Voiko BRIC kansat muuttavat ilmailun?

Sotilaslentokoneiden – Neuvostoliiton perintö?
Myös Venäjä tarjoaa paradoksi. Ilmailu teknologiajohtaja kylmän sodan, se on ammattitaitoisia työntekijöitä ja käyttää kehittyneitä tutkimuskeskusten – erityisesti aerodynamiikan. Hyväksi havaittu Sojuz raketti on ainoa keino astronautit jonkin kansan voi päästä kansainväliselle avaruusasemalle. Mutta samalla se on edelleen sotilaskoneet voimanpesä ja viejä, sen kaupallinen menestys on ollut hajanaista. Venäjän uutta Suhoi Superjet, vaikka apua Italian kumppaneita, tuskin puhkeaa täysin laajemmat markkinat kuin ex-CIS kansakuntia. Jatko-yhdellä käytävällä matkustajakone, MC-21 on tarkoitus mennä vastaan ​​hallitseva Airbus A320neo ja Boeing 737 MAX.
Seattle tai Toulouse Sao Paulo, Bangalore tai Tianjin?
hän halu rakentaa alkuperäiskansojen ilmailuteollisuus on helppo ymmärtää. Se tarjoaa korkeasti koulutettuja, hyvin palkattuja työpaikkoja ja vaatii suuret teollisuus toimitusketjussa. Prestige ja kansainvälinen arvostus ovat bonuksena. Vielä tärkeämpää on, sotilasviranomainen ilmailuteollisuuden vakuuttaa, että kansakunta voi kehittää, rakentaa, käyttää ja ylläpitää pisimmällä puolustustarvikkeiden itse. Aerospace on myös kannattavaa liiketoimintaa tarjoamalla kehittyneen teknologian tuotteiden komennon palkkio. Jättiläinen tilauksia nopeasti kasvavat Aasian halpalentoyhtiöiden Air Asia ja Lion Air osoittaa potentiaali on valtava.
Made in Brazil
Yksi BRIC kansakunnan taonta polku on Brasilia. Jälkeen mestari Embraer alkoi lähiliikenteen lentokoneiden ja sotilaallisen kolikko ilma, se on nyt onnistuneesti murtautunut liikelentokone markkinat – jopa siinä määrin avaamisen tehtaan Floridassa. Se seuraa Airbus ja Boeing käynnistää uudelleen moottorilla version E-Jet matkustajakone perheen. Mutta se on iso tavoitteita, myös sotilaallisen ilmailu – sen KC-390 kuljetuksen tarkoituksena on korvata Lockheed Martin C-130 kuin jet-powered standardin sotilaallinen liikenteen. Samaan aikaan sen Super Tucano valo hyökkäys ilma valittiin Yhdysvaltain toimitettavaksi Afganistanin ilmavoimien – keskeinen saavutus.
Infographic: valtion yleiset ilmailualan
Maailmanlaajuinen painopiste ilmailuteollisuuden on kokenut dramaattisia muutoksia viime 110 vuotta. Ennen toista maailmansotaa Euroopassa hallitsevat ilmailun Atlantin Zeppelins, nopea vesilentokoneita ja suihkumoottorin tutkimusta. Sodanjälkeinen, USA tookover kaupallisissa jet mennessä heitä harjoittavat kilpavarustelu Neuvostoliiton kylmän sodan aikana. Koska syksyllä Berliinin muurin Euroopassa on lavastettu herätyksen kaupallisessa lentoliikenteessä, Airbus ja Boeing taistelee lentokoneet.
Mutta taloudellinen valta siirtyy Aasian ja Tyynenmeren, näemme syntynyt uusi
Intian drones
Muualla Intia liian on suuria suunnitelmia – vaikka nämä pyörivät sotilas ilmailu hankkeita. Se on yhteinen hanke Venäjän kanssa rakentaa stealth hävittäjiä ja suunnittelee myös kehittää omaa varkain miehittämätön drone. Vaikka se on onnistunut tuottamaan insinöörejä ja elinvoimainen IT-alalla – se on kamppaillut alkuperäiskansojen ilma ohjelmia. Intian aiemmat kansalliset taistelija projekti, LCA Tejas, kärsi puutteesta sopivan moottorin. Jopa helpompaa valoa 14-paikkainen lähiliikenteen prototyyppi, NAL Saras, kaatui vuonna 2009. Kuitenkin yhteinen turboprop liikennehankkeita Venäjän kanssa viittaavat siihen, että Intia ei todennäköisesti anna periksi ihan vielä.

EU-Asia