Török szakszervezetek sztrájk után összecsapások

Erdogan panaszkodott, hogy szombat tüntetők nem találkozott vele félúton.
“Elértük ki kezünket,” mondta. “Azonban néhány ember tért vissza az öklüket a választ. Tudod kezet azokkal, akik elérik egy ököl?”
Ő is nevetségessé a tiltakozók állításait, hogy a környezetvédők, amelyben őket “gengszterek”, és hivatkozva a dudálás a szarvai, mint bizonyíték a “zajszennyezés”. És azzal vádolta tüntetők uszító szektariánus erőszak a támadó egy nő egy fejkendő, rugdossa, húzza őt a földre, és kikapta a fedelét.
Erdogan dicsérte a kormány teljesítménye az elmúlt 10 évben, hivatkozva a növekvő életszínvonal, a ötszörös értékre a jegybanki tartalékok és azt tervezi, hogy egy repülőtér.
Több mint öt órán keresztül, úgy tűnt, hogy bámulni egy portrét Kemal Atatürk, az alapító a modern török ​​állam. Rendőrség végül költözött, hogy letartóztassák sokan azok közül, akik csatlakoztak hozzá, de akár Erdem Gunduz – a performansz-művész gyorsan nevezte a “álló ember” – volt őrizetben volt világos a korai kedd.
Törökország már wracked több mint két héttel az ellen tiltakozik a kormány a miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan. De sokan azok közül, akik csatlakoztak Gunduz késő hétfőn álltak csak a béke, nem foglalnak állást.
“Állok ellen erőszak,” mondta Koray Konuk, egyik letartóztatott. “Én állok ott, hogy az események, amit már tanúi, és az események zajlanak az elmúlt két-három héten belül jöhet a holtpontról.”
Konuk, 45, azt mondta a CNN, hogy a rendőrség őt a buszon akár 20 más emberek, akik csatlakoztak Gunduz, de Gunduz nem volt velük.
“Csak álltam. Letartóztattak egy ember, aki csak állt,” mondta. “Ez abszurd.”
A hétfői halk tabló jött két nappal azután, hogy a rendőrség söpörte Taksim tér és a szomszédos Gezi Park egyértelmű ki anti-Erdogan tüntetők. A tüntetők megpróbált visszatérni a parkba vasárnap, csak a hajtott vissza a rendőrség.
A szakszervezetek fel friss nyomást Erdogan korábban hétfő, szerelés országos sztrájkot. De a tömeg, hogy bevonult a Taksim téren szétszórt, amikor szembesült a lázadás osztagok által támogatott vízágyú.
A tiltakozások kezdődött május végén több mint hatóságok tervei viszont Gezi Park, Isztambul központjában utolsó zöld terület, egy bevásárlóközpont. Gyorsan vált a nagy kormányellenes tüntetések, amely tartalmazta a felhívások a politikai reformokat.
“Van egy szint a kétségbeesés”
Bár a tiltakozások nem valószínű, hogy veszélyezteti a jogállamiság Erdogan, aki egyike volt a török ​​legnépszerűbb vezetői és jóvá felügyeli egy évtizede a gazdasági növekedés, akkor felveti a kérdést, hogy mi a kritikusok szerint egyre autoriter stílusú irányító.
iReport: Esküvői közepén teargas
Egyes csoportok a tüntetők felé tolódott el tiltakozva a helyi városrészek a város, amivel fel barikádokat. Eközben a légkör közötti összecsapások a rendőrség és a tüntetők fordul csúnyább.
“Most úgy érzi, mintha van egy szint, a kétségbeesés,” mondta Clare Murray, aki nyaral Isztambul New York az elmúlt héten. “A rendőrség úgy tűnik, inkább kényelmes használatával agresszió.”
Mivel a szombat este, 116 embert vettek őrizetbe tiltakozások során Ankarában, és 242 embert vettek őrizetbe az isztambuli tüntetések mondta Huseyin Aslan, főtitkára a Progressive Jogász Egylet.
Erdogan is dacos, azzal vádolva kívülállók kihasználva a tiltakozások a parkra. Vasárnap több ezer hívei gyűltek össze a rally néhány mérföldre a Taksim tér, zászlókat lengetve és énekelnek egy gyűlésen, amelyet széles körben úgy tekintenek, mint a re-választási nagygyűlésen a miniszterelnök.
Erdogan megpróbálta szembeállítani a szurkolók a tüntetők. “Százezrek itt nem olyan, mint a vandálok és benzines bombákat a kezükben,” mondta.
Miután a hétvégén felfordulás, a szakszervezetek hozzáadták a pofon, hogy a tüntetések azok egynapos sztrájkot.
A szakszervezetek részt több száz ezer tagja közötti területre, köztük a közszolgáltatások és a közművek, mint a villamos energia és a vízellátás. Ők azonban nem elég tagjait, hogy állítsa le az ipar teljesen.
Az Erdogan kormány török ​​munkavállaló már “háziasított, mint az állatok által tartják éhes,” egy munkás egy szakszervezeti iroda Isztambulban mondta.
“Gezi Park tett minket észre nem vagyunk állatok a csorda, mi olyan különleges,” mondta a munkavállaló, aki nem szolgált a nevét.
A korábbi sztrájk ideje alatt a kormányellenes tüntetések környékén zajlott az elején ebben a hónapban.
Egy férfi állt némán az isztambuli Taksim tértől órát hétfő este, dacolva a rendőrök, akik szakítottak hétvégi kormányellenes tüntetések könnygázzal és vízágyúval és a rajz több száz más az ő virrasztás.

EU-Asia