Swiss closca normes de secret bancari de nou

Relacionat: Banc multes van superar els $ 10 mil milions en 2012

Els representants d’UBS i Wegelin va dir que l’anunci de dimecres no afectaria ells causa de les seves assentaments anteriors. Julius Baer Group Ltd, un altre important gestor de fons suïssos, va dir que l’anunci és positiu per a l’empresa, ja que compta amb un marc per resoldre aquests problemes amb les autoritats nord-americanes.
El govern suís està permetent als bancs del seu país per revelar alguna informació dels clients a les autoritats nord-americanes que estaven prohibits abans de revelar, un pas important en la solució de les controvèrsies fiscals entre les nacions.
Les autoritats dels Estats Units han estat pressionant per obtenir informació sobre els nord-americans que usen comptes suïssos per evadir impostos. El Consell Federal Suís, que és la branca executiva del govern de Suïssa, diu que les noves normes són importants per als bancs del país per posar els casos d’impostos sobre les seves esquenes.

Relacionats: Reguladors sondejar més engany banc
El 2009 UBS (UBS), el banc més gran del país, va accedir a lliurar els registres de milers de clients nord-americans sospitosos d’utilitzar els seus comptes per evadir impostos.
Al gener, Wegelin & Co, el banc més antic de Suïssa, va admetre haver ajudat a més de 100 contribuents nord-americans oculten els seus actius entre els anys 2002 i 2011, de declarar-se culpable de conspiració per evadir impostos i va acordar pagar una multa de $ 74 milions.

“Si els bancs no estan autoritzats a cooperar amb les autoritats nord-americanes, l’inici de noves investigacions penals o relatives a les institucions bancàries no es pot descartar. La incertesa per al centre financer seguiria existint”, va dir el comunicat del Consell Federal. Es va dir que va emetre les noves normes, que entraran al Parlament suís, ja que les autoritats nord-americanes ja no estan disposats a esperar abans de prendre mesures contra els bancs suïssos.
Ni el Tresor dels EUA ni els departaments de Justícia tenien cap comentari sobre l’anunci de Suïssa.
Suïssa té una llarga reputació pel secret bancari que va fer un paradís fiscal preferit pels individus rics de tot el món. Però el secret ja s’havia perforat en alguns acords recents entre alguns dels seus principals bancs i les autoritats fiscals nord-americanes.

EU-Asia