Vertrouw ons wij zijn van Silicon Valley

Nu, een aantal van de top Silicon Valley bedrijven zijn verwikkeld in een spel van een upmanship aan te tonen dat zij de meest transparante internetbedrijf op het blok.
De eerste berichten over ‘directe toegang’, als onderdeel van een geheime Amerikaanse inlichtingendienst systeem genaamd Prism, bleken niet te kloppen. Maar de Prism rapporten hebben aangetoond aloude privacy vrees over hoe de grootste Amerikaanse tech bedrijven omgaan met hun enorme troves van gebruikersgegevens. Het internet reuzen zijn gekomen onder de loep naar aanleiding van berichten dat de NSA gebruikt Prism om gegevens te onderzoeken – waaronder e-mails, video’s en online chats – die zij verzamelt via verzoeken op grond Surveillance Act de Foreign Intelligence (FISA), een van de omstreden wetten op het hart van de huidige NSA-snooping furore.
Na de Prism lek, die aan de Guardian en de Washington Post werd geleverd door klokkenluider Edward Snowden, Apple, Google, Facebook en Yahoo alle uitgegeven verklaringen – in opvallend vergelijkbaar juridische taal – te ontkennen dat ze geven de NSA “direct” of onbelemmerde toegang tot hun computer servers.
Maar de bedrijven blijkbaar voelde de noodzaak om verder te gaan dan deze ontkenningen, en in de afgelopen dagen zijn verwikkeld in een wedstrijd om hun inzet voor transparantie te tonen.
Google aftrap voor de transparantie strijd vorige week toen het gevraagd US Attorney General Eric Holder en FBI-directeur Robert Mueller om toestemming om te publiceren “geaggregeerde cijfers van de nationale veiligheid-verzoeken, waaronder FISA toelichtingen – zowel in termen van het aantal dat we ontvangen en hun reikwijdte. ”
Dat verzoek was opmerkelijk omdat het de eerste keer dat Google had zelfs erkend dat het nationaal-beveiliging FISA verzoeken ontvangt. Facebook en Microsoft volgden snel met soortgelijke verzoeken. Een ministerie van Justitie woordvoerder vertelde TIJD dat het agentschap is in het proces van de herziening van het verzoek.
Vervolgens, tijdens het weekend, Facebook, die in tegenstelling tot Google heeft nooit een transparant verslag gepubliceerd, een akkoord bereikt met de regering waardoor het om gegevens over de Amerikaanse verzoeken om informatie openbaar te maken. Facebook zei dat voor de zes maanden eindigend op 31 december 2012, kreeg het tussen 9000 en 10.000 gegevens verzoeken, met inbegrip van strafrechtelijke en nationale-beveiliging-gerelateerde verzoeken, die tussen de 18.000 en 19.000 rekeningen.
“We zijn blij dat als gevolg van onze gesprekken, kunnen we nu ook in een transparantieverslag alle Amerikaanse nationale-beveiliging-gerelateerde aanvragen (met inbegrip van FISA evenals National Security Letters) – die tot nu toe heeft geen enkel bedrijf is toegestaan ​​om te doen , “Facebook general counsel Ted Ullyot zei in een niet-zo-subtiele graven bij rivalen van het bedrijf.
Kort daarna bracht Microsoft soortgelijke gegevens, waaruit blijkt dat het bedrijf ontving tussen 6000 en 7000 strafrechtelijke en nationale-veiligheid verzoeken die tussen 31.000 en 32.000 consumenten accounts.
Yahoo gevolgd late maandag, zeggen dat het ontvangen “tussen 12.000 en 13.000 aanvragen, inclusief strafrechtelijke, Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA), en andere verzoeken.”
MEER: Hier is waarom Google is het kopen van Waze, een gloeiend hete mobiel verkeer app, voor $ 1000000000
Hier is het probleem. Volgens de overeenkomst Facebook, Microsoft, Apple en Yahoo bereikt met de regering, werden de bedrijven slechts toegestaan ​​om geaggregeerde cijfers van de totale Amerikaanse verzoeken om gegevens vrij te geven. Cruciaal, waren ze niet toegestaan ​​om los te breken uit het aantal FISA verzoeken. “Dit heeft gevolgen voor slechts een fractie van de wereldwijde klantenkring van Microsoft,” John Frank, Om deze reden, we weten niet of ze 50 FISA verzoeken, 500 ontvangen of 5000. Als gevolg hiervan, de onthullingen, terwijl lovenswaardig, rok rond het centrale thema van de NSA-spionage controverse, dat is de aard en omvang van de deelname van de bedrijven in het geheim Amerikaanse nationale-veiligheidsonderzoeken.
Plaatsvervangend algemeen raadsman van Microsoft, zei in een blogpost. “Transparantie alleen niet genoeg zijn om het publieke vertrouwen te herstellen, maar het is een geweldige plek om te beginnen.”
Op maandag, Apple toegetreden tot de partij en kondigde aan dat vanaf 1 december 2012, tot 31 mei 2013, kreeg het tussen 4000 en 5000 verzoeken van de VS de rechtshandhaving voor gegevens met betrekking tot tussen de 9.000 en 10.000 rekeningen of apparaten klant, met inbegrip van zowel strafrechtelijke onderzoeken en de nationale-veiligheid “zaken.” Apple zei dat het vrijgeven van de gegevens “in het belang van transparantie.”
“Wij geloven dat de bedrijven zou moeten worden toegestaan ​​om uit te breken specifieke nummers voor FISA aanvragen”, zegt Amie Stepanovitsj, directeur van de Nationale Surveillance Project bij het Electronic Privacy Information Center, een in Washington gevestigde publiek-belangenorganisatie. “Deze cijfers zouden landelijk transparantie bieden. We geloven ook dat individuele gebruikers gerichte onder FISA bericht moeten krijgen dat ze waren onderworpen aan het toezicht, zelfs na het feit, zodat ze de kans hebben om het toezicht te betwisten in de rechtbank.”
Amerika’s grootste Internet bedrijven struikelen over zichzelf om hun imago te versterken volgende blockbuster onthullingen over hun rol in controversiële data-verzamelen-programma van de Amerikaanse overheid.
Sinds nieuwsberichten gesuggereerd dat grote tech bedrijven – includingApple, Google, Facebook en Yahoo – zorgen voor de National Security Agency (NSA) met onbelemmerde of “directe” toegang tot hun servers, zijn de bedrijven het voeren van een agressieve campagne om aan te tonen dat zij ‘ re niet de overheid stromannen.

EU-Asia