Švicarski lupine pravili o bančni tajnosti

Podobni: Bančni globe presegel 10 milijard dolarjev v letu 2012

Predstavniki UBS in Wegelin dejal sredinega napoved ne bi vplivalo na njih zaradi svojih prejšnjih naselij. Julius Baer Group Ltd, en velik švicarski denar manager, je dejal napoved je pozitivno za podjetje v tem, da ima zdaj okvir za reševanje teh vprašanj z ameriškimi organi.
Švicarska vlada je bankam omogočila svojega naroda, da razkrije nekaj informacij o strankah organom ZDA, ki so bile prej prepovedane od razkrivajo, pomemben korak pri reševanju davčnih sporov med narodi.
Ameriške oblasti so se zavzemajo za informacije o Američanov, ki uporabljajo švicarske bančne račune, da bi se izognili davkov. Švicarski zvezni svet, ki je izvršilna veja švicarske vlade, pravi nova pravila so pomembna za bank v državi, naj davčnih zadev za njimi.

Sorodne: Regulatorji sonda več bančnih prevaro
V letu 2009 je UBS (UBS), narod je največja banka, so se dogovorili, da mora predati evidence tisoč kupcev v ZDA, ki so bile osumljene uporabo svojih računov, da se izognejo davkov.
V januarju Wegelin & Co, Švice najstarejša banka priznal, da bo pomagal več kot 100 ameriških davkoplačevalcev skriti svoje premoženje med letoma 2002 in 2011, vlogi krivi za zaroto, v izogib davkov in dogovor za plačilo 74.000.000 $ globo.

“Če banke ne bi bilo dovoljeno, da sodelujejo z organi ZDA, začetek nadaljnjih preiskav kaznivih dejanj ali dajatev za bančne institucije, ni mogoče izključiti. Negotovost v poslovnem centru bi še naprej obstajala,” je dejal izjavo Zveznega sveta. To je dejal, je izdala nova pravila, ki bodo šle pred švicarski parlament, saj ameriške oblasti niso več pripravljeni čakati pred ukrepanje proti švicarskih bankah.
Niti ministrstvo ZDA niti službe pravosodje imeli nobene pripombe na napovedi iz Švice.
Švica je dolgo imela sloves za bančne tajnosti, ki je priljubljen davčni raj za premožne posameznike iz vsega sveta, dosežen. Toda skrivnost že prebodeno v nekaterih nedavnih naselji med nekatere od njenih vodilnih bank in ameriških davčnih oblasti.

EU-Asia