Swiss zhvishem mbrapa rregullave sekretit bankar

Related: Banka gjoba në krye $ 10 miliardë 2012

Përfaqësuesit e UBS dhe Wegelin tha se shpallja e së mërkurës nuk do të ndikojë ato për shkak të vendbanimeve të tyre të mëparshme. Julius Baer Group Ltd, një tjetër e madhe zvicerane menaxher të holla, tha se shpallja është një pozitiv për firmë në atë që tani ka një kornizë për të zgjidhur këto çështje me autoritetet amerikane.
Qeveria zvicerane është lejuar bankat kombin e tij për të zbuluar disa informacione të konsumatorëve për autoritetet amerikane se ata ishin ndaluar më parë nga zbulim, një hap i rëndësishëm në zgjidhjen e mosmarrëveshjeve tatimit në mes të kombeve.
Autoritetet amerikane kanë qenë të shtyrë për informacion mbi amerikanëve, të cilët përdorin llogaritë bankare zvicerane për të shmangur taksat. Këshilli Federal Zviceran, e cila është dega ekzekutive e qeverisë zvicerane, thotë se rregullat e reja janë të rëndësishme për bankat e vendit për të vënë në rastet tatimore pas tyre.

Related: Rregullatorët hetojë mashtrimin më bankare
Në vitin 2009, UBS (UBS), banka më e madhe e kombit, ranë dakord që të kthehet mbi të dhënat e mijëra konsumatorëve amerikanë të cilët ishin të dyshuar duke përdorur llogaritë e tyre për të shmangur taksat.
Në janar, Wegelin & Co, banka më e vjetër e Zvicrës, ka pranuar për të ndihmuar më shumë se 100 taksapaguesit amerikanë fshehin pasuritë e tyre në mes të viteve 2002 dhe 2011, pranoi fajësinë për konspiracion për të shmangur taksat dhe duke rënë dakord të paguajë një gjobë $ 74.000.000.

“Nëse bankat nuk janë të autorizuar për të bashkëpunuar me autoritetet amerikane, inicimi i hetimeve të mëtutjeshme apo akuza penale lidhur me institucionet bankare nuk mund të përjashtohet. Pasiguria për qendrën financiare do të vazhdojë të ekzistojë,” tha deklarata nga Këshilli Federal. Ajo tha se ajo lëshoi ​​rregullave të reja, të cilat do të shkosh përpara parlamentit zviceran, për shkak se autoritetet amerikane nuk janë më të gatshëm të presin para se të marrë masa kundër bankave zvicerane.
As Thesari i SHBA as departamentet e Drejtësisë kishte ndonjë koment mbi shpalljen nga Zvicra.
Zvicra ka kohë kishte një reputacion për sekretit bankar që e bëri atë një strehë favorizuar tatimor për individë të pasur nga e gjithë bota. Por fshehtësia tashmë ishte shpuar në disa vendbanime fundit midis disa prej bankave të saj kryesorë dhe tatimore autoriteteve amerikane.

EU-Asia