Zaupajte nam smo iz Silicijeve doline

Zdaj, več top Silicijevi dolini podjetij, ki se ukvarjajo v igri ena upmanship kažejo, da so najbolj pregledno internetno podjetje na blok.
Začetna poročila o “neposrednim dostopom,” kot del tajnih obveščevalnih sistema ZDA, imenovano Prizma, so se izkazale za napačne. Vendar pa so poročila o Prism izpostavil dolgoletno strahove zasebnosti, o tem, kako največjih tehnoloških podjetij v ZDA ravnajo s svojimi velike troves uporabniških podatkov. Internetne velikani so prišli pod drobnogledom zaradi poročil, da NSA uporablja Prizma preveriti podatke – vključno z e-pošto, video posnetkov in spletni klepeti – da zbira prek zahtev po Zakonu o zunanjetrgovinskem obveščevalne Nadzornega (FISA), eno od spornih zakonov na Srce trenutno NSA-vohljal Senzacija.
Po Prism puščanja, ki je bil dobavljajo Guardian in Washington Post, ki jih informatorji puhala Edward Snowden, Apple, Google, Facebook in Yahoo vse izdane izjave – v izredno podoben pravnem jeziku – zanikala, da dajejo ONV “neposredna” ali svobodno dostop do svojih računalniških strežnikih.
Vendar pa so podjetja očitno čutil potrebo, da gredo dlje od teh zavrnitvah, in v zadnjih dneh so sodelovali na natečaju, da pokažejo svojo zavezanost preglednosti.
Google je sprožil bitko za preglednost prejšnji teden, ko je vprašal US Attorney General Eric Holder in FBI direktorja Robert Mueller za dovoljenje za objavo “skupne številke nacionalno-varnostnih zahtev, vključno FISA razkritij – tako v smislu števila smo prejeli in njihov obseg. ”
To zahtevo je treba omeniti, saj je bil prvič Google je celo priznal, da je prejel nacionalno-varnostne zahteve Fisa. Facebook in Microsoft hitro sledile s podobnimi zahtevki. Ministrstvo za pravosodje je povedal tiskovni predstavnik času, ko je agencija v postopku pregleda zahtevek.
Potem, čez vikend, Facebook, ki za razliko od Google ni nikoli objavila poročilo o preglednosti, dosegel sporazum z vlado, ki mu omogoča, da razkrijejo podatke o zahtevkih za informacije v ZDA. Facebook je dejal, da za šest mesecev, ki se konča 31. december 2012, je prejela med zahtevami 9.000 in 10.000 podatkov, vključno s kazenskimi in nacionalno-varnostni povezane zahteve, ki zajemajo med 18.000 in 19.000 računov.
“Zadovoljni smo, da je kot posledica naših razprav, lahko zdaj tudi v poročilu o preglednosti vse zahteve ameriške nacionalne, povezane z varnostjo (vključno FISA, kot tudi z nacionalnimi varnostnimi Pisma) – kar do sedaj ni bilo podjetje dovoljene storiti , “je dejal Facebook generalni svetovalec Ted Ullyot v ne tako subtilno izkopavanjih na tekmece družbe.
Kmalu zatem je Microsoft izdal podobne podatke, ki kažejo, da je družba prejela med 6.000 in 7.000 kazenske in nacionalno-varnostni zahtevke, ki vplivajo med 31.000 in 32.000 račun potrošnikov.
Yahoo sledil pozno ponedeljek, pravijo, da je prejel “med 12.000 in 13.000 zahtevkov, vključno s kazensko, o tujih obveščevalnih Nadzornega (FISA) in druge zahtevke za.”
VEČ: Evo zakaj Google je nakup Waze, rdeče-vroče mobilni promet App za 1 milijardo dolarjev
Tukaj je problem. V skladu z dogovorom, Facebook, Microsoft, Apple in Yahoo dosegla z vlado, ko so bile družbe dovoljena le sprostiti skupne številke celotne podatkovne zahteve ZDA. Ključnega pomena je, niso bili dovoljeni za ločeno izbruhne število FISA zahtevkov. “To vpliva le na majhen del globalne baze kupcev Microsofta,” John Frank, Iz tega razloga, da ne vemo, ali so prejele 50 Fisa zahtevke, 500 ali 5000. Zaradi tega razkritja, medtem ko je hvalevreden, krilo okoli osrednje vprašanje v NSA-vohljala polemiko, ki je narava in obseg sodelovanja podjetij v tajnih ameriških nacionalno-varnostnih preiskavah.
Namestnik generalnega svetovalec Microsofta, je dejal v blog post. “Sam Preglednost morda ne bo dovolj, da bi ponovno pridobili zaupanje javnosti, ampak to je odlično mesto za začetek.”
V ponedeljek, Apple pridružil stranko in napovedal, da od 1. december 2012, do 31. maja, 2013 je prejel med 4.000 in 5.000 zahtevkov od ameriškega kazenskega pregona za podatke o strankah, povezanih z med 9.000 in 10.000 računov ali naprav, vključno s tako kaznivo preiskave in nacionalni varnosti “zadevami.” Apple je dejal, da je sproščanje podatkov “v interesu transparentnosti.”
“Prepričani smo, da so podjetja, bi bilo treba dovoliti, da izbruhne posebne številke za FISA zahtev,” je dejal Amie Stepanovič, direktor domačega projektu nadziranja na Electronic Privacy Information Center, javnega interesa organizacije Washington temelji. “Te številke bi zagotovila državno preglednost. Menimo tudi, da bi posamezni uporabniki usmerjeni v FISA prejeli obvestilo, da so bili predmet nadzora, tudi po dejstvu, da so imeli priložnost, da izpodbija nadzora na sodišču.”
Največji ameriški Internetna podjetja so spotikanja nad seboj, da okrepijo svojo javno podobo po uspešnici razkritij o njihovi vlogi v spornih podatkov pri zbiranju program ameriške vlade.
Odkar Poročila novice predlagal, da večjih tehnoloških podjetij – includingApple, Google, Facebook in Yahoo – zagotoviti agencijo za državno varnost (NSA) z neomejeno ali “neposredno” dostopu do njihovih strežnikih, podjetja so se bijejo agresivno kampanjo, da dokaže, da so ” ponovno niso vladne Stooges.

EU-Asia