Xina acusa GSK de subornar

Comissió de Desenvolupament i Reforma va dir que 33 companyies farmacèutiques seran investigats sobre els preus, mentre que 27 més consultes cara més de costos dels inputs. GlaxoSmithKline és una de les empreses en qüestió, juntament amb Astellas (ALPMF) i Sandoz.
Les farmacèutiques estan sota pressió per reduir els costos a la Xina, la població del país creix, una tendència que s’està esgotant el sistema mèdic del país i centres d’atenció.
– Xueqiao Ma de la CNN i de CNNMoney Mark Thompson contribuir a aquest article.
“El suborn i la corrupció no té cabuda en el nostre negoci”, va dir un portaveu. “Contínuament monitoritzem nostres negocis per garantir que compleixen els nostres estrictes procediments de compliment – ho hem fet a la Xina i no va trobar proves de suborn o corrupció dels metges o funcionaris del govern.”
Article relacionat: Xina, sondes nadó fixació de preu de la llet
“Després d’inicial qüestionant els sospitosos han admès els crims, i la investigació està en curs”, va dir el ministeri de seguretat.
GlaxoSmithKline va dir que no podia comentar sobre el nombre d’executius retinguts per les autoritats xineses i buscava urgentment més informació.
La corrupció es creu que és endèmica en àmplies franges de la indústria xinesa, i és percebut per molts com un cost de fer negocis al país.
El governant Partit Comunista és especialment sensible a les acusacions de suborn després de diversos membres d’alt perfil van ser atrapats en escàndols en els últims anys.
Article relacionat: Xina, obre una investigació sobre preus dels medicaments
Encara no està clar si les acusacions GlaxoSmithKline estan vinculats a una investigació sobre les pràctiques de fixació de preus en 60 companyies farmacèutiques anunciades la setmana passada per les autoritats.
Xina va al · legar que el mal comportament dels executius de GlaxoSmithKline inclosa la falsificació de declaracions d’impostos per tal de facilitar el pagament de suborns.
A més, els executius també són sospitosos d’acceptar suborns i comissions clandestines de socis comercials.
Xina ha acusat GlaxoSmithKline d’orquestrar una campanya de suborn i corrupció dirigides a elevar artificialment els preus de medicaments al país.
Ministeri de Seguretat Pública de la Xina va fer les acusacions en un comunicat publicat en línia el dijous. La companyia farmacèutica, segons va dir, havia subornat funcionaris governamentals, associacions mèdiques, hospitals i metges en algunes de les majors ciutats de la Xina, incloent Changsha, Xangai i Zhengzhou.
GlaxoSmithKline (GSK) va dir que era conscient de les acusacions i que cooperarà plenament amb la investigació.

EU-Asia