Voor klasse van 2013, een koude douche

McCullough van mening dat veel van de hedendaagse jeugd is “verwend, vertroetelen, dol op, gehelmde, bubble-verpakt” en afgeschermd van de realiteit. Hij vertelde de afgestudeerden: “Beklim de berg niet op uw vlag te planten, maar om de uitdaging te omarmen, geniet van de lucht en zie het uitzicht Beklim deze, zodat u kunt de wereld zien, niet zo de wereld te zien.”.
‘Ve had het voorrecht van het leveren van een aanvang adres, aan een universiteit in centraal Californië, en ik hoop op een dag naar een andere te leveren. Sterker nog, ik weet al wat ik wil zeggen.

Vorig jaar, bij Wellesley High School in Massachusetts, David McCullough Jr, een leraar Engels op de school en de zoon van de Pulitzer Prize-winnende historicus David McCullough, gaf de aanvang adres. Hij klopte het uit van het park, en zijn woorden reisde ver. Wat hij te zeggen had, Amerika was wanhopig om te horen.

Me niet. Ik zou liever zeggen onze toekomstige leiders wat ze moeten horen. Hier zijn 10 provocerende adviezen die dit jaar de klasse van de hogeschool en universitair afgestudeerden verstandig om ter harte te nemen zou zijn:
1) Vergeet nooit dat, ondanks wat de maatschappij heeft verteld, je bent niet speciaal, zoals McCullough zei in zijn toespraak afstuderen. De wereld draait niet om jou. En je moet niet het gevoel recht op iets. Niemand is beter dan jij, maar je bent niet beter dan iemand anders. Behandel iedereen met respect, zo lang als ze behandelen je op dezelfde manier.
2) Volg je passie, maar open staan ​​voor het idee dat je passie zou kunnen veranderen en evolueren door de jaren heen als jij. Wees niet bang om van koers te veranderen en te gaan in een andere richting. Je mag bedenkingen hebben, over wat je wilt doen en hoe u van plan bent om je leven door te brengen.
3) Laat je ouders zich aan u voor. Hen te interviewen, en opnemen. Vraag hen over hun leven, en wat verhalen of lessen die ze willen delen met hun kleinkinderen. Ze gaven je leven, dus het minste wat je kunt doen is proberen om hen te begrijpen. Als ze weg zijn, zult u blij zijn u deed.
4) Breek uit je comfort zone. Doe wat je het meest bang voor. Vermijden wat is makkelijk en voorspelbaar. Reizen het land en de wereld. Ontmoet nieuwe mensen en het streven om de wereld te zien vanuit hun gezichtspunt. Blijf nieuwsgierig. Stel vragen. En nooit stoppen met leren.
5) Voor degenen onder u die kiezen, of in staat zijn, om te trouwen – en hopelijk, op een dag, jullie allemaal zullen zijn – wie je besluit om te trouwen zal een lange weg in de richting van het bepalen van uw succes gaan. Het is belangrijker dan graden van chique scholen. Mensen kunnen ofwel je optillen, of brengen je naar beneden. Kies ook.
6) Niet gewoon accepteren mislukking, maar blij mee. Verwachten. Leren. Behandel het als een waardevolle leerervaring. Vergeet niet, als je altijd alles wat je wilt, en bereiken alles wat je tracht te doen, dan heb je toch gefaald. Want je hebt ingesteld je doelen te laag.
7) Vraag gezag en daag je overtuigingen. Spring in het publieke debat. Verloofd. Democratie is een participatieve sport, je neemt deel, of je uit elkaar genomen krijgen. Het maakt niet uit wat je gelooft. Waar het om gaat is dat je dacht dat je weg daar en kan uitleggen waarom je het geloven.
8) Voor degenen die jullie die ervoor kiezen, of in staat zijn, om kinderen, wanneer u hen op te voeden, geef ze het enige wat ze het liefst hebben: uw tijd. Leer ze om productief te zijn. Maar wat nog belangrijker is, leren ze, door bijvoorbeeld, om goede mensen, die zo vriendelijk en met respect te behandelen medemens.
9) Als je door het leven, wees niet bang om hoge verwachtingen van uw kinderen, van anderen en van jezelf. Er zijn ergere dingen dan dat ik teleurgesteld omdat iemand niet uit te voeren als je had gehoopt. Zoals het geven van op hen en niet veel verwacht van het begin.
10) Tot slot, vele jaren van nu, wanneer u naar uw rust, uw belangrijkste prestatie in het leven zal niet het geld dat je verdiend of het succes dat u genoten worden. Het enige dat zal doorstaan, en laat de wereld weten dat je hier was in de eerste plaats, is de impact die je had op andere mensen. Maak er een positief.
Dat is het. Take it, or leave it. Iedereen geniet van het comfort van een warm bad. Maar soms, wat heet voor een koude douche.

Dus laat ik proberen het uit op de klasse van 2013. Praat met professoren of resource managers of werkgevers mens. Lees het onderzoek gedaan naar de zogenaamde Millennial generatie, en je zult veel bewijs dat McCullough was op het juiste spoor te vinden. De jongeren van vandaag hebben vaak brachten hun leven worden vertroeteld, verzorgd aan en spaarde de stress van het leven aan de verwachtingen. Mensen meestal vertel ze alleen wat ze willen horen.

EU-Asia