Stashing awis ing Myanmar

Siji langit tandha saka owah-owahan kang kredit SIM bakal dadi luwih umum, nanging mung dening Visa MasterCard lan. Ana sing ngetokake sekuritas lokal durung. Visa plans kanggo ngetokake wis mbayar kredit SIM ing pungkasan taun iki.
Iku langkah cilik, nanging kanggo Myanmar langkah cilik ing arah tengen kritis kaya nemu siap dadi bagian global Integrasi financial system.He kompromi. Katelu lunga menyang bank, digarap liyane manggon kono urip. Kasunyatané, Alasan mung wong setor tindakan ing kabeh iki ajerih geni house.
Wong kene rampung lulus bank-bank lan nyimpen dhuwit sing ana ing omahe. Nalika bab sing paling cedhak sampeyan bakal nemokake kanggo total ekonomi awis ngendi wae ing donya.
Pamaréntah Myanmar wis digawe mbenakake sistem perbankan prioritas nanging neng cepet marang cabang marang ukuran masalah padha ngadhepi.
Iku lan pemandangan Srengenge katon padhang: teller konter lan tabel iki menawa kantor sing secara harfiah toja karo awis. Bricks saka kuwi, apa-apa ing nganggo sandhangan anget saka cathetan ewu wawas precariously ing ndhuwur saben liyane utawa littering ing lantai ing gedhe untidy tumpukan. Lan pelanggan nggawa ing liyane ing bulging Shopping tas, nalika keamanan pengawal setir putih tas beras karo isih nganggo sandhangan anget liyane saka kyat, minangka itungan lokal dikenal.
Myanmar isih digunakake ing nyata sistem kredit lan mesin ATM punika relatif anyar pembangunan – yen padha bisa. Kaya sing paling bisnis ing kutha lan kutha-kutha, Kerep blackouts tegese sistem mati. Aku nampa telung ATMs liwat Course saka dina. Ana makarya.
Nanging dadi luwih tuwa katimbang. Sistem perbankan kita njupuk kanggo diwenehake ing negara paling – gampang silihan, financial produk, interbank operasi kredit – padha wis sakbenere non existent kene. Ana suwene perusahaan perbankan. Bisnis bisa etangan plans mbayar maneh saka maneh saka setahun. Bener, lagi mbalek liwat nanging tegese ing plank pusat perusahaan penyilih – a nyata mbayar maneh sampeyan – ora ana.
Bank Managers isih kudu Telephone bank ing tengah ing pungkasan saben dina kanggo dagang marang wong apa imbangan ing buku punika.
Ana saiki hukum perbankan sadurunge parlemen lan nganti disetujui, pepek ROOT-lan-cabang pembaharuan bisa njupuk Panggonan. Malah nalika ora, sing duwe bank-bank ngalahake mistrust gedhe tenan ing sistem, dibangun munggah liwat rong generasi kang mis-manajemen. Wong kene Highly curiga saka bank-bank.
Iki perbankan ing Myanmar, 2013 kiro-kiro. Lan sistem outdated lan debased, mbukak kanggo puluh kanggo penyalahgunaan dening regime sadurungé, lan shunned-kira 90% saka populasi.
Nalika Nyein Chan Aung didol marang house ing Yangon bubar kang ngadhepi sing bingung – apa apa karo sing neruske. Apa kang padha njupuk awis kang menyang bank utawa supaya iku ing ngarep?

EU-Asia