Želite li imati operaciju po robota?

Svaki dan, mi sretno povjeriti više od naših života na automatima kod kuće iu našim nismo mogli učiniti s tradicionalnim metodama. ”
Budući da izradi svoj prvi prodaju u 1998 – u njemačkim kupcima u Leipzigu Heart Center – tvrtka je prodala više od 2.500 robote u bolnicama diljem svijeta, a prijavio prihode u više od 2 milijarde dolara prošle godine.
Što se tiče budućnosti, Rosa predviđa da kirurzi i njihovi pacijenti će biti još dodatno apart – Ideja da se ne tako davno bi se činilo kao mogućnost daljinskog.
“Mogu zamisliti da kirurg u San Franciscu, a radi na pacijenta u drugom stanju, pa čak i New York”, kaže Rosa.
“Korist je minimalno invazivne kirurgije. Pacijent će osjećati manje boli, potrebno manje vremena da se oporavi, općenito (gubitak) manje krvi, ovisno o operaciji. Postoji samo splav, cijeli niz prednosti za pacijenta,” Rosa rekao.
Pročitajte / Pogledajte: Budućnost prijevoza je self-vožnje automobila
Rosa je s Kalifornija-temeljen tvrtka od svojih početaka sredinom 1990-ih te je vidio da Vinci sustav razvija od ideje do 10.000-komponente, milijun dolara-plus rublja što je danas. On je još uvijek pamti prvi put vidio da je u akciji.
“Bio sam nervozan. Bilo je deset inženjera u sobi. Sjećam se nekoliko ljudi bi vic o meni u smislu mojih rukavica puni znoja …, ali svi smo bili nervozni u tim danima. Imali smo puno jahanje na uspješne rezultate u smislu nastavka financirati tvrtku, “rekao je Rosa.
No, tjeskoba brzo okrenuo optimizma kao prednosti za pacijente postalo jasno.
Konzultant kirurg i glavni medicinski savjetnik Intuitivni Surgical, dr. Myriam Curet je pionir u korištenju robota u bolnicama.
Pročitajte: Smartpen provjerava pravopis dok pišete
“Ja sam proveo nekoliko mjeseci u razvoju robota postupak djeluje na morbidno pretilih pacijenata, a zatim smo se u to na prvom pacijenta”, rekao je Curet.
“Stvari ode iznimno dobro, bili smo jako, jako zadovoljna što nam je omogućilo da to
gradove. No, što bi moglo biti oprošteno za blanširanja na izglede za četiri oružane robota ležaja nad vama, skalpel svjetlucala.
Ali ne bojte se, ljudi, i visoko obučenih u to, je na kontrolama Da Vinci robotskog kirurškog sustava.
“Mislim da je vrlo važno objasniti robotsku kirurgiju”, kaže David Rosa od kreatora da Vinci, Intuitivno Kirurški.
“Robot ne čini ništa na vlastitu. Svaki pokret, sve njegove kontrole su pod kontrolom kirurga koji sjedi na konzoli.”
Tvrtke tele-rukovođen roboti su izvedena više od 1,5 milijuna operacije na trbuhu opću kirurgiju i ginekologiju procedura za prsnih i plućnih operacija.
Tri komponente čine jezgru operativnog da Vinci: Pacijent košarice – koji kuca na robotske ruke, kirurg konzole i vizija sustav koji pruža sve veze koje omogućuju konzole i instrumenti za komunikaciju.
Svaki pokret u kirurga ruci je prenio na četiri kraka koji kontroliraju i do 50 različitih instrumenata, od osnove kao što su škare i iglu vozačima napredniji instrumentaciji koje uključuju elektrokauterizacije i klamarice.
“Kad sjednete da Vinci konzoli, može raditi stvari koje ne možete učiniti na druge načine”, kaže Rosa. “Robotsku mehanizmi i 3-D vizija koje dolaze uz njega (znači) možete manipulirati tkiva i obaviti operaciju kao što nitko drugi ne može.”

EU-Asia