UE manté el diner barat que flueix

Les finances de la llar continuen sent pressionats per la caiguda dels ingressos disponibles i les mesures d’austeritat del govern, i els préstecs a les empreses i els individus encara són ofegats. La turbulència en theeurozone segueix sent un risc per als exportadors britànics.
Relacionat: Els inversors abocament bons
IHS Global Insight, l’economista cap de Howard Archer va dir que la decisió del banc per emetre una declaració va marcar un canvi significatiu cap endavant en orientar la política monetària.
“Enmig d’augment de la turbulència financera mundial, el comitè de política monetària probablement va pensar que era una bona mesura perquè quedi clar en una etapa primerenca que qualsevol enduriment de la política monetària del Regne Unit està encara lluny”, va dir.
En una ruptura significativa amb la pràctica anterior, el Banc Central Europeu i el Banc d’Anglaterra va donar als inversors molt més coneixement de la política futura, i ha advertit sobre el possible impacte d’una pujada dels tipus d’interès de mercat – provocada per majors rendiments en els bons del Tresor dels Estats Units després que la Reserva Federal va dir que podria començar a endurir la política a la fi d’aquest any.
“El Consell de Govern espera que els tipus d’interès oficials del BCE es mantinguin en els nivells actuals o menys durant un període prolongat de temps”, va dir el president del BCE, Mario Draghi en una conferència de premsa. El banc va decidir mantenir les taxes a un mínim històric de 0,5%.
Les últimes dades de l’enquesta han assenyalat una estabilització en l’economia de l’eurozona afectats per la recessió i el creixement accelerat al Regne Unit, però Draghi va dir que els riscos s’inclinen a la baixa. Es va unir nou Banc de EnglandGovernor Mark Carney a advertir sobre les condicions globals més estrictes del mercat monetari.
Draghi va dir que el consell de govern del banc va prendre una decisió unànime per emetre una guia cap endavant amb l’objectiu d’assenyalar un “biaix a la baixa” en les taxes d’interès en el futur previsible. El BCE ajustar la seva orientació com les perspectives a mitjà termini per als canvis de la inflació, el creixement i els fluxos de crèdit, va dir.
“Igual que el Banc de Mark Carney d’Anglaterra el dia d’avui, el BCE vol assenyalar als mercats que la restricció monetària s’allunya més que algunes expectatives del mercat implícites suggeriria”, va dir Holger Schmieding, economista en cap de Berenberg.
Els inversors van aplaudir el discurs pessimista, l’enviament de borses europees amb fortes alces i l’euro i la lliura va baixar respecte al dòlar. La confiança també va ser ajudat pels senyals que els polítics portuguesos estan tractant d’evitar un col · lapse del govern.
Si bé això pot ser una pàl · lida imitació de l’enfocament de vincular la política amb un objectiu específic per a la desocupació o la inflació de la Fed, que representa un canvi important per al BCE, que s’havia negat a emetre una guia en els seus 15 anys d’història.
El Banc d’Anglaterra va mantenir a principis de les seves taxes d’interès en un mínim històric del 0,5%, i el seu programa de compra d’actius en 375 £ mil milions.
Els economistes havien restat importància a les expectatives dels canvis dramàtics al banc sota el nou lideratge de Carney d’aquest mes, dient que els mercats probablement haurien d’esperar fins a l’agost, quan el banc podria començar a emetre cap endavant orientació sobre els tipus d’interès al llarg de les línies de la Reserva Federal.
Recents enquestes empresarials suggereixen l’economia del Regne Unit pot haver crescut fins a un 0,6% en el segon trimestre. Això és el doble de la taxa observada en els tres primers mesos de l’any, quan es va aconseguir evitar una recessió triple dip. Preus de l’habitatge també han anat en augment.
Però els analistes han advertit que l’economia encara està lluny de la “velocitat d’escapament” Carney ha estat contractat per ajudar a lliurar.
Els bancs centrals d’Europa van tractar de protegir les seves economies en dificultats des d’un pic Fed induïda en els costos per préstecs dijous assenyalant que seguiran per proporcionar diners barats al futur previsible.

EU-Asia