Sony се прицелва в Xbox с PS4

“Сред някои от най-влиятелните и най-трудното-да-моля геймърите в интернет, Sony е сега компанията спасител, който може да направи нищо лошо. Те трябва да се ползват в надпреварата, която ще продължи точно толкова дълго, колкото е необходимо за тях да се направи нещо погрешно. ”
Писане за Time, Джаред Нюман отнема повече гледка. Ход на Sony има за цел да запази бъдещето на диск-базирани игри, поне за сега, докато Microsoft е готов да убие изцяло дискове, движещи се към почти изцяло цифров модел, каза той.
Възпроизвеждане на това, което вече е удобна за геймърите се представи част от стратегията на Sony е, каза Нюман.
“Sony се обзалагат, че само добрата воля на геймърите ще бъде достатъчно, за да намали амбициите на Microsoft кратко”, пише той. “И Microsoft има някои големи амбиции, а не само за най-добрия игрова конзола, а да служи като централен хъб на всички развлечения хола.
С други думи, на PS4 ще направи много неща новия XBox очевидно не може. О, и на PlayStation 4 ще се продава за $ 399 – 100 $ по-малко от Xbox One. И двете конзоли се очаква тази есен във времето за празничен сезон за пазаруване, създаване на битка за сърцата, умовете и портфейлите на игрите на Общността.
Дневно Регистрирането на Microsoft е предназначена, в страна, за да се уверете, че потребителите не са препродадени, търгувани в или подаряват една игра, те вече са изтеглени от техните конзоли. Идеята е да се предотвратят повече от един човек от ефективно притежава една игра, която е закупен само веднъж.
След пускане в списък на нови игри, Джак Tretton, президент и главен изпълнителен директор на Sony Computer Entertainment America, по същество падна голям списък от оплаквания за новия Xbox, които бяха демонстрирани по-рано понеделник, и обеща обратното.
Прочетете: Фенове въздушни опасения за нова PlayStation, Xbox
“В допълнение към създаването на невероятно библиотека на нови заглавия за PlayStation 4, ние сме също толкова фокусирана върху разработването на това, което геймърите искат най-много, без да налага ограничения или обезценяването им PS4 покупки,” Tretton каза. “Например, PlayStation 4 няма да налага нови ограничения за използването на предварително са собственост на игри.”
Това обяви имам силен и устойчив кръг от аплодисменти от E3 тълпата не винаги е лесно да впечатли.
Голям повод за спорове между геймърите е, че Microsoft Новият Xbox ще изисква онлайн чек-ин на всеки 24 часа (по-малко от “винаги-на” режим геймърите очаква) и ще позволи само игри, за да бъдат препродавани само в избрани магазини. Игрите могат да се споделят само сред ограничен брой приятели и членове на семейството.
“Предполагам, че това е нещо добро”, усмихнато Tretton отговори.
В игра конзола условия, цифрово управление на правата е код, който позволява на потребителите достъп до съдържанието на играта. Той е проектиран да гарантира разработчици и издатели, че само човек, който плаща за игра, и близки роднини и приятели, може да го играят.
Sony и Microsoft не са тези, които биха спечелили от DRM, или използва играта ограничения. Игра издателите искате да се уверите, че се плаща за тяхната работа, и която включва втора пазар.
В седмиците преди E3, Microsoft е поискал да се успокои опасения геймърите със серия от публикации в блога, че някои чувствах нагризани около ръбовете на права за управление на въпроси, но никога не предлагат конкретни отговори.
Sony след това беше видно тихо в какво, сега, изглежда е било усилие оркестрирана за понижаване на бума на E3.
Станете свидетели на “Официален PlayStation Използвани Game учебни Video” освободен скоро след представянето. Това е дълго 22 секунди и разполага само “Стъпка 1”, човек предаването на диск на друг човек.
Това нахален видео е опустошена до повече от 1,5 милиона мнения по YouTube за по-малко от 24 часа.
Microsoft не отговори веднага вторник с искане за коментар. Но онлайн анализатори побързаха да хвалят Sony за кацане някои удари срещу своя съперник.
“Като суров, тъй като е за обявяване на дружеството на” победител “на E3, че е трудно да се види представянето на Sony и днес, както всичко друго, но преврат PR …” Кайл Orland, старши редактор в CNN гейминг съдържание партньор Ars Technica, пише понеделник .
На излизане наяве на партията за предстоящите си PlayStation 4 конзола, Sony успя да изравни своите оръдия в Xbox One устройство съперник на Microsoft и изстрел, докато камерите бяха празни.
По време на събитието натиснете понеделник вечер в Electronic Entertainment Expo в Лос Анджелис, Sony налагано ключови точки за новия си игралната система: Споделяне на игрите, ще бъде свободен. Ако хората искат да продават, използвани игри, това е добре. И почти постоянна интернет връзка, предназначена да наблюдавате използването на игра, няма да се изисква.

EU-Asia