Turkin ammattiliitot lakko jälkeen yhteenottoja

Erdogan valitti lauantaina, että mielenosoittajat eivät täytä hänet puolivälissä.
“Olemme päässeet ulos meidän käsissämme”, hän sanoi. “Kuitenkin jotkut ihmiset palasivat nyrkillä vastauksena. Voitko kätellä jotka ojentaa nyrkki?”
Hän myös pilkkasi mielenosoittajat väittävät, että he ovat ympäristönsuojelijat, kutsuen heitä “roistot” ja vedoten niiden honking sarvet todisteena “melusaastetta.” Ja hän syytti mielenosoittajia lietsomisesta uskontokuntien välisen väkivallan hyökkäämällä nainen huivin, potkiminen hänet, vetämällä hänet maahan ja repäisi hänen kansi.
Erdogan kehui hallituksen suorituskykyä viimeisten 10 vuoden aikana, vedoten elintason nousu, viisinkertaistanut keskuspankin varannot ja suunnitelmia rakentaa lentokenttä.
Yli viisi tuntia, hän ilmestyi tuijottaa muotokuva Kemal Atatürkin, perustaja modernin Turkin valtion. Poliisi lopulta muutti pidättämään monet niistä, jotka liittyivät häneen, mutta onko Erdem Gunduz – performanssitaiteilija nopeasti puhuttu “seisova mies” – oli pidätettynä oli epäselvä varhain tiistaina.
Turkki on tuhonnut yli kahden viikon protesteja pääministeri Recep Tayyip Erdogan. Mutta monet niistä, jotka liittyivät Gunduz myöhään maanantaina sanoi he seisoivat vain rauhaa, ei ottaen puolin.
“Seison kaikkea väkivaltaa”, sanoi Koray Konuk, yksi pidätetyistä. “Seison siellä niin, että tapahtumat, jotka olemme todistamassa ja tapahtumia yli kahden tai kolmen viime viikkoa voi pysähtynyt.”
Konuk, 45, kertoi CNN, että poliisi laittoi hänet bussilla jopa 20 muuta ihmistä, jotka olivat liittyneet Gunduz, mutta Gunduz ei ollut heidän kanssansa.
“Olin vain seisoo. He pidättivät miehen, joka oli vain seisoo”, hän sanoi. “Tämä on järjetöntä.”
Maanantain hiljentynyt kuvaelma tuli kaksi päivää sen jälkeen poliisi pyyhkäisi Taksim-aukio ja naapurimaiden Gezi Park siivota anti-Erdoganin mielenosoittajia. Mielenosoittajat yrittivät palata puistoon sunnuntaina, vain ajaa takaisin poliisille.
Ammattiliitot laittaa tuoreita paineita Erdogan aiemmin maanantaina asennus valtakunnallinen lakko. Mutta yleisö, joka marssi Taksim-aukiolla hajallaan kohdatessaan mellakka joukkueet tukema vesitykkejä.
Protestit alkoivat toukokuun lopussa yli viranomaisten suunnitelmista kääntää Gezi Park, Istanbul keskustassa viimeinen viheralueita, osaksi mall. Ne kääntyi nopeasti isoiksi hallituksen vastaisia ​​mielenosoituksia, jotka sisältyvät vaatii poliittisia uudistuksia.
“On taso epätoivo”
Vaikka protestit ovat todennäköisesti uhkaa oikeusvaltion Erdoganin, joka on ollut yksi Turkin suosituimmista johtajat ja hyvitetään valvoa vuosikymmenen talouskasvu, niillä herättävät kysymyksiä siitä, mitä kriitikot sanovat on yhä autoritaariseen koskevat.
iReport: Häät keskellä teargas
Jotkut ryhmät mielenosoittajat ovat siirtyneet mieltään paikallisen asuinalueista, pystyttämiseen barrikadeja. Samaan aikaan ilmapiiri yhteenottoja poliisin ja mielenosoittajien on tulossa rumempi.
“Nyt tuntuu siltä, ​​että on taso epätoivo”, sanoi Clare Murray, joka oli lomalla Istanbulissa New Yorkissa viime viikolla. “Poliisi näyttävät enemmän mukava käyttää aggressiota.”
Koska lauantai-iltana, 116 ihmistä on pidätetty aikana protesteja Ankarassa ja 242 ihmistä on pidätetty Istanbulissa mielenosoituksia, sanoi Huseyin Aslan, pääsihteeri Progressive Lawyers Association.
Erdogan on edelleen uhmakas, syyttäen ulkopuolisille mahdollisuuden hyötyä protesteja puistoon. Sunnuntaina tuhannet hänen kannattajansa kokoontuivat ralli muutaman kilometrin päässä Taksim-aukiolta, heiluttaen lippuja ja laulaa lauluja ralli, joka on yleisesti pidetään uudelleenvalintaa ralli pääministeri.
Erdogan pyrki vastakkain hänen kannattajansa kanssa mielenosoittajia. “Satoja tuhansia täällä ole kuin vandaalit bensiiniä-pommeja käsissään”, hän sanoi.
Viikonlopun jälkeen pyörteissä, ammattiliitot lisänneet vaikutusvaltaansa mielenosoituksia heidän yhden päivän lakko.
Ammattiliitot mukana on satoja tuhansia jäseniä eri aloilla, jotka kuuluvat julkiset palvelut ja laitokset, kuten sähkön ja veden saantiin. Ne eivät kuitenkaan ole tarpeeksi jäseniä sulkea ne teollisuuden alas kokonaan.
Alle Erdoganin hallitus, turkkilaiset työntekijät ovat “kesyjä kuin eläimiä pidetään nälkäinen,” yksi työntekijä liiton toimistoon Istanbulissa sanoi.
“Gezi Park meidät ymmärtämään emme ole karjasta, me olemme yksilöitä”, sanoi työntekijä, joka ei ole hänen nimensä.
Edellisen lakon aikana hallituksen vastaisia ​​mielenosoituksia järjestettiin lähellä tämän kuukauden alusta.
Yksi mies nousi hiljaa Istanbulin Taksim-aukiolta tunteja maanantai-iltana, uhmaa poliisille, joka hajosi viikonloppuna hallituksen vastaisia ​​mielenosoituksia kyynelkaasua ja vesitykkejä ja piirustus satoja muita hänen vahtia.

EU-Asia