SP 500 dobitaka za osmog dana

Komunalne nadmašio ostale sektore u S & P 500, sa sektorom indeks (. SPLRCU) do 1,6 posto. Komunalnih preduzeća, uključujući FirstEnergy Corp (FE) i javnih službi Enterprise Group Inc (PEG), bili su među najboljim sektora izvođače nakon mrežu operatera u SAD-u su rekli da je Sjeveroistok dovoljno struje da bi klima uređaja trčanje ovaj tjedan kroz očekivani vrućina.
Advancers manjini Gubitnici na New York Stock Exchange po omjer oko 19 do 11 dok je na Nasdaq, 16 dionica porasla za skoro svakih devet koji je pao.
Volumen je najlakši jednog punom dan trgovanja u ovoj godini, sa samo 4910000000 dionica trgovanje na razmjenu, na osnovu najnovijih dostupnih podataka. Ove godine, dnevni volumen je u prosjeku 6,4 milijarde dionica na New York Stock Exchange, Nasdaq i NYSE MKT.
Dionice Citigroup (NSM: C) popeli 2 posto, na 51,81 $, nakon trećeg po veličini američka banka po visini aktive je prijavio 26 posto povećanje prilagođenog kvartalne dobiti S & P 500 finansijski sektor industrije indeks (CME: ^ SPSY). Stekao 0,4 posto.
Ekonomski podaci za taj dan je bila miješana, međutim, uz rast u New Yorku stanju proizvodnje za srpanj ubrzavanje, dok juni maloprodaja pala manje od očekivanja. Maju poslovne zalihe jedva povećati.
Investitori gledate na promjene u zaradi ili ekonomskoj vijesti koje bi mogle poremetiti na tržištu miting. Simboli su popeli ove godine, osim za kasno-maja selloff aktivira Federalnih rezervi predsjednik Ben Bernanke komentare, koji podiže izglede za podešavanju FED 85000000000 $ u mjesečne stimulans. S & P 500 je stekla 18 posto od 31 Dec.
“Zarada sada izgleda da su dobili izbaciti u prilično pristojan start”, rekao je Cam Albright, direktor alokacije sredstava za Wilmington Trust Investment Advisors u Wilmington, Delaware. “Mi mislimo da je bilo dosta rušenje očekivanja prije postizanja zarade sezone, tako da je vjerojatno daje zarade brojevi malo više jastuka. ”
Leap Wireless International Inc (LEAP) dionica je više nego udvostručio nakon AT & T Inc (NSM: T) je kasno u petak da će kupiti kompaniju za $ 1190000000 Najmanje dvije brokerske kuće podigli ocjena na lageru Leap skok, koja je bila među Nasdaq je najviše.. aktivno trguje akcije, koja je završila na 16,95 $ – do 112,41 posto.
Dow Jones Industrial Average (^ DJI) porastao je 19,96 bodova, ili 0,13 posto, na 15,484.26, zapis zatvaranja visok. Standard & P 500 indeks (^ GSPC) stekao 2,31 bodova ili 0,14 posto, završiti na 1,682.50, također rekord Nasdaq indeks (^ IXIC) napredni 7,41 bodova ili 0,21 posto, na 3,607.49 završava na -. najviši u blizini svoje od septembar 2000.
Ovaj tjedan je dnevni red uključuje komentare Bernanke, koji je trebalo da svjedoči o monetarnoj politici pred House Financial Services Komisija je u srijedu. On će se pojaviti u četvrtak pred Senat Bankarstvo odbora.
“S obzirom na ono što je govorio, ne očekujem puno drugačije”, rekao je Albright.
First Solar Inc (FSLR) je najbolji postotak je S & P 500 je gainer, raste 5,5 posto, na 50,27 $.
Većina kompanija također su veće od analitičara očekivanja zarade, kao što su učinili u posljednjih nekoliko kvartala. Od kompanija koje su iskazane u drugom kvartalu rezultate do sada, 66,7 posto su tukli zarade procjene. Prihodi rezultate, međutim, faring gore i vjerovatno će ostaje briga za investitore, kažu analitičari.
S & P 500 industrijska dionica porasle, nakon Airlines izrazio uvjerenje preko vikenda u sigurnosti Boeing (BA) 787 Dreamliner nakon požara na jednom od aviona je prošle nedelje. Boeing dobio 3,7 posto na 105,66 $ i rangiran kao Dow ekipi.
Akcije Tiffany & Co (TIF.N) skočile 3,6 posto, na 79,78 $ u aktivnom trgovanju, nakon Stifel Nicolaus nadograditi high-end zlatara zaliha na “kupiti” od “čekanju”, a postavio cijenu od 92 $ cilj.
Sa druge strane, akcije Ingredion (INGR.N) pala 9,9 posto, na 62,57 $, dan nakon što je kompanija upozorila na zarade.
Jake zarade Citigroup je pomogao je S & P 500 se diže u ponedjeljak za osmi ravno dan, što je najduža niz od sredine januara, mada slabi maloprodaje ograničene dobitke na sjednici s najtišeg godine.
Dow Jones Industrial Average i S & P 500 završio na rekordno zatvaranja uspone za treći uzastopni sjednici. NASDAQ postigao najviši u blizini svoje od septembar 2000.
Veći fokus ove sedmice će biti na zaradu. Analitičari očekuju S & P 500 kompanija u drugom kvartalu zarada porasla 2,8 posto u odnosu na godinu ranije, uz prihod do 1,5 posto u odnosu na godinu prije, pokazuju podaci Thomson Reuters.
Dok je zarada rast je usporen u posljednjih nekoliko kvartala, očekuje se da pokupi posljednjih pola godine. Bank of America-Merrill Lynch podigao svoju na kraju godine cilj za S & P 500 na 1.750 iz 1600, gdje se poziva na očekivani rast zarada.

EU-Asia