YK: n valiokunnan seksuaalisen hyväksikäytön grillit Vatikaanin virkamiehet

Senior Vatikaanin virallisesti tunnustettu torstaina ei ole “mitään tekosyytä” lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kuten hän ja muut olivat grillattu YK: n komitea pedofiili papit käsittelystä katolinen kirkko.
Se on ensimmäinen kerta Vatikaani on joutunut vastata väitteisiin, niin julkisesti käytössä lasten seksuaalisen hyväksikäytön suojaamalla sellaiset papit.
Komitean kyseenalaistanut kourallinen Vatikaanin virkamiehet–sisältää Monsignor Silvano seuraajansa, pysyvä tarkkailija Pyhän istuimen Yhdistyneille Kansakunnille Genevessä ja Monsignor Charles Scicluna, Vatikaanin entinen päällikkö seksuaalirikosten syyttäjä – useita tunteja torstai Sveitsissä.
Avauspuheenvuorossaan seuraajansa sanoi, “ei mitään tekosyytä seksuaalisen väkivallan tai hyväksikäytön. Tällaisia rikoksia koskaan oikeutettua onko tehnyt kotona, kouluissa, yhteisön ja urheiluohjelmia, uskonnollisten järjestöjen ja rakenteita. Tämä on Pyhän istuimen pitkän linjan politiikkaa.”
Hän sanoi, kehon ‘d myönteisenä ehdotuksia edistämiseen ja lasten oikeuksien komitean YK: n yleissopimus lapsen oikeuksista-paneelista kunnioittamisen.
Useita osuvia kysymyksiä komitean jäsen Sara Oviedo painetaan seuraajansa yli Millaisia seuraamuksia on asetettu väärin papit ja onko ne luovutetaan oikeusjärjestelmien maissa, joissa rikokset tehdään.
Vatikaanin virkamiehet kysyttiin myös, mitä tehdään estää piispat ongelma papit siirtäminen eri seurakuntien peittääkseen niiden väärinkäyttö.
Koska katolisen kirkon helm maaliskuussa, paavi Francis sanoi Vatikaanin virkamies suorittamaan “asianmukaisesti kanteen syyllisiä” seksuaalinen hyväksikäyttö tapauksissa.
Vatikaanin perustaa alaikäisten seksuaalisen hyväksikäytön vastaisen komission
Scicluna: Ei ole “coverups”
Scicluna totesi olevansa siellä sanoa että “Pyhän”saa sen”” osalta ja että kukaan saisi estää väärin papit syytteeseen.
“Let’s sanoa liian myöhään tai ei,” hän sanoi. “Mutta on tiettyjä asioita, jotka täytyy tehdä toisin. Haluan puhua cover-up, esimerkiksi, koska tämä on erittäin tärkeää.”
“Se ei ole politiikan Pyhän istuimen kannustaa salailu”, hän sanoi. “Tämä on vastoin totuutta. Vain totuus voimme siirtyä tilanteeseen, kun aletaan että… esimerkiksi parhaiden käytäntöjen.”
Hän sanoi, että papiston ja maallikoiden liitetty kirkon koulutus on avainasemassa, on täytäntöönpanon suuntaviivat lastensuojelua koskevan.
Kuten papit, jotka ovat syyllistyneet alaikäisten seksuaalinen hyväksikäyttö Pyhä istuin on tehnyt selväksi myös kirjeessään piispat, ettei se “no-go yksinkertaisesti siirtyä ihmisiä paikasta toiseen, yksi hiippakunnan toiseen” kun kyse on niiden taustat Scicluna totesi.
Paneeli kehotti Vatikaanin virkamiehiä “erittäin konkreettisia asioita” auttaa niitä, jotka ovat kärsineet väärinkäyttö papiston ja antaa heille “päättäminen”, he voivat siirtyä eteenpäin.
“Se on ensimmäinen askel” Joelle Casteix, aluejohtaja SNAP–Survivors Network näiden Abused papit–sanoi ennen torstain istunnossa. “Viisi vuotta sitten, emme koskaan ajatellut, että jotain tällaista edes olla mahdollista.”
Mutta Center for Constitutional Rights voittoa oikeudellinen ryhmä, joka on kehittänyt yhdessä SNAP, sanoi Vatikaani “aina kieltäytyi hyväksymästä vastuuta” lasten seksuaalisen hyväksikäytön ja että sen vastaus oli vielä “epätyydyttävä”.
“Vatikaani pyrki pudottamaan sitä aikaisemmin ja vaatia sitä on uuden aikakauden, jotka he nyt”get it,”mutta ne edelleen kieltäytyvät kääntää kirjaa syytteeseen, rangaista varaosana, joka peittää rikoksia tai anna mitään todellista näyttöä siitä, että ne ovat nyt lasten edellä maine kirkko, turvallisuus”, sanoi asianajaja CenterPam Spees.
“Kuitenkin päivän istunnossa on virstanpylväs vaaditaan lopettamaan rankaisemattomuuden nykyään. Kansainvälisen yhteisön vaatimalla vastauksia, ja se on ensimmäinen askel kohti todellista vastuullisuutta ja toivomme laajaa lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamista.”
Vaikka tiedot, jotka ovat nousseet eivät ole uusia, hän sanoi kuulemistilaisuudessa signaaleja maailma tarkkailee nähdä, onko odotukset esille Francis vaiheittain toistaiseksi hyväksytty toiminta kentällä.
Yksi asia väite on, että Pyhä istuin väittää, että suoraa toimivaltaa ulottuu vain pieni Vatikaanivaltion eikä katolisen kirkon kokonaisuutena, vaikka ohjeita siihen.
Muut kysymykset torstai käsitellä kirkon lähestymistapa pakko adoptiot lasta, mukaan lukien historialliset jossa uskonnolliset tahot Irlannissa ja Espanjassa syytetään poistaminen lapset ovat syntyneet naimattomille naisille, jotka saivat sitten “sopiva” adoptiovanhemmat.

EU-Asia