najavio partnerstvo sa bwin.party, britanski gaming kompanije koja je specijalizirana u online sportsko klađenje, poker i bingo.
“Niko od nas ikada očekuje da se suoče dan kao i danas, posebno kada toliko naše kulture je oko rast”, Zynga CEO Mark Pincus napisao u blogu post. “Ali mislim da svi znamo da je to neophodno za pomicanje Zynga je rekao da” značajne “smanjenja troškova od otpuštanja će spasiti kompaniju $ 70.000.000 do 80.000.000 $ godišnje. Akcije Zynga (ZNGA) srušeni 10% na vijestima.
“Niko od nas ikada očekuje da se suoče dan kao i danas, posebno kada toliko naše kulture je oko rast”, Zynga CEO Mark Pincus napisao u blogu post. “Ali mislim da svi znamo da je to neophodno da se krene naprijed.”
Socijalne gaming je postala toliko popularna da je to bilo teško održavati vodeću poziciju, Pincus dodao.
Kompanija potvrdila svoju prihoda i zarada po dionici smjernice za tekući kvartal i punu godinu. Ali, Zynga sada očekuje neto gubitak od 28.500.000 $ i $ 39.000.000 toku tekućeg kvartala, gore od $ 27.600.000 gubitak analitičari koje je anketirao Thomson Reuters je očekivao.
To je bilo jasno već mjesecima da se socijalna gaming kompanije je u nevolji. U decembar 2011 IPO je bio razočaravajući, Zynga je kupovina “Draw Something” kavu OMGPOP wasdisastrous, a mnogi od igara kompanije su underperforming.
U oktobru 2012, Zynga rezati 5% svojih zaposlenika, zatvorila svoje urede Boston i predložena zatvaranja svojih Japana i Velike Britanije ureda. Još gore, Zynga je također najavio da će se oplate desetak igrama – te o još pet je zatvoren od tada.
Posao rezovi će se izdavati u svim dijelovima društva, a Zynga će zatvoriti nekoliko ured lokacijama. U “Farmville” kavu nije rekao koja će biti zatvorena uredima, ali tech blog AllThingsD izvijestio da su New York, Los Angeles i Dallas su na panju.
Zynga je rekao da “značajne” smanjenja troškova od otpuštanja će spasiti kompaniju $ 70.000.000 do 80.000.000 $ godišnje. Akcije Zynga (ZNGA) srušeni 10% na vijestima.
Oba CFO Dave Wehner i glavni dizajner igre Brian Reynolds su napustili kompaniju u proteklih nekoliko mjeseci.
Zynga je u ponedjeljak najavio da će otpustiti 520 radnika, ili 18% svoje radne snage, u sklopu napora za stabilizaciju financija na bore video igre kompanije.

EU-Asia