Stol på os vi er fra Silicon Valley

Nu er flere af de øverste Silicon Valley virksomheder engageret i et spil af en-upmanship at vise, at de er de mest gennemskuelige Internet virksomhed på blokken.
De første rapporter om “direkte adgang”, som en del af en klassificeret amerikanske efterretningstjeneste system kaldet Prism, har vist sig at være forkert. Men Prism rapporter har fremhævet mangeårige personlige frygt, hvordan de største amerikanske tech virksomheder håndtere deres enorme troves brugerdata. De Internet giganter er kommet under kontrol efter rapporter om, at NSA bruger Prism for at undersøge data – herunder e-mails, videoer og online chats – at det indsamler via anmodninger i henhold til Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA), en af ​​de kontroversielle love på hjertet af den aktuelle NSA-snooping furore.
Efter Prism lækage, som blev leveret til Guardian og Washington Post by whistle-blower Edward Snowden, Apple, Google, Facebook og Yahoo alle udstedte erklæringer – i slående ens juridisk sprog – at benægte, at de giver NSA “direkte” eller uhæmmet adgang til deres servere.
Men selskaberne tilsyneladende følt behov for at gå videre end disse benægtelser, og i de seneste dage har været involveret i en konkurrence om at vise deres vilje til gennemsigtighed.
Google startede gennemsigtighed slaget i sidste uge, da det anmodede amerikanske justitsminister Eric Holder og FBI direktør Robert Mueller om tilladelse til at offentliggøre “aggregerede antal national sikkerhed anmodninger, herunder FISA oplysninger – i form af både antallet vi modtager, og deres anvendelsesområde. ”
Denne anmodning var bemærkelsesværdigt, fordi det var første gang Google havde selv erkendt, at det modtager national sikkerhed FISA anmodninger. Facebook og Microsoft hurtigt fulgt trop med lignende anmodninger. En Department of Justice talsmand fortalte TIME, at agenturet er i færd med at revidere anmodningen.
Så i løbet af weekenden nåede Facebook, som i modsætning til Google har aldrig offentliggjort en beretning om gennemsigtighed, en aftale med regeringen gør det muligt at videregive oplysninger på amerikanske anmodninger om information. Facebook sagde, at for de seks måneder, der sluttede 31 december 2012, modtog mellem 9.000 og 10.000 data-anmodninger, herunder kriminelle og nationalt sikkerheds-relaterede forespørgsler, der dækker mellem 18.000 og 19.000 konti.
“Vi er glade for, at som et resultat af vores diskussioner, kan vi nu også i en åbenhed er alle amerikanske national-security-relaterede forespørgsler (herunder FISA samt National Security Letters) – som indtil nu ikke har fået lov til at gøre “Facebook chefjurist Ted Ullyot sagde i en ikke-så-subtile grave på selskabets rivaler.
Kort tid derefter, Microsoft udgivet lignende data, der viser, at virksomheden har modtaget mellem 6.000 og 7.000 kriminelle og nationalt sikkerheds anmodninger påvirker mellem 31.000 og 32.000 forbruger konti.
Yahoo fulgte sent mandag, siger, at det har modtaget “mellem 12.000 og 13.000 anmodninger inklusive kriminelle, Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) og andre anmodninger.”
MERE: Her er hvorfor Google køber Waze, en rødglødende mobiltrafik app, for 1 milliard dollar
Her er problemet. Ifølge aftalen Facebook, Microsoft, Apple og Yahoo nåede med regeringen, blev selskaberne kun tilladt at frigive samlede antal af den samlede amerikanske dataanmodninger. Afgørende blev de ikke lov til særskilt bryde ud af antallet af FISA anmodninger. “Dette påvirker kun en lille brøkdel af Microsofts globale kundebase,” John Frank, Derfor ved vi ikke, om de har modtaget 50 FISA anmodninger 500 eller 5.000. Som et resultat, de oplysninger, mens prisværdigt, nederdel omkring det centrale spørgsmål om NSA-snooping kontroverser, som er arten og omfanget af virksomhedernes deltagelse i hemmelige amerikanske national-sikkerhed undersøgelser.
Microsofts stedfortræder chefjurist, sagde i et blogindlæg. “Åbenhed alene kan ikke være nok til at genskabe offentlighedens tillid, men det er et godt sted at starte.”
På mandag, sluttede Apple partiet og meddelte, at fra 1 dec 2012 til 31 maj 2013, modtog mellem 4.000 og 5.000 anmodninger fra US retshåndhævelse for kunde data relateret til mellem 9.000 og 10.000 konti eller enheder, herunder såvel kriminelle undersøgelser og national-sikkerhed “sager”. Apple sagde, at det var frigive data “af hensyn til gennemsigtighed.”
“Vi mener, virksomhederne skal have lov til at bryde ud specifikke tal for FISA anmodninger,” siger Amie Stepanovich, direktør for Domestic Surveillance Project på Electronic Privacy Information Center, en Washington-baseret offentlig interesse organisation. “Disse tal ville give landsdækkende gennemsigtighed. Vi tror også, at de enkelte brugere målrettet under FISA bør modtage meddelelse om, at de var underlagt overvågning, selv efter den kendsgerning, så de har mulighed for at bestride overvågning i retten.”
Amerikas største Internet virksomheder falder over sig selv for at styrke deres image i offentligheden efter blockbuster oplysninger om deres rolle i den amerikanske regerings kontroversielle dataindsamling program.
Lige siden nyhedsrapporter foreslog, at de store tech virksomheder – includingApple, Google, Facebook og Yahoo – yde den National Security Agency (NSA) med uhæmmet eller “direkte” adgang til deres servere, har selskaberne været at føre en aggressiv kampagne for at påvise, at de ‘ re ikke regeringsmarionetter.

EU-Asia