Trecut pătat de marca # 1 de carne din China

Departamentul Agriculturii din SUA a confirmat, de asemenea, la CNN că “FSIS (pentru Siguranța Alimentară și de Serviciul de Control) va continua să reglementeze produsele Smithfield, indiferent de o schimbare de proprietate.”
El a adăugat fuziunea propusă este o situație win-win în ciuda crizele alimentare din China și că Statele Unite ar trebui să evite acțiunile care incetinesc achiziție.
În iunie 2012, o femeie de la Beijing ar fi găsit mai multe larve moarte în interiorul unui pachet de cârnați Shuanghui cumpărat de la un supermarket. Fiicele ei, care au mâncat cârnații înainte de descoperirea, relatărilor suferit de varsaturi si diaree, potrivit Global Times, un ziar în limba engleză sub poporului chinez-limba de zi cu zi.
În mai 2012, autoritățile industriale din sudul orașului de coastă a Chinei Guangzhou raportat cârnați chimen, cu aromă de Shuanghui conțineau bacterii “excesive”, care ar putea provoca diaree, raportate la Shanghai Daily.
Și în martie 2011, China Central Television a raportat o filială International Shuanghui cumpărat porci care au fost hrănite cu făină conținând clenbuterol. Aditivul ilegale ține animalele slabă, dar poate ucide oameni daca sunt consumate. Președintele Shuanghai de mai târziu a cerut scuze consumatorilor și a anunțat de aproape 2 miliarde dolari in pierderi de două săptămâni după dezvăluirile.
Scandaluri alimentare majore în China în ultimii câțiva ani s-au ridicat probleme atât în ​​țară cât și în străinătate.
În 2008, mai mult de 13.000 de copii s-au imbolnavit dupa ce au baut lapte contaminat cu melamina. În 2011, oamenii de stiinta guvernului chinez a arătat că 12 milioane de tone de orez au fost tentată cu metale toxice. În anii care au urmat, alte probleme de siguranță alimentară au inclus vită fals, realizat de Fox și șobolan, precum și pepeni verzi explodează injectate cu hormoni de creștere.
“Într-adevăr, există multe scandaluri alimentare care au avut loc în China, dar nu aș face-o hotărâre a pieței de carne de porc din China bazate pe cazuri individuale din trecut”, a declarat chineză alimente de specialitate și Universitatea Renmin profesorul Zheng Fengtian. “Dacă (Shuanghui) a păstrat probleme, activitatea sa nu ar fi durat atât de mult.”
China este cel mai mare producător din lume și a consumatorilor de produse din carne de porc – titluri se va menține probabil în cazul în care achiziția Shuanghui “e de Smithfield reușește și dacă națiunea cel mai populat din lume continuă iubirea de carne de porc.
Într-o declarație, Shuanghui International a promis să mențină aceeași operație, de gestionare și de brand de Smithfield după finalizarea tranzactiei. Compania a declarat ca va continua, de asemenea, cooperarea cu aceiași producători americani, furnizori de produse alimentare și fermieri.
Între 2002 și 2012, în urma avere în creștere în țară, Chinei pe cap de locuitor consumul de carne de porc a crescut cu aproape un sfert la 86 de kilograme de produse de porc anul trecut. Cererea american au scăzut cu 12% față de același timp.
Acuzațiile de viermi, bacterii excesive și aditivi ilegale au afectat China cea mai mare companie de produse din carne, Shuanghui International, cel puțin din 2011, în funcție de o serie de rapoarte de mass-media de stat din China. Miercuri, Hong Kong-sediul central Shuanghui a anuntat intentia de a cumpara SUA pe bază de Smithfield Foods, cel mai mare procesator mondial de carne de porc, de aproape 5 miliarde de dolari.

EU-Asia