Vallende rupee zet druk op RBI op 2 miljard dollar schuld van verkoop

Ondertussen is de wandeling in kortetermijnrente vrijwel stilgelegd de markt van commerciële obligaties en kortlopende obligaties gebruikt waarbij ondernemingen en banken te verhogen op korte termijn fondsen.
De rupee verhandeld op donderdag om 59.75/76, niet ver van het sluiten van de 59.89/90 op maandag voordat de maatregelen van de RBI’s.
Obligatierendementen zijn gestegen, met de 10-jaars benchmark tot 51 basispunten sinds maandag, terwijl de Nifty is gedaald met 0,8 procent sindsdien. Buitenlandse investeerders hebben ook de afgelopen twee dagen verkocht meer dan $ 215.000.000 in de schulden en voorraden.
Maatregelen van de RBI’s gestuurd obligatierendementen stijgende, het verhogen van het risico dat de schuld verkoop van donderdag zal resulteren in een stand-off tussen de RBI en investeerders niet bereid om zijn prijs verwachtingen te voldoen.
“Wat belangrijk is, is het rendement op waarin het wordt aangeboden. Hoewel RBI niet heeft bekendgemaakt, waar de vraag is, is het natuurlijk duidelijk dat deze hoger is dan wat de RBI kunnen hebben aangeboden”, zegt Jyotheesh Kumar, executive vice president bij HDFC Securities in een e-mail aan klanten op donderdag.
“Vrienden, tarieven worden geleid hoger … laat niet de spin doctors van de overheid hypnotiseren je om te denken dat de hogere tarieven zijn slechts tijdelijk,” Kumar toegevoegd.
Als de verkoop tekortschiet, kan de centrale bank moeten hun toevlucht nemen tot andere maatregelen om rupee liquiditeit drain aan speculanten te ontmoedigen tegen de munt, verdere verhoging zorgen over schade aan een economie groeit in een decennium laag van 5 procent.
Maandag onverwachte maatregelen door de RBI gevraagd sommige economen om hun economische groeiverwachtingen snijden en trok waarschuwingen dat het kan averechts werken door af te schrikken buitenlandse investeringen.
“De (RBI’s) onverwachte monetaire verkrapping kan heel goed stabiliseren de rupee in de komende weken, maar zeer negatief zou kunnen blijken voor de overheidsfinanciën en de economie”, Credit Agricole zei in een nota van woensdag.
Een officiële vertrouwd met het denken van de RBI’s zei dat de centrale bank heeft erkend dat het lastig balanceren doelstellingen zou zijn om een ​​succesvol resultaat in de schuld verkoop te realiseren, moeten worden uitgevoerd door middel van een open markt operatie.
“Dit zijn twee verschillende doelstellingen. De maatregelen waren monetair beheer, die waren gericht op het terugdringen van de liquiditeit. Hoewel het management de schuld is over het opvoeden van de schuld kosten-effectief,” de ambtenaar vertelde Reuters, dalende worden geïdentificeerd.
“De OMO zal een monetair beheer oefening die verschillend is van de schuld management objectief te zijn,” zei de ambtenaar.
OMOs zijn obligatie-aankopen of verkopen door de centrale bank uit eigen voorraad om geld toe te voegen of af te voeren en geen financiële implicaties hebben voor de overheid, waardoor de RBI meer ruimte op de prijsstelling.
Op wekelijkse obligatie veilingen die namens de overheid echter de RBI zou meer bewust van het betalen te veel belangstelling te zijn. Op woensdag, verwierp alle biedingen in een $ 2 miljard verkoop van schatkistpapier namens de overheid.
“Cruciaal is het niet aanpakken van de onderliggende probleem van de externe onevenwichtigheden van India. Zij heeft India minder aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders gemaakt en kan de portefeuille instroom nodig is om de (lopende rekening) leemte te verminderen.”
De rupee was dicht bij het verliezen van alle winst die sinds de RBI gestart met een verdediging van de munt door te knijpen liquiditeit en verhogen van de korte rente, waardoor de druk op de bank om te accepteren het betalen van hogere opbrengsten op zijn $ 2000000000 schuld verkoop later op donderdag.
De Reserve Bank of India is het gevolg van 120 miljard roepies via open-markttransacties te verkopen als onderdeel van de drie-riek van plan onthuld laat op maandag om geld af te voeren van de markt om de rupee, waarvan bijna 10 procent heeft verloren ten opzichte van de dollar sinds het ondersteunen begin van mei.

EU-Asia