Waarom Airbus zal domineren Paris Air

Bombardier zal moeten tevreden over test in de aanloop naar de eerste vlucht, onthullen een onbekende klant identificeren (eventueel Odyssey Airlines, op basis van een leidinggevende verspreking bij een branche-evenement) en misschien wat kleine bestelling aankondigingen zijn.
Dus met al deze activiteiten, manoeuvreren en pose, wie zal ‘winnen’ de Airshow Paris?
De A350 XWB – de nieuwe, samengestelde rivaal van de Boeing 787 en de vergrijzing 777 – wordt op grote schaal zal naar verwachting een viaduct te maken op het evenement dit jaar.
Sommigen vragen de wijsheid van zelfs een flyby, zoals de A350 zal hebben enkele testvluchten onder haar vleugels op dat punt.
Boeing zal al haar pit niet thuis te laten.
De formele programma lancering van haar 787-10 wordt verwacht (hoewel Boeing zal niet officieel zeggen) en scores van orders wordt verwacht dat de aankondiging te begeleiden.
Singapore Airlines heeft al gezegd dat het zal 30 nemen van de vliegtuigen.
British Airways is ook verondersteld om een ​​lancering klant.
Boeing zal naar verwachting ook een aantal klanten die zich hebben ingeschreven voor “toezeggingen” voor de 777X aan te kondigen, hoewel het programma lancering is waarschijnlijk voor de Dubai Airshow gepland voor 17-21 november.
Emirates Airlines (met hoofdkantoor in Dubai) wordt aangenomen dat het een launch customer voor maar liefst 100 van de nieuwe versie van de eerbiedwaardige vliegtuig zijn.
Dus, met twee nieuwe vliegtuig programma’s en honderden orders en toezeggingen verwacht, Boeing denkbaar “winnen” de show dit jaar.
Maar videobeelden en foto’s van de flyby van de A350 zal moeilijk worden voor Boeing te verslaan met kunstenaar renderings en soundbites.
Hoe zullen we reizen 10 jaar vanaf nu?
Andere concurrenten
Embraer, die de populaire E-Jet maakt in de 70-122 zetel markt, zal naar verwachting formeel lancering van haar nieuwe motoren ontwerp van de E-175/190/195. (De 170 wordt op zijn weg naar buiten.)
De opgewaardeerde E-Jet zal beschikken over nieuwe vleugels, nieuwe systemen, afgestemd turbo ventilator motoren van Pratt & Whitney en ruimte voor nog eens acht tot 12 passagiers.
Embraer is hard gewerkt aan line-up solide orders aan te kondigen op de show.
Bombardier, aan de andere kant, niet traditioneel goed doen op airshows.
Orders voor zijn CSeries zijn weinigen en ver tussen zijn op deze evenementen, deels omdat de Canadese effectenwetgeving vereisen aankondigingen binnen 24 uur na de ondertekening van nog intentieverklaringen, waardoor het vrijwel onmogelijk voor Bombardier aan cluster aankondigingen.
De eerste vlucht van de CSeries zal vrijwel zeker missen de airshow, maar de volgende week wordt verwacht.
Leahy daalde in een recent interview om te voorspellen hoeveel orders hij zal moeten melden bij de airshow, maar sloeg de Airbus Innovation Days internationale media briefings op 5 en 6 juni – een ongebruikelijke afwezigheid – te gaan rondreizend voor bestellingen in tijd voor de show.
Hij verwacht dat honderden kondigen.

EU-Asia