Tulvat tuovat kurjuutta Keski-Eurooppaan

Zoo eläimet siirretään turvaan

Henkilökunta Prahan eläintarha myös kääntyi kanteen tulvariskin ilmeni.
Zoo johtaja Miroslav Bobek sanoi eläimet on siirretty koko alaosan eläintarha, joka valheita Vltava-joki, muille kotelot korkeampia kentällä.

Seitsemän ihmistä on kuollut seurauksena uusimmat tulvia, hän sanoi. Uhrien joukossa kaksi ihmistä kuoli talon romahtaa, yksi nainen kuoli, kun hän osui kaatuvan puun ja toinen henkilö sai sähköiskun.

Rising joet uhkasi Leikkuut Saksan, Tšekin ja Itävallan tiistaina, koska tulvavedet hukkua historiallisia kaupunkeja ja pakotti massa evakuoinnin alavilla alueilla.

Suurin osa Pohjois-Böömissä, noin Vltava ja Labe joet, edelleen tulvariskiä, ​​hän sanoi.
“Olemme evakuoitiin 10000 ihmistä tähän mennessä”, sanoi Zaoralova.

Usti nad Labemin, Pohjois-Böömissä, monet kotitaloudet ovat ilman sähköä. Melnik, 40 km (25 mailia) pohjoiseen Praha, oltiin evakuoitiin tiistaiaamuna.

Hätätila on käytössä useimmissa Bohemia, länsiosassa maata, sanoi Nicole Zaoralova, tiedottaja Tšekin Fire Department.

Berounka joki, joka virtaa Vltava, korkeimmillaan yli yön, kehotukset virkamiehiä nostaa anti-sulkuaitauksien Prahassa tasolle tarkoitus selviytyä “100 vuotta” tulvat.

Kuolleet raportoitu Tšekki
Vedenkorkeudet ovat huipussaan Tšekin pääkaupungissa Prahassa, mutta paikkoja loppupään Tšekissä ja pitkin Elbe-joen Saksa ovat edelleen vaarassa.

Toistaiseksi kuitenkin, Vltava-joki ei ole saavuttanut tasoa tuhoisat tulvat 11 vuotta sitten, Zaoralova sanoi.

Seitsemän kuolemantapauksia on raportoitu Tšekissä, kun taas Etelä-ja Itä-Saksan alueilla, kuten Baijerin ja Saksin, myös huonosti vaikuttivat viime rankkasateet.

Kuljetus haittasi pääkaupungissa Prahassa, sekä muualla Bohemia, hän sanoi. Mutta kun useita metroasemia Prahassa on suljettu, metro järjestelmä ei ole tulvinut kuin se oli vuonna 2002, hän sanoi, kiitos tulvaestettä järjestelmä käyttöön sen jälkeen.
“Emme odota tilanteen Prahassa pahentuvat”, hän sanoi.

Saksan liittokansleri Angela Merkel vieraili kaupunkien alueella tiistaina ja lupasi 100 miljoonaa euroa (130000000 dollaria) hätäapua varten tuhoalueilla.

Sademäärä Prahassa on jo yhteensä yli 102 millimetriä kesäkuussa, yli kaupungin kuukausittain keskimäärin 73 millimetriä, Miller sanoi.

Tulvat pelätään olevan pahin sitten 2002, kun osa Saksan ja Tšekin tuhoutui ja yhteisöjen Itävallassa, Slovakiassa, Venäjällä ja Romaniassa vaikutti.

“Satoja eläimiä evakuoitiin, kuten suuri kissojen, tapiireja, koko apina paviljonki ja gorilloja”, hän sanoi lausunnossaan.

Saksan armeijan, valtion virastot ja paikallisviranomaiset auttamassa pyrkimyksiä evakuoida asukkaat ja suojella ominaisuuksia.

“Gorillat” paviljonki kuuluu erityinen “tulva torni”, joka on rakennettu nimenomaan tällaisina hetkinä, koska paviljonki sijaitsee suoraan joen Vltava. ”

Suuri osa Meissen, kaupunki rakennettu Elbe-joen Saksi, myös hukkua jälkeen tulvasuojauksia rikottu yön maanantaista tiistaina.

Useimmat Gorillat houkutellaan turvallisuutta torniin käyttäen ruokaa, mutta vanhin uros oli tranquilized ja kuljettaa sinne, kun hän kieltäytyi liikkua, hän sanoi.

Tulvavedet Baijerissa ovat väistymässä, mutta harjanne Tonavan jatkuu itään ja Itävaltaan voisi uhata kaupungeissa kuten Wien, Itävalta, ja Bratislava, Slovakiassa, sanoi CNN meteorologi Brandon Miller.

Kaksi pientä lintua hukkui yksi näyttely, mutta muut eläimet pelastettiin, hän sanoi.
“Työskentelemme nyt muihin eläintarhoihin Tšekki nähdä, missä voimme sijoittaa eläimiä, jotka eivät voi palata paviljongit pian” Bobek lisäsi.

Eniten satoi yli Baijeri, Itävalta, Sveitsi ja Länsi Tšekki lauantaista maanantaihin, joiden yhteenlaskettu sademäärä näinä päivinä reilusti yli 3 tuumaa monille paikoissa, sanoi Miller.

Eläintarha odotetaan uudelleen keskiviikkona. Tulvavahinkojen on tällä hetkellä arvioitu maksavan 160 miljoonaa Tšekin korunaa ($ 8,1 miljoonaa euroa.)

Korkea vedet myös vaikuttaa yritysten kuin yhteisöjen suoraan tulvia.

Eläintarha oli pahasti aikana vuoden 2002 tulvat, kun useita eläimiä, kuten elefantti, kuollut. Sittemmin tulvantorjuntajärjestelmät esteitä on rakennettu.

Emily Russ, amerikkalainen elää Wienissä, kertoi CNN iReport että useita Tonavan risteilyalukset näytti pidetään kaupungissa, kunnes vedenpinnat laantua. Hän näki 15 tiistaina joissa normaalisti olisi yksi tai kaksi, hän sanoi.

Vapaaehtoiset täyttää hiekkasäkeillä
Praha asuva Katerina Netikova on viettänyt kahden viime päivän auttaa vapaaehtoisvoimin loitolla pahin tulva, koordinoi viranomaiset ja paikalliset ihmiset käyttävät sosiaalisen median.

Sunnuntaina hän suuntasi esikaupunki kaupungin Radotin, on Berounka River, jossa asukkaat ohjataan toimia.

Ne, joilla on kotien ja yritysten liikkuivat arvoesineitä ja yrittää hiekkasäkeillä niiden ominaisuudet suojella heitä nouseva vesillä kaupungin evakuointi on tilattu.

“He tiesivät tarkalleen, mitä tarvitaan, jos ihmiset pitäisi mennä ja mitä heidän pitäisi tehdä. Heillä oli kokemusta aiemmista tulvista (vuonna 2002). Heidät turvaaminen kaupunki, laittamalla esteet tarvittaessa” Netikova kertoi CNN.

Alueen joet ovat tärkeitä rahdin ja ihmisiä, jotka tarjoavat tuhansia kilometrejä hakemiseen kanavat, sekä maatalouden tukemiseen, sähköntuotanto ja matkailu.

Maanantaina hän vietti yön töissä paloasema Prahan keskustassa, lähellä pahiten kärsineille alueille Holesovice-osassa, auttaa tekemään sulkuaitauksien – raskaan putkimaista säkit täynnä hiekkaa.

Kuvat Passau, kaupunki Etelä-Baijerissa, missä Tonavan on liittynyt kaksi muuta joet, näyttää likainen ruskea vesi kulkee kaduilla historiallisen vanhan kaupungin jälkeen vedenkorkeudet kulunut 500-vuotta vanha ennätys.

“Se on kovaa työtä, koska hiekka on märkää ja saa todella raskas”, Netikova sanoi. “Ihmiset olivat pyörii koko yön – opiskelijat läheisiltä yliopiston salia, partiolaiset, paikallisia ihmisiä ja enemmän vapaaehtoisia lähettämiin kaupungin.

Salzburg Itävalta kirjasi koko kuukauden keskimääräinen sademäärä (155 mm tai 6,1 tuumaa) vain kahden ensimmäisen päivän kuukaudessa, hän sanoi.

“Palomiehiä juuri kertonut heille, mitä tehdä, ja sitten vapaaehtoisia järjesti kaiken keskenään.”

EU-Asia