Swiss coaja normelor privind secretul bancar spate

Legate de: amenzi bancare au depasit 10 miliarde de dolari în 2012

Reprezentanții UBS și WEGELIN a declarat anuntul de miercuri nu le-ar afecta datorită așezărilor lor anterioare. Julius Baer Group Ltd., un alt manager de mare de bani elvețian, a declarat ca anuntul este un pozitiv pentru firma în care acesta are acum un cadru pentru a rezolva aceste probleme cu autoritățile americane.
Guvernul elvetian este de a permite băncilor națiunii sale de a dezvălui unele informații clienți autorităților SUA care au fost interzise anterior de dezvăluie, un pas important în soluționarea litigiilor fiscale între națiuni.
Autoritățile americane au fost presiuni pentru informații despre americanii care folosesc conturi bancare elvețiene pentru a evita taxele. Consiliul Federal Elvețian, care este ramura executivă a guvernului elvețian, spune că noile reguli sunt importante pentru băncile din țară pentru a pune în cauze fiscale din spatele lor.

Sugestii: Regulatoare sonda mai înșelăciune bancă
În 2009, UBS (UBS), cea mai mare bancă a națiunii, a fost de acord să predea înregistrările de mii de clienti din SUA, care au fost suspectate de a folosi conturile lor de a se sustrage impozitelor.
În ianuarie, WEGELIN & Co, cea mai veche banca din Elvetia, a admis pentru a ajuta mai mult de 100 de contribuabilii americani ascunde activele lor între 2002 și 2011, a pledat vinovat la acuzatiile de conspiratie pentru evaziune fiscală și de acord să plătească o amendă 74 milioane $.

“Dacă băncile nu au fost autorizate să coopereze cu autoritățile americane, inițierea de anchete penale sau alte taxe cu privire la instituțiile bancare nu poate fi exclus. Incertitudinea pentru centrul financiar va continua să existe”, a spus declarația de la Consiliul Federal. Acesta a declarat că a emis noi reguli, care va merge în fața Parlamentului elvețian, pentru că autoritățile americane nu mai sunt dispuși să aștepte înainte de a lua măsuri împotriva băncilor elvețiene.
Nici Trezoreria SUA, nici departamentele de justitie a avut nici un comentariu cu privire la anuntul din Elveția.
Elveția a avut mult timp o reputație de secretul bancar, care este un paradis fiscal favorizat de persoane bogate din întreaga lume a făcut. Dar secretul a fost deja străpuns în unele localități recente între unele dintre băncile sale de conducere și autoritățile fiscale din SUA.

EU-Asia