Veliki posao pas krijumčarenja

To je improvizirani sklonište koje bi trebalo biti stambeno najviše 400 pasa. Umjesto toga postoji više od 1.700 životinja koje se drže u velikim betonskim oborima na spoj. Osoblje rade danonoćno.
“U najboljem slučaju, oni bi bili pretučeni – možda i nesvjesno, a možda i ne – i imao grla u prorez od drugih pasa i svi su znali što se događa U najgorem slučaju, oni oderu živog, razdražljiv i tukli.. .. dok je živ, zapaljena, “rekao je. “To je strašno smrti, a to je ono što mi pokušavamo zaustaviti Nema veze što je ilegalno to učiniti -. Je obična neljudskost ovoj trgovini da je to još uvijek može biti događa u 21. stoljeću.”
Kao i za relativno zdravih, ona samo može pokušati ostati optimističan da spašavanje tih pasa znači da imaju još jednu šansu u životu.
Ova regija je unutrašnjost u okrutnom i nehumanom pas krijumčarenje trgovine. Ilegalne operacije vidi oko 200.000 pasa prevoze u kamionima iz Tajlanda u susjedni Laos, preko rijeke Mekong i prešao preko Vijetnama, gdje se meso smatra delikatesom. Neki vjeruju da ima ljekovita svojstva i djeluje kao afrodizijak – crni psi su navodno najbolje za seksualne disfunkcije. Ipak, nema znanstvenih dokaza nikad nije pokazala takvu tvrdnju.
Psi u ovom skloništu su prima više od mjesec dana nakon što tajlandske vlasti zaustavio nekoliko kamiona pokušavao prijeći granicu u Laosu. Vozači su uhićeni, ali nitko nije bio procesuiran. Njihov teret? Tisuće pasa stiješnjene u malim kavezima čelika – barem desetak pse na kavezu – gdje su ostavili na kraju dana bez hrane i vode, dok su krijumčari bi im tjedan dana dugo putovanje.
Neki od pasa umrijeti od gušenja na putu. Drugi izdržati slomljenih kostiju lubanje i slomiti tijekom putovanja. I oni su sve bolesti voziti. Ovi psi su predodređeni za restorane u Vijetnamu gdje je jedan pas može biti prodana u prosjeku za 60 $ životinja. To je unosan posao za krijumčare, obzirom psa dohvaća samo nekoliko dolara u Tajlandu.
John Dalley, osnivač Phuket-based Soi Dog Foundation, preselio u Tajlandu iz Velike Britanije prije 10 godina na misiju kako bi zemlje neodoljiv psa lutalicu populaciju. Ljubav, koja se oslanja na donacije iz životinjskog ljubitelje diljem svijeta, postaviti program cijepljenja, a prošlog je tjedna kastriran svoj 50.000-ti pas. Tu su sada planira proširiti program diljem zemlje.
Dalley kaže da psi ne bi izdržao još više zastrašujuće ako se iskušenje kamion nije bio prima.
“Ono što je potrebno je dobar tretman, dobra prehrana i ljubavi domova za ići. To ne mora biti kraj mjesto za bilo spašavanja psa. Skloništa ne bi trebao biti kraj mjesto. To je ogroman problem. Ako bismo mogli zaustaviti korijen Problem, koji je pas jede trgovinu, mogli bismo zaustaviti ovo – sve ovo “.
No, za sada više-milijun dolar pas mesna industrija i dalje napredovati u nekim dijelovima Azije, surova stvarnost za životinje od milja naziva “čovjekov najbolji prijatelj.”
Mi dolazimo u jutro na Animal karantena u Nakhon Phanom, sjeveroistočno Tajlandu, samo nekoliko kilometara od planine koje ocrtavaju granice s Laos. Ljetne vrućine, već je pržilo teško i to je samo 09:00
Ali to nije vlaga koja me pogodi kao što sam uspon iz 4WD, a neodoljiv miris psa urinom i izmetom.

EU-Asia