Svájci húzza vissza a banktitokra vonatkozó szabályokról

Kapcsolódó: Bank bírságok meghaladta 10 milliárd dollár 2012

Képviselői UBS és Wegelin szerdán a bejelentés nem érinti őket miatt korábban településeken. Julius Baer Group Ltd., egy másik nagy svájci pénz vezetője elmondta, a bejelentés egy pozitív a cég, hogy most van egy keretet, hogy megoldja ezeket a problémákat az amerikai hatóságokkal.
A svájci kormány, amely lehetővé teszi a nemzet, hogy a bankok bizonyos ügyfél-információk az amerikai hatóságok előtt, hogy korábban tilos felfedni, egy fontos lépés a rendezése adóügyi viták a nemzetek között.
Amerikai hatóságok már nyomja vonatkozó információkat amerikaiak, akik a svájci bankszámlákon az adóelkerülésre. A Svájci Szövetségi Tanács, amely a végrehajtó hatalom, a svájci kormány szerint az új szabályok fontosak az ország bankjai, hogy az adóügyekben mögöttük.

Kapcsolódó: Szabályozók szonda több bank megtévesztés
2009-ben a UBS (UBS), az ország legnagyobb bankja, beleegyezett abba, hogy adja át a nyilvántartást a több ezer amerikai vásárlók, akik gyanúsított segítségével a számlák adót csal.
Januárban Wegelin & Co., Svájc legrégebbi bankja, elismerte, hogy segített több mint 100 amerikai adófizetők elrejteni vagyon 2002 és 2011 között, bűnösnek vallotta magát az összeesküvés a adót csal, és beleegyezett, hogy fizet $ 74000000 finom.

“Ha a bankok nem engedélyezték, hogy működjenek együtt az amerikai hatóságokkal, kezdeményezése további nyomozás vagy díjakat érintő banki intézmények nem zárható ki. A bizonytalanság a pénzügyi központ továbbra is létezik”, mondta a nyilatkozatot a Szövetségi Tanács. Azt mondta, hogy ki az új szabályok, ami megy, mielőtt a svájci parlament, mert az amerikai hatóságok nem hajlandóak várni, mielőtt ellen svájci bankokat.
Sem az amerikai kincstár sem Justice részlegek volt semmilyen megjegyzést a bejelentést ki Svájcban.
Svájc régóta híres banktitok tette kedvelt adóparadicsom tehetős magánszemélyek a világ minden tájáról. De a titoktartás már áttört néhány újabb települések között néhány vezető bankok és az amerikai adóhatóságnak.

EU-Asia