Zynga largon 18% të stafit

Si rezultat i këtyre problemeve, aksioneve Zynga po lëngon nën 3,50 $. Megjithatë, aksionet janë deri gati 30% këtë vit në shpresën se hapat e Zynga-së në lojrat e fatit juridik mund të paguajë. InDecember, Zynga paraqitur një kërkesë për një licencë të lojrave në Nevada. Zynga kishte njoftuar më parë një partneritet me bwin.party, një kompani britanike e lojrave që është e specializuar në basteve sportive online, poker dhe bingo.
“Asnjë prej nesh ndonjëherë pritet të përballen me një ditë si sot, sidomos kur aq shumë e kulturës sonë ka qenë në lidhje me rritjen,” shkroi Zynga CEO Mark Pincus në një blog post. “Por unë mendoj se ne të gjithë e dimë se kjo është e nevojshme për të lëvizur Zynga tha se” të konsiderueshme “nga reduktimet e kostos shkurtimeve do të shpëtuar kompaninë 70.000.000 $ në $ 80 milion në vit. Aksionet e Zynga (ZNGA) ranë 10% në lajme.
“Asnjë prej nesh ndonjëherë pritet të përballen me një ditë si sot, sidomos kur aq shumë e kulturës sonë ka qenë në lidhje me rritjen,” shkroi Zynga CEO Mark Pincus në një blog post. “Por unë mendoj se ne të gjithë e dimë se kjo është e nevojshme për të ecur përpara.”
Social lojrave është bërë kaq popullore që ajo ka qenë e vështirë për të mbajtur një pozitë udhëheqëse, Pincus shtuar.
Kompania riafirmoi të ardhurat e saj dhe të ardhurat për aksion për udhëzim të dy tremujorin e tanishëm dhe vitin e plotë. Por Zynga tani pret një humbje neto prej 28.500.000 $ në mes dhe $ 39.000.000 gjatë tremujorit aktual, më keq se 27.600.000 $ humbje analistët e anketuar nga Thomson Reuters kishte pritur.
Ka qenë e qartë për muajt që kompania social lojrave është në telashe. IPO dhjetor 2011 ishte zhgënjyese, blerja Zynga e “diçka nxjerrë” OMGPOP krijues wasdisastrous, dhe shumë e lojrave të kompanisë kanë qenë underperforming.
Në tetor të vitit 2012, Zynga shkurtuar 5% e punonjësve të saj, të mbyllur zyrat e veta Boston dhe mbylljet e propozuara të Japonisë dhe zyrat e saj në Mbretërinë e Bashkuar. Më keq, Zynga njoftoi gjithashtu se do të shuttering rreth një duzinë games – dhe rreth pesë më shumë janë mbyllur që nga atëherë.
Shkurtimet e vendeve të punës do të lëshohet nëpër të gjitha pjesët e shoqërisë, dhe Zynga do të mbyllë disa lokacione të zyrës. “Farmville” krijues nuk ka thënë që zyrat do të shuttered, por blog teknologjisë AllThingsD ka raportuar se New York, Los Angeles dhe Dallas janë në bllok i shëndoshë.
Zynga tha se “të konsiderueshme” nga reduktimet e kostos shkurtimeve do të shpëtuar kompaninë 70.000.000 $ në $ 80 milion në vit. Aksionet e Zynga (ZNGA) ranë 10% në lajme.
Të dyja Dave CFO Wehner dhe shefi projektuesi lojë Brian Reynolds kanë lënë kompaninë në muajt e fundit.
Zynga njoftoi të hënën se do të ndalem 520 të punësuar, apo 18% të fuqisë punëtore të saj, si pjesë e një përpjekje për të stabilizuar financat në kompani duke luftuar lojë video.

EU-Asia