Vrei o operație de robot?

În fiecare zi, suntem fericiti încredința mai mult din viața noastră de mașini automate de la domiciliu și în noi nu am putut face cu metodele traditionale. ”
De la data primei lor vânzare în 1998 – pentru clienții germani de la Leipzig Heart Center – compania a vândut mai mult de 2.500 de roboti la spitale peste tot în lume și a raportat venituri de peste 2 miliarde de dolari anul trecut.
În ceea ce privește viitorul, Rosa prezice ca medicii si pacientii lor vor fi chiar mai departe în afară – o idee care nu cu mult timp în urmă s-ar fi părut ca o posibilitate de la distanță.
“Îmi pot imagina un chirurg în San Francisco și lucrează la un pacient într-un alt stat, chiar și New York”, spune Rosa.
“Beneficiul este chirurgia minim invaziva. Pacientul va simti mai putina durere, au nevoie de mai puțin timp pentru a recupera, în general (pierde) mai puțin sânge în funcție de operație. Există doar o plută, o întreagă serie de beneficii pentru pacient”, a spus Rosa.
Citire / Watch: viitorul transporturilor este de masini auto-conducere
Rosa a fost cu compania cu sediul în California de la începuturile sale în mijlocul anilor 1990 și a văzut sistemul da Vinci dezvolta de la concept la 10.000 de componente, 1000000 dolari, plus masina este astazi. El isi aminteste prima dată el a văzut în acțiune.
“Am fost nervos. Au fost zece ingineri în cameră. Îmi amintesc câțiva oameni s-ar glumi cu mine în ceea ce privește mănușile mele fiind umplut cu sudoare … dar am fost cu toții nervos în acele zile. Am avut o multime de echitatie pe rezultate de succes în ceea ce privește continuarea pentru a finanța companiei “, a spus Rosa.
Dar anxietate curând a apelat la optimism ca beneficiile pentru pacienti devenit clar.
Chirurg consultant și consilier medical șef de intuitiv chirurgicale, Dr. Myriam Curet are un pionier de utilizare a robotului în spitale.
Citi: Smartpen verifică ortografia pe măsură ce scriu
“Am petrecut mai multe luni pentru a dezvolta o procedură de robotic de operare pe pacientii cu obezitate morbida si apoi am facut-o pe pacient primul nostru”, a spus Curet.
“Lucrurile au mers foarte bine, am fost foarte, foarte multumit de ceea ce ne-a permis să facem asta
orașe. Dar ai putea fi iertat pentru albirea la perspectiva unui rulment robot de patru armat peste tine, bisturiu sclipind.
Dar teama nu, un om, și una foarte instruit la care, este la comenzile sistemului da Vinci robotic.
“Cred că este foarte important să se explice chirurgia robotica,”, spune David Rosa de la creatorii da Vinci, intuitiv chirurgicale.
“Robotul nu face nimic pe cont propriu. Fiecare mișcare, toate comenzile sale sunt controlate de către un chirurg care stă la o consolă.”
Roboți tele-a operat companiei au efectuat mai mult de 1,5 milioane de operatii din chirurgia generală abdominale și procedurile de ginecologie a operațiunilor toracice și pulmonare.
Trei componente formează nucleul de operare de da Vinci: un coș de pacient – care casa de arme robotizate, consola chirurg și un sistem de viziune, care oferă toate conexiunile, care permit consola și instrumente pentru a comunica.
Fiecare mișcare a mâinii chirurgului este transmis la cele patru arme pe care controla până la 50 de instrumente diferite, de la elementele de bază, cum ar fi foarfece și drivere ac la aparate de măsurare mai avansate, care includ electrocauterizarea și capsatoare.
“Când te așezi la consola da Vinci, se pot face lucruri pe care nu se poate face prin alte mijloace”, spune Rosa. “Mecanismele robotizate și viziune 3-D, care vin împreună cu ea (mijloace), puteți manipula tesutului si a efectua interventii chirurgicale ca nimeni altcineva nu poate.”

EU-Asia