Zeldzame Apple 1 computer verkocht voor $ 671.000

De Apple PC voorspelde een minstens $ 400.000. Maar Breker zei dat het geen verrassing dat het haalde meer dan 50% meer. In november zijn team geveild een vergelijkbaar model voor $ 640.000. Sotheby’s New York verkocht vorig jaar een voor $ 375.000.
Zaterdag veel ook de brief van Jobs om een ​​Fred Hatfield bij Computer Data Systems in Columbus, Ohio. Gedateerd 18 januari 1978, de brief biedt Hatfield de kans om de handel in zijn Apple-1, en $ 400, voor een Apple II. Hij blijkbaar niet Jobs nemen op het aanbod.
Een zeldzame werkend model van de Apple 1, eerste desktop computer van de tech reus, verkocht voor meer dan $ 671.000 in het weekend op een veiling in Duitsland.
De computer, samen met een brief van Apple mede-oprichter Steve Jobs naar de oorspronkelijke eigenaar, is vermoedelijk een van de slechts zes werkende Apple 1s en een van slechts drie op de open markt.
De koper, die ervoor koos om anoniem te blijven, is uit het Verre Oosten, volgens Uwe H. Breker van Auction Team Breker, die uit een rooster van vintage tech zaterdag geveild in Keulen.
Jobs en Steve Wozniak famously de Apple computer in Jobs ‘familie garage, de bouw van het apparaat met de hand en de financiering van de onderneming door de verkoop van Wozniak fancy rekenmachine en Jobs’ VW camper.
Ongeveer 200 Apple 1s werden gebouwd, en minder dan 50 worden verondersteld te bestaan ​​nog steeds – de meeste van hen niet in orde.
De prijzen voor de zeldzame apparaten zijn sinds de dood van Jobs ‘in 2011 gestegen. In november 2010, is Christie geveild een Apple 1 voor $ 212.000.
“Het is niet alleen de techniek van ‘s werelds eerste kant-en-klare pc,” Breker zei in een e-mail naar CNN. “Het is meer het symbool van de American Dream – het verhaal van twee drop-outs die een prachtig idee gehad … en 35 jaar later hun bedrijf is de rijkste en meest gewaardeerde bedrijf ooit.”

EU-Asia