Sony se usmjerava na Xbox s PS4

“Među neke od najutjecajnijih i najteže-to-molimo igračima na internetu, Sony je sada spasitelja tvrtka koja može učiniti ništa pogrešno. Oni bi trebali uživati ​​u vožnji, koji će trajati jednako dugo kao što je potrebno za njih učiniti nešto u krivu. ”
Pisanje za vrijeme, Jared Newman traje duže pogled. Sonyjev potez je značilo očuvati budućnost disk-based igre, barem za sada, dok je Microsoft spreman ubiti diskove cijelosti, kreće se gotovo u potpunosti digitalni model, rekao je on.
Igranje na ono što je već ugodno za gamere je očito dio Sony strategije, rekao je Newman.
“Sony je samo kladiti da dobra volja igračima će biti dovoljno za smanjenje Microsoft ambicije Ukratko,” napisao je. “I Microsoft ima neke velike ambicije, a ne samo da će biti najbolji igraće konzole, nego da služi kao središnje čvorište za sve zabave dnevnoj sobi.
Drugim riječima, PS4 će učiniti mnogo stvari novi Xbox očito ne mogu. Oh, i PlayStation 4 će se prodavati za $ 399 – 100 dolara manje u odnosu na Xbox One. Obje konzole očekuje se ove jeseni u vrijeme za odmor shopping sezone, postavljanje bitku za srca, umove i novčanike u gaming zajednici.
Microsoft svakodnevno check-in je dizajniran, dijelom, kako bi provjerili da korisnici nisu preprodati, trgovalo se u niti pokloniti igru ​​su već preuzete na svojim konzolama. Ideja je da se spriječi više od jedne osobe iz učinkovito posjedovanje igre koji je kupljen samo jednom.
Nakon valjanja popis novih igara, Jack Tretton, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Sony Computer Entertainment America, bitno smanjio praonica popis pritužbi na novi Xbox, koji je predstavio Ranije u ponedjeljak, te je obećao suprotno.
Pročitajte: Fans zrak zabrinutost zbog novog PlayStation, Xbox
“Osim što stvara nevjerojatnu knjižnicu novim naslovima na PlayStationu 4, mi smo jednako usmjereni na ostvarivanje onoga što igrači žele najviše, bez nametanja ograničenja ili devalvacije svojih PS4 kupi,” rekao je Tretton. “Na primjer, PlayStation 4 neće nametati nikakva nova ograničenja na korištenje rabljenih igara.”
To je dobio obavijest glasan i održiv aplauz od E3 gužve nije uvijek lako impresionirati.
Veliki kamen spoticanja među igračima je da Microsoftov novi Xbox će zahtijevati online check-in svakih 24 sati (manje od “uvijek na” mod igračima očekuje) i da će samo dopustiti igre će se preprodati na odabranim trgovinama. Igre mogu se dijeliti samo među ograničenog broja prijatelja i članova obitelji.
“Mislim da je to dobra stvar,” smiješi Tretton odgovorio.
U igru ​​konzole smislu, digitalno upravljanje pravima je kod koji omogućava korisnicima pristup igra sadržaj. To je osmišljen kako bi se osiguralo programerima i izdavačima da samo osoba koja plaća za igru, te u neposrednoj blizini obitelj i prijatelji, možete ga igrati.
Sony i Microsoft nisu one koje će imati koristi od DRM, ili se koristi-igra ograničenja. Igra izdavači žele biti sigurni da su uzimajući plaćeni za svoj rad, a to uključuje i polovno tržištu.
U tjednima vodi do E3, Microsoft je pokušao smiriti gamere ‘zabrinutost s nizom blogu da su neki osjetili grickaju oko rubova prava upravljanja pitanjima, ali ne nude definitivne odgovore.
Sony je tada bio upadljivo tiho što, sada, čini se da su orkestrirani pokušaj smanjiti bum na E3.
Svjedok “PlayStation rabljenih instrukcijski video igre”, objavljen nedugo nakon predstavljanja. To je 22 sekundi, a ima samo jedan korak “,” čovjek predaje disk s drugim muškarcem.
To bezobrazan Video je nagomilala više od 1,5 milijuna pregleda na YouTubeu u manje od 24 sata.
Microsoft nije odmah reagirati u utorak zahtjev kojim je zatražio komentar. Ali online sveznalice su brzo hvaliti Sony za slijetanje neke udarce protiv svojih suparnika.
“Kao sirove kao što je proglasiti nekog društva, ‘pobjednika’ od E3, teško je vidjeti Sonyjev prezentaciju danas kao bilo što osim PR državni udar …”, Kyle Orland, viši urednik u gaming CNN sadržaja partnera Ars Technica, piše ponedjeljak .
Na coming-out party za svoje nadolazeće PlayStation 4 konzoli, Sony izravnati svoje oružje na rival Microsoft Xbox One uređaja i opalio dok komore bile prazne.
Na tiskovnoj događaj u ponedjeljak navečer na Electronic Entertainment Expo u Los Angelesu, Sony ukucani doma ključne točke o novom sustavu igre: Šerif igre će biti slobodan. Ako ljudi žele prodaju rabljenih igara, to je u redu. I gotovo stalna internet veza, značilo da prati igre korištenje, neće biti potrebno.

EU-Asia