Turški sindikati stavke po spopadih

Erdogan je pritožil sobota, da demonstranti mu niso sestali na pol poti.
“Dosegli smo se z našimi rokami,” je dejal. “Vendar pa nekateri ljudje vrnili pestmi v odgovor. Lahko rokoval s tistimi, ki so dosegle s pestjo?”
Mu posmehovali tudi trditve so protestniki “, ki so jih okoljevarstveniki, jih” barabe “kliče in navaja svoje Honking z rogovi kot dokaz” hrupa “. In on je obtožen demonstrante, napeljevanje k sektaško nasilje, ki ga napadajo žensko v rute, jo brca, jo povlečete na terenu in iztrgal njeno glavo pokrov.
Erdogan je pohvalil delovanje svoje vlade v zadnjih 10 letih, navaja dviga življenjskega standarda, quintupling rezerv in načrtov za izgradnjo letališča centralne banke.
Za več kot pet ur, se je zdelo, da strmijo portret Kemal Ataturk, ustanovitelja moderne turške države. Policija sčasoma preselili v aretacijo veliko tistih, ki se mu je pridružil, ampak ali Erdem Gündüz – performerka hitro poimenovali “stoječi človek” – je bil v priporu, je bilo jasno v torek zgodaj.
Turčija je izoblikovano od več kot dveh tednih protestov proti vladi premiera Recepa Tayyipa Erdogana. Ampak veliko tistih, ki so se pridružile Gündüz pozno ponedeljek dejal, da sta stala samo za mir, ne pa ob strani.
“Stojim pred vsemi oblikami nasilja,” je dejal Koray Konuk, eden od aretiranih. “Stojim tam, tako da lahko dogodki, ki smo bili priča, in dogodke, ki potekajo v zadnjih dveh do treh tednih zastala.”
Konuk, 45, CNN povedal, da ga je policija izvajala na avtobusu z do 20 drugih ljudi, ki so se pridružile Gündüz, vendar Gündüz ni bilo med njimi.
“Stala sem. So aretirali moškega, ki se je pravkar stoji,” je dejal. “To je nesmiselno.”
Ponedeljkov pritajeno tableau prišla dva dni po policije pustošili na trgu Taksim in sosednje Gezi Park, da jasno, proti Erdogan protestnike. Demonstranti so skušali vrniti v parku v nedeljo, le da se odpeljali nazaj s strani policije.
Sindikati dal svež pritisk na Erdogana prej Ponedeljek, montaža vsedržavno stavko. Toda množica, ki korakali na trgu Taksim razpršene, ko se soočajo s nemirov moštev, kritih z vodnimi topovi.
Protesti se je začela konec maja nad načrti organov vrteti Gezi Park, Central Istanbulu zadnji zeleni prostor, v nakupovalno središče. So hitro spremenili v velike protivladne demonstracije, ki so vključevali pozive k političnim reformam.
“Tam je stopnja obupa”
Čeprav je malo verjetno, da ogroža pravno Erdogana, ki je bil eden izmed najbolj priljubljenih turških voditeljev in je zaslužen za nadzor desetletje gospodarske rasti protesti so se porajajo vprašanja o tem, kaj pravijo kritiki je vedno bolj avtoritaren slog vladanja.
iReport: Poroka sredi solzivec
Nekatere skupine protestnikov so se preusmerila na protest v svojih lokalnih sosesk v mestu, postavitev barikade. Medtem, vzdušje v spopadih med policijo in protestniki se obrača grši.
“Zdaj se zdi, kot da je stopnja obupa,” je dejal Clare Murray, ki je bil na počitnicah v Istanbulu iz New Yorka v preteklem tednu. “Policija se zdijo bolj zadovoljni z uporabo agresije”.
Ker je v soboto zvečer, je bilo 116 ljudi, pridržanih med protesti v Ankari in 242 ljudi, so bili pridržani v Istanbul demonstracij, je dejal Huseyin Aslan, generalni sekretar naprednega združenja odvetnikov.
Erdogan je še vedno kljubovalno, obtožil tujci z izkoriščanjem protestov v parku. V nedeljo, na tisoče njegovih privržencev se zbrali na shodu nekaj kilometrov od trga Taksim, mahal z zastavami in petje pesmi na shodu, ki je bil pogosto razumemo kot ponovni izvolitvi shodu za predsednika vlade.
Erdogan skušal kontrast njegovi privrženci s protestniki. “Stotisoči v tukaj ni kot vandali z bencinskimi bombami v svojih rokah,” je dejal.
Po vikend nemiri so sindikati izrazili svojo moč, da se na demonstracije z enodnevnim stavko.
Sindikati vključenih več sto tisoč članov v različnih sektorjih, ki vključujejo javne storitve in pripomočke, kot so električno energijo in oskrbi z vodo. Če ne, pa imajo dovolj članov, da zapre tiste dejavnosti, določene v celoti.
Pod Erdogana vlade, so turški delavci že “udomačene kot živali, če se nahajajo lačni,” en delavec na sindikalne sedežem v Istanbulu dejal.
“Gezi Park smo spoznali, da nismo živali v čredi, smo posamezniki,” je dejal delavec, ki ni zagotovila njegovo ime.
Predhodna Stavka v protivladnih demonstracijah prišlo v bližini začetku tega meseca.
Sam človek stal tiho v istanbulskega trga Taksim Square ure in ure ponedeljek zvečer, kljubuje policistov, ki razšla vikend protivladnih protestov s solzivcem in vodnimi topovi in ​​risanje na stotine drugih na njegovo vigilijo.

EU-Asia