Velika podjetja kitajske dating

Bai je sodelovala pri hitrosti dating dogodek, ki ga Zhenai Inc, eden od največjih kitajskih spletnih tekma za izdelavo internetnih organiziral. Podjetje pravi, da ima več kot 58 milijonov registriranih uporabnikov in raste z enim milijonov uporabnikov na mesec.

V eni dvorani več kot sto žensk in moških v svojih dvajsetih in tridesetih letih sedela obrnjena drug proti drugemu na mizah okrašena z rdečimi in rumenimi prti, pomirjujočih tonov z Norah Jones ljubezensko pesem razlitja ven iz zvočnikov.
Song Li
To je imenovano “3. Letno Ljubezen in poroka v Šanghaju Expo.”
Ampak vzdušje na to masivno srečanje za samske kitajskih moških in žensk je nedvomno unromantic.
To je ena izmed najbolj pogovarjala o vprašanjih v kitajski družbi, ker so veliko izobraženih žensk zapostavljen, saj zastavila zelo visok standard za njihovo prihodnjo husbands.More kot 18.000 ljudi preregistered za vikend dogodek, ki se nahaja precej neustrezno začne v obsežnem nakupovanje kompleks specializirano za dom in pisarniško pohištvo.
Množice so bili izpolnjeni z jumbo plakatov objavljate sezname tisoč samskih moških in žensk – en seznam v roza in druge v modri barvi. V nekaj minutah se vrata odpirajo na deževno soboto zjutraj, obiskovalci stiskali za študij sezname in se v pomembnih intel o potencialnih snubcev – starost, višina, izobraževanja, letni prihodki in registrirani domačem kraju, znanega tudi kot hukou.
Nekateri ljudje so zapiske, medtem ko drugi pokupili fotografije posameznih vpisov s svojo mobilnih telefonih.
“Pozdravljeni vsi na naši 8-minutni hitrosti dating dogodek,” je napovedal gospodar slovesnosti sčasoma.
Ko se je zvišal za osem minut je bil vsak dater naročeno, da se premaknete naprej. “Moški gosti prosim premaknite dva sedeža na levi,” je zagrmel napovedovalca.
Za nekatere udeležence je bilo to prvič, da so kdaj bili na zmenek.
“To je koristno … to je tako kot raziskave,” je dejal Yixin Bai, 20-letni moški doma pred začetkom poletnih počitnic iz univerze v Kanadi.
Bai je dejal, da še nikoli ni imel punce prej. To ni nič nenavadnega med mlado kitajščini, če upoštevamo, mnogi najstniki odvrača od kakršnih koli romantičnih odnosov v srednji šoli in povedal, da se osredotoči na šolsko delo namesto tega. Prišel je do expo, da se naučijo, kaj ženske želijo od moških.
“Ko jih prosi, zdaj vem nekaj: Ženske ne marajo moških, da se zanašajo na svoje starše,” je dejal.
Zhenai je ustanovitelj in direktor je Columbia University izobraženi nekdanji investicijski bankir imenovan Song Li. Pravi, da je politika enega otroka, ki ga je kitajska vlada izvajala v letu 1979 je povzročila mladih odraslih, ki imajo slabe socialne spretnosti – ključne pri zmenkov igro.
“Veliko otrok, ki so bili rojeni po letu 1980, nimajo bratov in sester. Tako so odraščali v okolju, kjer nimate izkušenj za srečanje z ljudmi nasprotnega spola,” Li menil.
Veliko udeležencev je dejal, da je prišel na konvencijo, saj so potrebovali pomoč. Rekli so, da je bilo težko izpolniti potencialne romantične partnerje izven njihovi ožji krog prijateljev in družine.
In mnogi Kitajci približale poznih dvajsetih, še posebej ženske, so pod ogromnim pritiskom, da se poročita.
“Moja mama vpraša:” Zakaj si še vedno samska? Ste freak? “Je dejal Elsie, 26-letna ženska, ki je sodeluje pri hitrosti dating seji.
Ženska zraven nje, ki je zahteval, da se imenuje maja pa je tudi 26, je dejal njen oče vprašal isto vprašanje.
“Vsakdo ima isto zgodbo,” je dejal maja smeh. “Počutim brezplačno, ker sem sam … ampak vem, da je čas, da moram danes nekoga. Rabim, da se poročita pred trideset.” Tako ženske pravijo, da ne želijo postati shengnu, ali so “ostanki ženske.”
“To je ena izmed najbolj pogovarjala o vprašanjih v kitajski družbi, ker so veliko izobraženih žensk zaostal, ker je v njih zelo visok standard za svoje bodoče može … in so manj pripravljeni, za razliko od generacije njihovih staršev, da kompromis , “je dejal Zhenai je Li.
Maj, ki ima dobro službo v človeške vire na mednarodnem podjetju in tekoče govori angleško, je dejal, da je to njen prvi čas v primeru match-making. Rekla je, da ni nikoli imela fanta pred ali bila zaljubljena.
“Nimam časa za spoznavanje drugih samcev na podobne starosti … to je razlog, zakaj jaz ne najdem Mister Točno,” je dejala. “Želim si, da imam srečo danes.”
Nimam časa za spoznavanje drugih samcev na podobne starosti … To je razlog, zakaj jaz ne najdem Mister Right.Then je nekoliko nerodno stal kot človek, oče je fotografirala njo v prenatrpanem hodniku. V maju je oče pogledal čez ramo kolegico je, mrmra nasvet kot je bila sprejeta digitalna slika.
Maj je zdelo, zadovoljni in hvaležni, da sta očete.
“Oba sta se trudijo, da bi njihov otrok našli svojo G. Pravica in gdč.”

Kljub temu, da z dvema moškima zavrnil, maj je bil dobre volje. Rekla je, da dva moška potreben ženske, ki so imeli prijavljeno hukou v Šanghaju.
Za zbiranje tisoč samskih moških in žensk, je bilo presenetljivo ugotovitev, da je bilo zelo malo spogleduje dogaja.
Ljudje tavali hodniki pobral brošure od družb tekmo odločanja in se ustavil pri poslušati samopomoč predavanj iz “življenjskih trenerjev,” ki so bili šolanje žensk v tem, kako “znamko” sami.
V časih, Ljubezen in poroka Expo počutil kot zaposlitvenega sejma.
Online tekmo odločanja podjetnik Li je dejal, da je točna primerjava.
Iskanje zakonca, je “skoraj tako kot pri iskanju zaposlitve,” je dejal.
“Ljudje so ponavadi zelo pragmatičen,” je pojasnil. “[Biti samski], je problem, da ste dolžni popraviti In tvoji starši menijo, da je njihova dolžnost, da poskrbijo za to, -.. Da se ta težava ne bo odpravljena”
Druga presenetljivo odkritje je bilo, da je bilo skoraj kot mnogi starši v ljubezni in poroki Expo, kot je bilo samski moški in ženske.
Nekateri starši stali ob živahnem vhodu v konvenciji imajo do tiskane plakati Oglaševanje podrobnosti o njihovih posameznih otrok. Drugi hodil poleg svojih odraslih sinov in hčera, pregledane kabine različnih agencij ujema odločanja.
Eno tekmo-maker povedal CNN je morala prepovedati starše, ki spremljajo svoje otroke v hitrosti dating tabel.
“Spoštujem mnenje mojih staršev,” je povedal May. “Če starši pravijo, da je ta tip ni dobro, potem ne bom danes [on]. Ampak, če moji starši pravijo, ta je dobra, da so zadovoljni s tem fantom, nato pa bom poskusil.”
V nekaterih primerih so matere in očetje očitno igral vlogo socialnih ledolomilcev za svoje otroke.
Na eni točki, medtem ko tava po hodnikih Konvencije lahko dobil telefonski klic. To je bil njen oče, ki je bil tudi tam.
Lahko ga našli stoji zraven drugega očeta je pravkar spoznal.
Človek se je zgodilo, da ima eno samo sina, ki je delal v banki in ni udeležil konvencije. Na srečo je nosil fotografijo – in potni list – svojega sina, ki je pokazala, da maja.
“Njegova slika izgleda dobro. Malo čeden,” maja odzvala.

EU-Asia