Turki kumpulan serangan sawise clashes

Erdogan ngeluh ana sing demonstrators padha ora nganakaké patemon marang halfway.
“Kita wis ngrambah metu karo tangan kita,” ngandika. “Nanging, sawetara wong bali sing fists nanggepi. Bisa sampeyan goyangake tangan karo sing sing tekan metu karo ajiné?”
Uga ridiculed ing demontran ‘assertions sing lagi environmentalists, nelpon mau “thugs” lan kasebut sing honking sungu minangka bukti-bukti “gangguan polusi.” Lan dipuntudhuh demonstrators saka inciting sectarian panganiaya dening nyerang wong wadon ing headscarf, nendhang dheweke, nyeret iku ing lemah lan snatching iku kepala tutup.
Erdogan ngalembana marang pemerintah kang kinerja past 10 taun, kasebut standar Rising saka urip, sing quintupling saka bank tengah dadi cadangan lan plans kanggo mbangun lan Airport.
Kanggo luwih saka limang jam, iku muncul kanggo mentheleng ing ngadeg saka Kemal Ataturk, lan ngedegaken saka modern negara Turki. Polisi pungkasanipun dipindhah ing penahanan akeh sing sing gabung marang, nanging apa Erdem Gunduz – karo artis kinerja cepet nglantek ing “ngadeg wong” – ana ing ditahan ana ora cetho awal dening.
Turkey wis wracked dening luwih saka rong minggu saka mbantah marang pamaréntahan Perdhana Mentri Recep Tayyip Erdogan. Nanging akeh sing sing gabungan Gunduz pungkasan ana ngandika padha ngadeg mung kanggo tentrem, ora njupuk pinggiran.
“Aku ngadek kabeh marang panganiaya,” ngendikane Koray Konuk, siji sing dipenjara. “Aku ngadeg ana supaya acara sing kulo wis witnessing lan acara njupuk Panggonan liwat suwene rong telung minggu bisa teka menyang standstill.”
Konuk, 45, marang CNN sing polisi sijine wong ing bis nganggo 20 wong liya sing wis gabung Gunduz, nanging Gunduz ora karo wong-wong mau.
“Aku iki namung ngadeg. Padha dipenjara wong sing mung ngadeg,” ngandika. “Punika khayal.”
Ana kang hushed tableau teka rong dina sawise polisi kesapu menyang Taksim alun lan tetanggan Gezi Park mbusak metu demontran anti-Erdogan. Ing demonstrators upaya kanggo bali menyang taman ana, mung kanggo bisa mimpin bali dening polisi.
Trade kumpulan sijine seger meksa ing Erdogan sadurungé ana, sing soyo tambah a serangan saindhenging negoro. Nanging akeh sing marched ing kothak Taksim buyar nalika ngadhepi karo Rerusuh squads digawe dening banyu Cannon.
Sing mbantah diwiwiti ing awal Mei liwat panguwasa ‘plans kanggo nguripake Park Gezi, tengah Istanbul kang pungkasan ijo papan, menyang Mal. Padha diuripake cepet menyang gedhe anti-pamaréntah demontrasi kang termasuk telpon kanggo politik ngenggalaken.
‘Ana sawijining tingkat desperation’
Nalika mbantah sing dipercaya kanggo ngancem aturan Erdogan, sing wis salah siji Turki paling populer pemimpin lan aken karo overseeing a decade saka ekonomi wutah, lagi mundhakaken pitakonan apa pangritik ngomong penerbitan gaya tambah akeh authoritarian saka governing.
iReport: pesta ing midst saka teargas
Sawetara kelompok demonstrators wis pindah kanggo protesting ing lokal sing tetanggan ing kutha, panggolekan munggah barricades. Sauntara kuwi, ing atmosfer ing confrontations antarane polisi lan demontran wis ngowahi uglier.
“Saiki dadi ngrasa kaya ana tingkat desperation,” ngendikane Clare Murray, sing vacationing ing Istanbul saka New York kanggo minggu kepungkur. “Polisi koyone liyane nyaman karo nggunakake agresi.”
Awit ana wengi, 116 wong wis nahan sak mbantah ing Ankara lan 242 wong wis nahan ing Istanbul demontrasi, ngandika Huseyin Aslan, sekretaris umum saka maju pokrol Association.
Erdogan tetep defiant, accusing njaba saka njupuk kauntungan saka mbantah liwat taman. Ana ewu kang padha panyengkuyung ing rapat umum a mil sawetara saka Taksim alun, waving panji lan nyanyi lagu ing rapat umum sing iki digunakake minangka viewed rapat umum re-Pemilu kanggo ngladosi Perdana.
Erdogan sought kanggo Kontras panyengkuyung marang karo demontran. “Atusan ewu ing kene ora kaya vandals karo bensin-bom mung tangan,” ngandika.
Sawisé tumult akhir minggu, ing kumpulan perdagangan sing ditambahake clout menyang demontrasi karo sing siji dina serangan.
Ing kumpulan melu duwe atusan ewu anggota tengen sektor sing kalebu umum layanan lan keperluan kayata listrik lan banyu sumber. Padha ora, nanging cukup kanggo anggota mati industri sing mudhun kabeh.
Ing pamaréntahan Erdogan, Turki buruh wis “domesticated kaya kewan dening kang katahan luwe,” siji buruh ing kantor Union ing Istanbul ngandika.
“Gezi Park digawe kita éling kita ora kéwan ing komplotan; kita individu,” jarene sing buruh, sing durung nyedhiyani jeneng iku.
Ing serangan sadurungé sak demontrasi anti-pamaréntah njupuk Panggonan cedhak wiwitan sasi iki.
Wong siji ngadeg silently ing Istanbul dadi Taksim kothak kanggo jam ana wengi, defying polisi sing nyuwil munggah akhir minggu anti-pamaréntah mbantah karo luh gas lan banyu Cannon lan teken atusan liyane marang vigil.

EU-Asia