Zwitserse schil terug bankgeheim regels

Related: Bank boetes bijgevuld 10 miljard dollar 2012

Vertegenwoordigers van UBS en Wegelin zei de aankondiging van woensdag zou geen invloed op hen vanwege hun vroegere nederzettingen. Julius Baer Group Ltd, een andere belangrijke Zwitserse geld manager, zei dat de aankondiging is een positief voor het bedrijf in dat het nu een kader om deze problemen op te lossen met de Amerikaanse autoriteiten.
De Zwitserse regering is waardoor de natie banken om wat de klant informatie te onthullen aan de Amerikaanse autoriteiten dat zij eerder waren verboden onthullen, een belangrijke stap bij het oplossen van fiscale geschillen tussen de naties.
Amerikaanse autoriteiten hebben geduwd voor informatie over Amerikanen die gebruik maken van Zwitserse bankrekeningen om belastingen te vermijden. De Zwitserse Bondsraad, dat is de uitvoerende tak van de Zwitserse regering, zegt dat de nieuwe regels zijn belangrijk voor de banken van het land om de fiscale zaken achter zich te laten.

Gerelateerd: Regulators sonde meer bank bedrog
In 2009 UBS (UBS), ‘s lands grootste bank, overeengekomen de verslagen van duizenden Amerikaanse klanten die werden verdacht van het gebruik van hun rekeningen om belastingen te ontduiken om te draaien.
In januari, Wegelin & Co, de oudste bank van Zwitserland, toegelaten tot het helpen van meer dan 100 Amerikaanse belastingbetalers verbergen hun vermogen tussen 2002 en 2011, pleiten schuldig aan samenzwering om belastingen te ontduiken en te stemmen met een $ 74.000.000 boete betalen.

“Als banken niet gemachtigd waren om samen te werken met de Amerikaanse autoriteiten, zou de initiatie van verdere strafrechtelijke onderzoeken of heffingen betreffende bancaire instellingen niet worden uitgesloten. De onzekerheid voor de financiële centrum zou blijven bestaan”, aldus de verklaring van de Federale Raad. Hij zei dat het de nieuwe regels, die zal gaan voordat het Zwitserse parlement uitgegeven, omdat de Amerikaanse autoriteiten zijn niet langer bereid om te wachten alvorens actie te ondernemen tegen de Zwitserse banken.
Noch de US Treasury noch departementen Justitie had geen commentaar op de aankondiging uit Zwitserland.
Zwitserland heeft lange tijd een reputatie voor het bankgeheim dat het een favoriete belastingparadijs voor vermogende particulieren uit de hele wereld gemaakt. Maar de geheimhouding was al doorboord in een aantal recente schikkingen tussen enkele toonaangevende banken en de Amerikaanse fiscus.

EU-Asia