Vjerujte nam da smo iz Silicijske doline

Sada, nekoliko najboljih tvrtki Silicijske doline su sudjelovali u igri jedan-upmanship pokazati da su najtransparentniji Internet tvrtka na blok.
Početne izvješća o izravnim pristupom “,” kao dio tajnog američkog obavještajnog sustava koji se zove Prizma, imaju ispostavilo se da biti u krivu. Ali prizmu izvješća istaknuli su dugogodišnji privatnosti strahovi o tome kako su najveći američki tech tvrtki nositi svoje ogromne troves korisničkih podataka. Internetske divovi su se pod istragom nakon izvješća da je NSA koristi Prizma ispitati podatke – uključujući i e-mailova, video i online chat – da prikuplja preko zahtjeve podnesene pod stranim obavještajnim nadzor Zakona (FISA), jedne od spornih zakona, na srce tekuće NSA-njuškanje bijesom.
Nakon Prism curenja, što je unosili u Guardianu i The Washington Post by zviždaljka-puhala Edward Snowdena, Apple, Google, Facebook i Yahoo su svi izvještaji izdani – u izrazito sličan pravnog jezika – negira da oni daju NSA “neizravni” ili nesputano pristup svojim računalnim poslužiteljima.
No, tvrtke očito osjetio potrebu ići dalje od tih demantija, au posljednjih nekoliko dana su sudjelovali u natjecanju kako bi pokazali svoju predanost transparentnosti.
Google je započeo transparentnosti bitku prošlog tjedna kad je zatražio američki odvjetnik Eric Holder i direktor FBI-a Robert Mueller za dozvolu za objavljivanje “zbirne brojeve nacionalno-sigurnosnih zahtjeva, uključujući i FISA objavljivanja – u smislu broja primamo te u kojem opsegu. ”
Taj zahtjev je bio značajan jer je to bio prvi put da Google je čak priznao da primi nacionalnoj sigurnosti FISA zahtjeve. Facebook i Microsoft brzo slijedili odijelo sa sličnim zahtjevima. Ministarstvo pravosuđa rekao je glasnogovornik put da Agencija je u postupku razmatranja zahtjeva.
Zatim, tijekom vikenda, Facebook, koji za razliku od Googlea nikada nije objavio izvješće o transparentnosti, postigli dogovor s vladom kojeg se to objaviti podatke o američkim zahtjevima za informacije. Facebook je rekao da je za šest mjeseci, zaključno s 31. prosinca 2012, je dobio između 9.000 i 10.000 podataka zahtjeva, uključujući kaznene i nacionalne-sigurnosnim zahtjevima, koji pokrivaju između 18.000 i 19.000 računa.
“Drago nam je da kao rezultat naših razgovora, sada možemo uključiti u izvješće o transparentnosti sve američke nacionalne sigurnosti povezane zahtjeva (uključujući i FISA kao i nacionalne sigurnosti slova) – koja je do sada nijedna tvrtka je dopušteno da to učinite “Facebook glavni odvjetnik Ted Ullyot rekao je u ne-tako-suptilan iskapanja na tvrtke rivala.
Ubrzo nakon toga, Microsoft je objavio slične podatke, što pokazuje da je tvrtka primila između 6.000 i 7.000 kaznenih i nacionalne-sigurnosni zahtjevi koji utječu na između 31.000 i 32.000 potrošača račune.
Yahoo slijedi u ponedjeljak navečer, rekao je dobila “između 12.000 i 13.000 zahtjeva, uključivo kazneno, vanjskih Intelligence Surveillance Zakona (FISA), te druge zahtjeve.”
VIŠE: Evo zašto je Google kupnje Waze, užareni mobilni promet app, za 1 milijarda dolara
Ovdje je problem. Prema sporazumu Facebook, Microsoft, Apple i Yahoo postignut s vladom, tvrtke su samo dozvoljeno objaviti zbirne broj ukupnih američkih podataka zahtjeva. Presudno je, oni nisu smjeli odvojeno break out broj FISA zahtjeva. “To utječe samo na mali dio Microsoftove globalne kupaca,” Ivan Frank, Iz tog razloga, ne znamo jesu li primili 50 zahtjeva, 500 FISA ili 5000. Kao rezultat toga, objavljivanja, dok je pohvalno, suknje oko središnje pitanje u NSA-njuškanje kontroverzi, što je priroda i opseg tvrtki sudjelovanje u tajnim američkim nacionalne sigurnosne istrage.
Microsoft je zamjenik glavnog savjetnika, rekao je u blogu. “Transparentnost sama ne može biti dovoljno za vraćanje povjerenja javnosti, ali to je dobro mjesto za početak.”
U ponedjeljak, Apple se pridružio stranku i najavio da će od 1. prosinac 2012, do 31. svibnja 2013 je dobio između 4.000 i 5.000 zahtjeva od SAD-a za provedbu zakona korisničkih podataka vezanih za između 9.000 i 10.000 računa ili uređaje, uključujući i kazneno istrage i nacionalnoj sigurnosti “stvari.” Apple je rekao da je u objavljivanju podataka “u interesu transparentnosti.”
“Vjerujemo da se tvrtke trebaju biti dopušteno da izbiju određene brojeve za FISA zahtjeve”, rekao je Amie Stepanovich, direktor obiteljskog nadzora projekta na Electronic privatnosti Information Center, Washington-based javnog interesa organizacije. “Ti brojevi će osigurati transparentnost zemlje. Također vjerujemo da pojedini korisnici ciljani pod FISA trebali dobiti obavijest da su predmet nadzora, čak i nakon što je činjenica, tako da oni imaju priliku da osporava nadzor na sudu.”
Amerika je najveći internet tvrtke su spoticanje sebe ojačati svoj javni imidž prati blockbuster objava o njihovoj ulozi u američke vlade kontroverznog prikupljanja podataka programa.
Otkako vijesti izvješća predložio da glavni tehnološke tvrtke – includingApple, Google, Facebook i Yahoo – pružiti Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) s nesputano ili “izravno” pristup svojim poslužiteljima, tvrtke su vodili agresivnu kampanju da pokažu da su oni ‘ ponovno ne Stooges vlade.

EU-Asia