zuinig vernieuwers in India

Priya Mani, projectmanager voor Frugal Digital, zegt dat er veel te leren van “het denken over hoe je alledaagse schipbreukeling objecten kunnen hacken.” De projecten van de organisatie heeft uitgevoerd in combinatie met de Indiase uitvinders hebben al producten die worden gebruikt in India vandaag, waaronder een klaslokaal projector gemaakt uit hergebruikt mobiele telefoon onderdelen en een low-cost gezondheid screening tool gemaakt van een oude wekker opgeleverd.
Een jonge ondernemer, Mansukhbhai prajāpati, alles verloren, maar vond een innovatieve manier om weer op zijn voeten. Prajapati ontwierp een goedkope klei koelkast die geen elektriciteit nodig en bleef functioneren in geval van grote rampen of black-outs, zoals degene die zijn dorp verwoest.
“General Electric heeft laten zien met zijn inmiddels beroemde ultra-low cost ECG-apparaat dat er een westerse markt voor producten ontstaan ​​uit de beperkingen van de Indiase markt voor gezondheidszorg. Het dwingt de multinationals te denken over hoe hun bestaande investering intensieve modellen van innovatie kan worden geconfronteerd onvermijdelijk toenemende concurrentie met Indiase en Chinese multinationals. ”
Lees: De toekomst van transport is self-driving auto
Zo opvallend is de trend voor zuinige innovatie geworden, dat vorig jaar de National Endowment for Science, Technology and the Arts (Nesta), een onafhankelijke liefdadigheidsinstelling in het Verenigd Koninkrijk, in opdracht en een grote research paper gepubliceerd over het fenomeen.
De krant zei “sobere innovatie wordt gevonden door het Indiase systeem: van … inspanningen voor drug discovery gedreven door de overheid laboratoria, tot Bharti Airtel’s benadering van het snijden van de kosten van mobiel bellen, om de Keralan aanpak van de palliatieve zorg, die is het verstrekken van crowdsourcen toegang tot ondersteuning op het einde van het leven van duizenden mensen in een leegte van formele zorg. ”
In de voorhoede van de zuinige innovatie beweging is Professor Anil Gupta, die, voor de laatste 20 jaar, is reizen in India, op zoek naar lokale uitvinders wiens creativiteit heeft een positief effect op de armoede op het platteland had. In 1989, Gupta richtte de Honey Bee Network, een organisatie die onthult achterban uitvinders, en helpt om hun uitvindingen aan de wereld.
“Ik heb ongeveer 4000 kilometer gelopen in de afgelopen 12 jaar”, zegt Gupta. “Ik heb geprobeerd om de geesten van de mensen die het maken van het hele land in kaart.”
Lees: High school tiener bouwt eenmans onderzeeër
Reis Gupta heeft hem in contact gebracht met uitvinders die zijn veelvoorkomende problemen in sobere wijze, met behulp van traditionele kennis en gemakkelijk beschikbare materialen.
Door zijn eigen rekening, Gupta vindt dat de Honey Bee Network heeft geholpen ontgraven dan 25.000 nieuwe uitvindingen, waaronder een motor gemonteerde veldspuit, een apparaat voor het beklimmen van bomen, een amfibische fiets en een wind-aangedreven irrigatiesysteem.
Kirsten Bound, de auteur van het rapport Nesta’s, zegt “zuinig innovatie is alles over het maken voordeel uit dwang. Geconfronteerd met schaarse middelen en institutionele vides, zuinig vernieuwers ontwikkelen radicaal nieuwe oplossingen voor problemen. Het gaat niet alleen over het maken van dingen goedkoper, maar beter, meer geschikte en schaalbaar. Het gaat om gebruik te maken van beschikbare middelen op nieuwe manieren, het verminderen of hergebruik van afval of zelfs opnieuw denken een hele systeem rond een product of dienst. ”
Mansukhbhai Patel, een Gujerati boer bedacht zo’n product. Plukken katoen in Gujarat is een manuele taak die, in het verleden, wordt vaak uitgevoerd door kinderen. In een poging om de werkzaamheden te verminderen, Patel bedacht een katoen-stripping machine die kan worden bediend door een persoon. Professor Gupta meent de uitvinding heeft geholpen kinderarbeid in de regio aanzienlijk verminderen.
Zuinig Digital, een onderzoeksgroep geleid door het Instituut van Kopenhagen van Interaction Design, tracht juist dit soort uitvinding te bevorderen. De groep loopt projecten in samenwerking met de Indiase uitvinders om goedkope, “gehackt” apparaten om blijvende problemen op te lossen over het subcontinent te bouwen.

Maar Mani gelooft dat werk wordt gedaan door zuinig vernieuwers in India heeft nog een belangrijke internationale impact te hebben: “. Mensen dachten dat we helemaal gek proberen om iets nieuws uit oude onderdelen te creëren”
Gebonden mening dat de filosofie van zuinige innovatie en de praktijk van herbestemming technologie wereldwijd kan worden toegepast. “Zuinig innovatie komt uit India kan belangrijke gevolgen hebben voor de rest van de wereld”, zegt Bound.
Prajapati’s uitvinding maakt deel uit van een groeiende trend in India die bekend staat als ‘zuinig innovatie “is geworden – onder-de-radar uitvinders in het hele land het bedenken goedkope oplossingen voor lokale problemen, vaak uit noodzaak, gebruik van op maat gemaakte technologieën van hun eigen creatie.

EU-Asia