Višja razumeti kot naložbo bolje kot kdajkoli prej

“Verjetno v teh časih ni boljša naložba lahko naredite kot v izobraževanju. Donosnost je v redu za 10 do 15 odstotkov. In potem pomislite, kaj druge naložbe si lahko te dni, kjer boste dobili podobno stopnjo vrnili, “pravi.
Ampak statistika je le polovica zgodbe. Vere opozarja, da je za vsakogar, ki razmišlja novo raven, njegova pomembnost kariernih ciljev je očitna zahteva.
“To je več kot samo še poverilnic,” pravi. “Razlog stopnja je dragocena, ker ste se naučili neke vrste tržne spretnosti. Zato mislim, da je glavni poudarek bi moral biti na ‘V redu, kaj hočem moja kariera biti, in kolikšni meri se dogaja, da mi pomaga doseči ta cilj? ” ne samo diploma zaradi sebe. ”
V ZDA, na primer, donos na visokošolsko izobrazbo za človeka, to je za 12,3 odstotka (izračuni pogledal na moške in ženske ločeno). To je primerljivo s približno 6 odstotno donosnost na borzi.
Za merjenje tega obračuna, vsota vseh finančnih stroškov – kot so šolnine, pomanjkanje zaslužka, medtem ko študira in višjo davčno stopnjo, ki gredo skupaj s povečanjem dohodka – so bile primerjane z vsoto koristi, ki so rast prihodkov in večja varnost za primer brezposelnosti.
S stopnjo je najbolj nagrajeni v ZDA, tudi po upoštevanju visokih stroškov. Poročilo ugotavlja, da neto življenjska doba koristi gredo študirat v ZDA znaša do 365.000 $ za moške.
Medtem ko je stopnja še vedno dobra naložba v drugih državah, kam so koristi tako zelo dobra, kot v ZDA
Višje davčne stopnje nižje donose v nekaterih državah, pravi Schleicher. Na Danskem, kjer so davčne stopnje med najvišjimi na svetu, bo kolegij stopnjo le pomaga človek pridobi dodaten $ 73.000 v celotnem življenju.
“Vidite lahko, da je v severni Evropi, to še ni kompresije plač. Je vlada v bistvu vzela denar od tistih, ki so pravzaprav visoko usposobljeni in zaslužijo veliko,” je dejal Schleicher.
V mestih, kot so Južni Koreji in na Japonskem, lahko moški delavci pričakujejo, da bo približno dodatnih 150.000 $, da bi šel na fakulteto. Te države zaostaja za ZDA zgolj zato, ker delodajalci niso v navado zapravljal maščob paychecks po Schleicher.
Kljub temu, donos je večji od večine finančnih investicij in koristi se povečujejo zaradi finančne krize, v skladu s poročilom.
“Obstaja narašča premija za boljše znanje. In ljudje, ki plačujejo ceno za to so nizkokvalificirane delavce, saj to delo postaja zunanjim izvajalcem, pridobivanje digitalizirati, dobili avtomatiziran. In kriza je ojačan, da,” je dejal Schleicher.
Preberite več: Najboljša delovna mesta, da se v letu 2013
Druga razlaga, zakaj je kolegij stopnjo bolj dragocena času finančne krize je pot podjetja zožiti zaposlovanje iskalcev zaposlitve, pravi James Vere, ekonomist na univerzi v Hongkongu, ki je raziskala mobilnost zaslužka.
V času krize je veliko več kandidatov za prosta delovna mesta, in ko se je družba znašla v položaju, v mnogih kandidatov, ki imajo le eno ali dve mesti, ki jih uporabljajo pravila za spremljanje, da izločijo kandidate, pravi Vere.
“In eno izmed pravil prvih presejalnih je” Ali imate diplomo? ” In tako, če je gospodarstvo v krizi in ne boste imeli izobrazbo, ne boste niti priti na razgovor bilo veliko časa. ”
Svetovna finančna kriza je dosegla college stopinj bolj pomembno kot kdajkoli prej v dvig osebnih dohodkov, je nova raziskava Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj je pokazala.
Razlika v plači med nizko in visoko izobraženih se je povečal 2008-2011, glede na poročilo, ki je obravnavalo predvsem v državah OECD.
Za tiste, omahovanje o opravljanju višjo izobrazbo, podatkov je jasno, pravi Andreas Schleicher, izobraževanje direktorata OECD.

EU-Asia