Za razred leta 2013, hladen tuš

McCullough je prepričan, da je velik del današnje mladine je “razvajali, cosseted, doted na, kacigom, mehurčkov zavitih” in zaščitena od realnosti. Povedal diplomantov: »Povzpni se na goro, da ne bo zasadil svojo zastavo, temveč objem z izzivom, uživajte v zrak in glej pogled splezati nanj, tako da boste lahko videli svet, ni tako lahko vas svet vidi.”.
“Sem imel privilegij dali govoru na univerzi v osrednji Kaliforniji, in upam, da bo nekega dne, da poda drugo. V bistvu sem že veste, kaj hočem povedati.

Lani je na Visoki šoli Wellesley v Massachusettsu, David McCullough Jr, angleški učitelj na šoli in sin Pulitzerjevo nagrado nagrajeni zgodovinar David McCullough, dal govoru. On je potrkal iz parka in njegove besede potoval daleč. Kaj je imel za povedati, Amerika je bila obupana, da slišim.

Ne jaz. Raje povej naše prihodnje voditelje, kaj morajo slišati. Tukaj je 10 provokativnih nasvetov, ki bi bil letošnji razred visokošolskih in univerzitetnih diplomantov pametno vzeti k srcu:
1) Nikoli ne pozabite, da je kljub temu, je tisto, kar družba povedal, nisi posebna, kot je dejal McCullough v svojem maturantskem govoru. Svet ne vrti okoli tebe. In ne smejo imeti občutka, upravičen do ničesar. Nihče ni boljši od vas, vendar niste bolje kot kdorkoli drug. Vse obravnavamo s spoštovanjem, dokler vam zdravljenje na enak način.
2) Sledi svoji strasti, vendar je odprt za idejo, da bi vaša strast spreminjajo in razvijajo več let, kot ti. Ne bojte se, da spremeni smer in gre v drugo smer. Ste dovoljeno imeti drugi misli o tem, kaj želite storiti in kako nameravajo porabiti svoje življenje.
3) Ali so vaši starši sami, da vam predstavim. Jih intervju, in jo posneti. Prosite jih, o svojem življenju, in kaj zgodbe ali lekcije bi jih želeli deliti s svojimi vnuki. So ti dali življenje, tako da vsaj vi lahko storite, je poskušal razumeti uresničile. Ko ste odšli, boste veseli, da si.
4) Break iz svojega območja udobja. Naredite tisto, kar si najbolj strah. Izogibajte se tisto, kar je enostavno in predvidljivo. Potovati po državi in ​​svetu. Spoznati nove ljudi in si videti svet iz svojega zornega kota. Ostani radovedna. Postavljajo vprašanja. In nikoli ne ustavi učenje.
5) Za tiste, ki se odločijo, ali so sposobni, da se poročita – in upam, da en dan, vse vas bo -, ki se boste odločili za poroko bo šel daleč v smeri določitve vaš uspeh. To je bolj pomembno kot stopinj fancy šol. Ljudje lahko bodisi vam dvigne, ali bi vam dol. Izbrati dobro.
6) Ne samo sprejeti neuspeh, ampak jo pozdravljam. Pričakovali. Učite se od njega. Ga obravnava kot dragoceno učno izkušnjo. Ne pozabite, če boste vedno dobili vse, kar si želite, in izpolniti vse, kar je določeno storiti, potem ste ni vseeno. Ker ste nastavili svoje cilje prenizko.
7) Organ vprašanja in izziv svoje prepričanje. Skok v javni razpravi. Postanite ukvarjajo. Demokracija je participativna šport, ste sodelovali, ali boste dobili delo narazen. Ni važno, kaj mislite. Pomembno je, da ste mislili, da svojo pot tam in lahko pojasnite, zakaj ste verjeli.
8) Za tiste, ki ste, ki se odločijo, ali so sposobni, da imajo otroke, ko se določene, da jih dvigniti, jim dati eno stvar hočejo najbolj: vaš čas. Jih naučiti, da se produktivno. Toda še bolj pomembno, jih naučiti, na primer, da so dobri ljudje, ki se zdravijo sočloveku vljudno in spoštljivo.
9) Ko boste šli skozi življenje, ne bojte se, da imajo visoka pričakovanja svojih otrok, drugih in sebe. So še hujše stvari, kot pa razočaran, ker nekdo ni opravil, kot ste upali. Kot da bi dali gor na njih in ne pričakujem veliko od samega začetka.
10) Na koncu je veliko let od sedaj, ko greš na svoj počitek, vaš najpomembnejši dosežek v življenju ne bo denar, ki ste zaslužili ali uspeh ste uživali. Edina stvar, ki bo trajala, in naj svet ve, da si tukaj na prvem mestu, je vpliv bi imel na druge ljudi. Naj bo pozitivna.
To je to. Vzemi ali pusti. Vsakdo uživa v udobju toplo kopel. Ampak včasih, kaj se ti je za hladen tuš.

Naj jo poskusite na vrsto leta 2013. Pogovorite se s profesorji akademije ali upravljavci s človeškimi viri in delodajalcev. Preberite raziskave, opravljene na tako imenovani generaciji tisočletno, in boste našli veliko dokazov, da je bil McCullough na pravi poti. Na današnji mladi so pogosto preživel svoje življenje, ki coddled, poskrbljeno in prizanesel stres življenja v skladu s pričakovanji. Ljudje ponavadi jim povem samo to, kar želijo slišati.

EU-Asia