Taket på Londons Apollo Theatre kollapsar

Hundratals theatergoers som packas in i centrala Londons historiska Apollo Theatre på torsdag kväll väntade att titta på ett mysterium.
Men om 40 minuter in i leken, strax efter kl, fick de ett drama i stället.
“En av skådespelarna sade,” se upp!”” sade en kvinna. “Vi trodde att det var en del av leken.”
Det var inte. I stället, det var en del av den gamla strukturen utsmyckade gips tak, vilka ramlade fem berättelser till theatergoers, skadade poäng av dem, sju allvarligt, sade tjänstemän.
“Vi hörde en knaka, någon skrek, någon från där sade,”Titta!”och sedan taket typ av ökat i mitten och sedan bara rasade, säger Hannah, som med sin make hade fastnat en av de sista par biljetter till prestanda i teatern 775-sits.
Men hon sa att hon själv kände sig “smärre panik”, krediteras hon dem omkring henne för att hålla sitt lugn. “Det var inte varje man för sig,” sade hon, att notera att flera av hennes kolleger theatergoers kollade på deras omgivning. “Alla letade reda på varandra, och i ett par minuter, alla var ute.”
London Fire Brigade Kingsland Station Manager Nick Harding sa ca 720 personer var inne när en del av taket kollapsade på theatergoers, tar delar av balkongerna med den.
En ambulans tjänsteman sade Totalt 76 personer hade skadats, men många av dem var behandlade på platsen och släppt.
“Det var som slow motion,” sade en flicka, som från början tyckte ljudet av fallande taket var ljudeffekter, men lärde mig snart annars. “Det bara kinda kom.”
Harding sa vad föll var en 10-meters-av-10-meters kvadrat del av taket, och att det drog ner balkonger med den.
“Du trodde först det var en del av leken och då du kunde känna saker om dig,” sade en äldre kvinna. “Damm som kom ner–du kunde inte se framför dig.”
Polisen sade de som skadades allvarligt hade tagits till sjukhus i centrala London. Ingen av skadorna verkade livshotande, sade en tjänsteman.
Inom en timme sade en talesman för brandkåren alla, även de som hade blivit sårad, hade evakuerats från byggnaden.
Martin Bostock, som var med sin fru och två barn, sa att han trodde cave-in var en del av showen tills något mycket hårt slog honom i huvudet och kaos och panik utbröt.
“Du inte kunde se hela rummet på grund av dammet, som vi alla andas in,” sade han till CNN. “Det var absolut fruktansvärda och mycket skrämmande. Jag var med min fru och två barn. Tack och lov fick vi.”
Apollo ligger vid Piccadilly Circus i distriktet Soho, som vanligtvis är fylld med turister, shoppare och diners på teatern tid.
Inom några minuter anlände ambulanspersonal bära bårar som polisen spärrat av området.
Några minuter senare, några av ambulanspersonalen kom från teatern, deras bår full; andra hjälpt någon halta ut ur byggnaden.
Många av de skadade togs initialt till de närliggande teatrarna för en första bedömning av deras tillstånd av sjukvårdare.
Den första polis bedömningen av kollapsen var att det var en olycka. “Det finns inga förslag i detta skede att detta var till följd av en brottslig handling, men i detta skede håller vi ett öppet sinne,” Metropolitan Police sade i ett uttalande.
Utanför Apollo, gatan var packad med dussintals polis, brand och ambulans fordon samt lika välklädda theatergoers, några av deras ansikten förmörkade med damm.
“Den besynnerliga händelsen med hunden om natten,” som var anpassad till teatern från 2003 mystery romanen av den brittiska författaren Mark Haddon, handlar om en 15-årig pojkes utredning in i döden av en kvarter hund.
Biljettpriserna på fyra nivåer theater, som öppnade sina dörrar år 1901, ingår en £1 ($1,64) “teater restaurering levy,” sade för teaterns hemsida. Det var inte omedelbart klart om taket var en del av restaurering av byggnaden, som ägs och drivs av Nimax teatrar.
I ett uttalande sade en talesman för företaget skulle “fortsätta att fullt ut samarbeta med myndigheterna för att fastställa exakt vad som hände ikväll.”
Premiärminister David Cameron, berömde i en tweet, räddningstjänsten snabbt arbete.
Nu, vad som började som ett mysterium och svängde in i dramat har igen blivit ett mysterium, som ingenjörer försöka fastställa vad som orsakade kollapsen.

EU-Asia