UK ekonomija vidjeti udvostručenje tempo rasta u drugom kvartalu

Budućnost je u potrazi bolje i za britanskog proizvođača, kao, s nalozima knjige u julu na njihov najjači do sada u ovoj godini, navodi se u dugotrajnom istraživanju Konfederacije britanske industrije.
U ONS je preliminarne procjene BDP-a su među prvima objavio u Evropskoj uniji, a zasnivaju se dijelom na procijenjenih podataka. U prosjeku, oni su revidirani za 0,1 procentni poen gore ili dolje do trenutka kada drugi revizija je objavljena dva mjeseca kasnije, ali veći potezi nisu rijetkost.
To bi bilo dvostruko tempo rasta u prva tri mjeseca ove godine. Oživljavanje u britanskoj ekonomiji kontrastu sa ostatkom Europe, gdje se mnoge zemlje se bore da rastu ili su zapeli u recesiji.
New Bank of England glavnog Mark Carney će dočekati znakova da britanski ekonomija ivica bliže onome što on naziva “brzina bijega”, ili održivi rast.
Ali on je još uvijek vjerojatno da sudim da treba dodatna pomoć do nas, posebno s ključnim zemlje trgovinski partneri u eurozoni u tako slab oblik.
Službene statistike, koja pokriva samo dio tog perioda, bila više mješovita, sa široko ravno industrijskih i građevinskih izlaz i jači uslužnom sektoru.
Optimističan kompanija novosti ove sedmice je ojačana smislu ekonomije na MEND.
Lanac Pub JD Wetherspoon rekao da će ubrzati novi pub otvora iduće godine, uz pomoć bolje raspoloženje među kupcima, dok je britanski programer Zemljište je uložio 512.000.000 £ u imovinskim akvizicije od aprila.
Banka pod Carney je naširoko očekuje početak pružanja detaljne smjernice od sljedećeg mjeseca na koliko dugo kamatne stope ostati niske, u pokušaju da ohrabri potrošača provesti i privredi da se zadužuju i investiraju.
Neki analitičari mislili rast u drugom kvartalu biti jaka kao 0,8 posto nakon što je niz plovan istraživanja nedavno, kao što su ankete kupovine menadžera.
U usporedbi s godinu dana ranije, stopa rasta očekuje se da je skočio na 1,4 posto sa 0,3 posto u prvom kvartalu. To bi bio najbrži rast od početka 2011.
“Mi predviđamo da su sva četiri naslova sektorima ekonomije – usluga, industriji, građevinarstvu i poljoprivredi – proširila tijekom Q2, što bi bilo prvi put da se to dogodilo jer Q3 2010”, kazao je ekonomista na Investec.
Potrošači, ključni pokretač britanske ekonomije, su Perking se previše. Oni su više optimistični o ekonomiji nego u bilo koje vrijeme od aprila 2010, mjerena novim povjerenja potrošača indeksa tržišta istraživača YouGov i Centar za ekonomiju i poslovna istraživanja.
Britanski ekonomija vjerojatno proširila brže u drugom tromjesečju u odnosu na prvi, pomogao rastu povjerenja među potrošačima i znacima koje kompanije su spremne da se zadužuju i troše više.
Službene statistike zbog out u 0930 BST u četvrtak se očekuje da će pokazati da je rast došao do 0,6 posto u aprilskom do juna razdoblje u odnosu na prethodni kvartal, navodi se u anketi Reuters ekonomista.

EU-Asia