Viktimat e rrëzimit Asiana gjasa për të marrë miliona

Hetuesit janë tani në kërkim në mundësinë se njëri prej dy vajzave të vrarë në aksident u godit nga një automjet garash emergjent në vendngjarje. Por edhe në qoftë se provon të jetë rasti, Wolk parashikon Asiana do të përballet me përgjegjësinë primare ligjore për vdekjen e saj, jo aeroportit apo zjarrfikësit.
“Potenciali ekziston atje për një shumë të pandehurve të ndryshme, por Asiana dhe transportuesit (sigurimi) e saj do të jenë ato që të përfundojë duke paguar”, tha ai.
“Unë nuk mendoj se ka një pretendim atje me vlerë më pak se 1 milion dollarë. Shumë do të jetë me vlerë të multi-miliona,” tha Arthur Wolk, një prej avokatëve të lartë lëndime personale të specializuar në crashes ajrit. Filadelfia-bazuar Wolk tha se që nga e hëna, ai nuk kishte qenë ruajtur nga ndonjë prej udhëtarëve ose familjeve të tyre.
Asiana Airlines do të ngjarë të përfundojë duke paguar qindra miliona dollarë për pasagjerët e fluturimit të saj që u rrëzua në San Francisko të shtunën, sipas një ekspert kryesor ligjit aviacionit.
“PTSD është një sëmundje e fshehtë,” tha ai. “Shumë prej tyre nuk mund të kthehen në punë. Edhe ata të cilët mendojnë se ata janë të mirë dhe të kthehen në punë, gjashtë muaj më vonë ata gjejnë se ata janë një pikë në dysheme, sepse ajo më në fund vjen në shtëpi për të hu.”
Wolk tha se zgjidhja e tij të parë në bazë të PTSD ishte për një mjek i fluturimit i cili shpëtoi pa lëndime fizike, kur një fluturim Airlines e Bashkuara u rrëzua në Sioux City, Iowa, në vitin 1989. Që atëherë PTSD vendbanime janë bërë të zakonshme për të mbijetuarit e crashes ajrore.
Wolk tha se asnjë nga pasagjerët e frymëmarrjes amerikanë të cilëve avioni u ul në lumin Hudson të Nju Jorkut në janar të vitit 2009 ngriti padi pas rrëzimit atë. Por ai tha se SHBA Airways (LCC, Fortune 500) i dhanë secili një zgjidhje të holla – edhe pse ekuipazhit të fluturimit u festua për ulje aeroplan gjymtoi dhe shpëtuar jetën e të gjithëve. Ajrore bëri keni një koment për pagesat në atë rast.
Related: Asiana aksionet rrëzohem pas rrëzimit
Vendbanime më të mëdha do të jenë për pasagjerët të cilët pësuan lëndime të mëdha, si dhe për dy vajzat kineze të cilët u vranë. Këto shuma shlyerjes do të bazohet në vlerësimet për paga jetës humbur, dhimbje dhe vuajtje dhe shpenzimet mjekësore. Wolk tha vendbanime nuk do të jetë më e madhe edhe në qoftë se kjo rezulton se gabim piloti ishte shkaku i rrëzimit.
“Nuk ka qenë kurrë një vendim ndëshkues dëm kundër një linjë ajrore për një aksident,” tha ai. “Pa marrë parasysh se sa skandaloz sjellja dëshmon të jetë, dhe kjo duket goxha skandaloz, ajo nuk do të ndryshojë numrin e dollarit.”
Wolk parashikoi Asiana do të bien dakord që të mos kundërshtojë detyrimin e tij në rast se për shkak se ajo nuk duan vëmendje të zgjeruar për rolin e luajtur ekuipazhin e saj në rrëzimin.
Related: aksioneve Boeing padëmtuar nga problemet e sivjetme
Ai tha se nuk beson se krijues avion Boeing (BA, Fortune 500) ose San Francisco aeroport apo të pandehur të tjerë potencialë do të përfundojë duke paguar ndonjë dëmshpërblim, edhe nëse ata janë të emëruar në një kostum.
Përplasje, përplasje fatale e parë ajrore në Shtetet e Bashkuara në gati katër vjet, ka ndodhur të shtunën, kur avioni Boeing 777 u përpjekur për të landclipped fundin e pistës. Ka pasur 182 persona të hospitalizuar me lëndime të rënda që variojnë nga scrapes në paralizë.
Wolk tha edhe 123 pasagjerët në aeroplan i cili u arratis pa ndonjë lëndimeve fizike ka të ngjarë të shohim shtatë-figura vendbanimet nga ajrore dhe transportuesit e saj për shkak të sigurimit Post çrregullim i stresit traumatik (PTSD).

EU-Asia