Uusi ikä ilmalaiva

Riippuvuus aurinkoenergiaa tarkoittaa ilma olisi paljon hitaampaa kuin säännöllisen lentokone, matkustaminen vain 25 km tunnissa, mutta itse asiassa se on miehittämätön tarkoittaa se voisi mahdollisesti jäädä ilmassa, korkealla merenpinnasta, pitkiä aikoja.
“Se vauhti, ja optimoimalla energiaa”, sanoi Jafaar. “Mitä kuluttaa energiaa menee nopeasti. Ihmiset haluavat aina olla menossa nopeammin, mutta emme aio olla kuljettaa ihmisiin, joten hitaampi nopeus voidaan sietää.”
Jos ja kun Sun Cloud saa irti maasta – mikä Jafaar myöntää ei todennäköisesti tapahdu joitakin vuosia vielä – se voi hyvinkin löytää se ei ole ainoa ilmalaiva pyörii noin yllämme.
Ajatus on kehittänyt Kazakstan-syntynyt insinööri Igor Pasternak, joka muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1994 ja perusti vuonna liikerakennus mainonta Ilmalaivat.
Hän vietti kahden viime vuosikymmenen pyrkii ratkaisemaan ongelmia, joita perinteiset ilmalaivat.
“Ymmärrän ilmalaivat hyvin”, hän kertoi CNN. “Olen rakentanut paljon.”
Hänen Aeroscraft on jäykkä varustettujen ohjattavat mittaus huimat 169 metriä pitkä, ja hyötykuorma 66 tonnia (ja suunnitelmat 250 tonnin versio), matkanopeus jopa 120 solmua, ja valikoima 3100 merimailia.
“Se on vähän kuin unelmani ajoneuvo”, hän sanoi.
“Vuonna luonnonkatastrofit ja muissa tilanteissa, joissa infrastruktuuri on olematon, Aeroscraft voitaisiin tuoda hätäapua: ruokaa, vettä, huopia – 66 tonnia avustustarvikkeita kerrallaan”, selitti yhtiön viestintäjohtaja John Kiehle.
Ja vaikka sen ensisijaisena tarkoituksena on todennäköisesti logistista, liikkuvat rahtia, armeijan joukkoja ja humanitaarista hätäapua kauko ja karu maasto, yhtiö myöntää, että ruodussa voi olla muita käyttötarkoituksia teknologiaa, alkaen “kelluva hotelli” ja “taivas jahdit miljonäärejä. ”
Nyt, 90 vuotta käynnistämisen jälkeen Amerikan ensimmäinen ilmalaiva, USS Shenandoah laivat sekä Ilmapallot ovat kokevan jonkinlaisen renessanssin.
Joukossa toivoen johtaa maksu on kalifornialainen Aeros, joka kehittää, mitä se toivoo vallankumouksellinen uusi lasti ilmalaiva, theAeroscraft, yhdistää elementtejä säännöllisesti “kevyempi ilma” (LTA) veneet ja perinteinen kiinteä-lentokoneita .
Toistaiseksi yhtiö on luonut riisuttu versio ilma todistaa, että suunnittelu voi toimia, seuraava askel on täysikokoinen prototyyppi. Tavoitteena on saada ensimmäinen Aeroscraft rientää 2016, ja aluksi laivaston 24 ajoneuvojen aloittaa toimintansa 2020-2021.
“Tämä todella on peli-vaihtaja”, sanoi Bill Feeley, yhtiön johtaja strategisten talouden. “Se on todellinen muutos teollisen teknologian, par rakennus pilvenpiirtäjiä, tai luominen ydinenergian.”
Tweetit @ cnni/paris-airshow-2013
Pasternak ja Kiehle sanoa yksi Aeroscraft suurimmista eduista on, että se toimii säännöllisesti diesel, eikä kalliita lentopolttoainetta, joka voi olla vaikeaa saada käsiinsä maailmassa enemmän saavuttamattomissa alueilla.
Mutta toinen ilmalaiva hanke on tällä hetkellä tutkimukseen ja kehitykseen päätyä jopa halvempi ja helpompi teho: innovaatio ja konsulttipalvelut ryhmän Altran Sun Cloud on ohjattavat powered by aurinkoenergia.
Se on alueen yritys on jonkin verran kokemusta, joka on jo työskennellyt Solar Impulse, maailman ensimmäinen lentokone powered yksinomaan auringossa.
Kuten Aeros “ilmalaiva, Sun Cloud on suunniteltu kuljettamaan suuria kuormia lastin pitkiä matkoja – mutta Sun Cloud puuttuu yksi komponentti todennäköisesti avain Aeroscraft menestys: lentäjä.
Altran toteutettavuustutkimuksessa tutkii, onko mahdollista siirtää kuormia jopa 250 tonnia paikasta missä on tehokkaasti super-kokoinen drone.
Lue lisää: Paikoillanne, jet set, go!
“Emme haluavat korvata perinteiset rahtikuljetukset”, selitti ohjelman johtaja, Ali Jafaar. “Säiliö alukset voivat kuljettaa 500000 tonnia kerrallaan – emme haluavat tehdä niin.”
Sen sijaan ajatus on voitava siirtää suuria kohteita, kuten kone osia, pitkät etäisyydet tehtaasta toiseen.
Yhdysvaltain puolustus urakoitsija Raytheon suunnittelee jo laittaa oman Ilmapallot (ilmalaivat, jotka ovat kytkettyinä maahan) osaksi taivaalla Yhdysvaltain pääkaupunki, Washington.
Lue lisää: Paris lentonäytös n tähtihetkiä
Mutta sen sijaan, että joukkojen tai valmistuksen tarvikkeita, Raytheon n blimps on täynnä valvontalaitteita, katsella uhka hyökkäyksiä.
Olipa kerran, ilmalaiva ylistettiin tulevaisuuden lento: niin lumoava, ylellinen ja muodikasta art deco-aikakauden, joka merkitsi sen kukoistus.
Mutta katastrofeja, eikä vähiten romahdusta Hindenburg New Jersey, vuonna 1937, jolloin menehtyi 36 elämää, tyhjiin unelmat mannertenvälisen Zeppelin matka.
Ilmalaivat ovat edelleen tuttu näky mainonta, mutta ne, jotka suunnitella ja rakentaa näiden lentokoneiden uskovat siellä on paljon enemmän niitä – ja niiden tulevaisuuden – kuin vain viitoitus autoliike tai antaa TV-yleisön paremman kuvan jalkapallokenttä aikana iso ottelu.

EU-Asia