Sindicatele turci grevă după ciocnirile

Erdogan sa plâns sâmbătă că demonstranții nu au fost l întâlniți la jumătatea drumului.
“Am ajuns cu mâinile noastre”, a spus el. “Cu toate acestea, unii oameni sa întors pumnii în răspuns. Poți să dai mâna cu cei care ajunge cu un pumn?”
El a ridiculizat, de asemenea, afirmațiile protestatarilor care acestea sunt ecologiștii, numindu-i “huligani”, și citând claxonatului lor din coarne ca dovadă a “poluării fonice.” Și el a acuzat manifestanții de incitare la violență sectară atacând o femeie într-un văl, lovind-o, trăgând-o de pe teren și agățare acoperirea ei cap.
Erdogan a lăudat performanța guvernului său în ultimii 10 de ani, citând un standard de viață în creștere, o quintupling de rezerve și a planurilor de a construi un aeroport băncii centrale.
Pentru mai mult de cinci ore, a apărut să se holbeze la un portret al lui Kemal Ataturk, fondatorul statului turc modern. În cele din urmă poliția sa mutat în a aresta mulți dintre cei care l-au urmat, dar dacă Erdem Gunduz – un artist numit rapid “omul în picioare” – a fost în stare de arest a fost neclar marți dimineața.
Turcia a fost zguduită de mai mult de două săptămâni de proteste împotriva guvernului condus de premierul Recep Tayyip Erdogan. Dar mulți dintre cei care au aderat Gunduz luni seara au spus ca sunt in picioare doar pentru pace, nu ia părți.
“Stau împotriva tuturor formelor de violență”, a declarat Koray Konuk, unul dintre cei arestati. “Stau acolo, astfel că evenimentele pe care le-am fost martori și evenimentele care au loc în ultimele două-trei săptămâni se poate ajunge la un impas.”
Konuk, 45, a declarat pentru CNN că poliția la pus pe un autobuz cu până la 20 de persoane, care au aderat Gunduz, dar Gunduz nu era cu ei.
“Am fost doar în picioare. Au arestat un om care a fost doar în picioare”, a spus el. “Aceasta este absurd.”
Tablou discret luni a venit la două zile după ce poliția a cuprins în Piața Taksim și vecine Gezi Park pentru a șterge de protestatari anti-Erdogan. Demonstranții au încercat să se întoarcă în parc duminica, doar pentru a fi condus înapoi de poliție.
Sindicatele pune presiune în stare proaspătă pe Erdogan mai devreme luni, montarea o grevă la nivel national. Dar o mulțime care au mărșăluit în Piața Taksim, dispersate atunci când se confruntă cu echipe dezordinilor susținute de tun de apă.
Protestele au început la sfârșitul lunii mai din cauza planurilor autorităților de a transforma Gezi Park, ultimul spatiu verde central din Istanbul, într-un mall. Ei au transformat repede într-mari demonstrații anti-guvernamentale, care au inclus apeluri pentru reforme politice.
“Există un nivel de disperare”
În timp ce protestele sunt puțin probabil să amenințe supremația Erdogan, care a fost unul dintre liderii cele mai populare Turciei și este creditat cu supravegherea de un deceniu de creștere economică, ele sunt ridică întrebări cu privire la ceea ce criticii spun că este un stil ce în ce mai autoritar de guvernare.
iReport: Nunta in mijlocul de gaze lacrimogene
Unele grupuri de demonstranți s-au mutat la protest în cartierele lor locale, în oraș, la punerea la baricade. Între timp, atmosfera în confruntările dintre poliție și protestatari sunt de cotitură mai urât.
“Acum se simte ca exista un nivel de disperare”, a declarat Clare Murray, care a fost în vacanță în Istanbul de la New York de săptămâna trecută. “Poliția par a fi mult mai confortabil cu ajutorul agresiune.”
De sâmbătă seara, 116 de persoane au fost reținute în timpul protestelor din Ankara și 242 de persoane au fost reținute în demonstrații Istanbul, a declarat Huseyin Aslan, secretar general al Asociației Avocaților Progresiv.
Erdogan rămâne sfidător, acuzând afară de a profita de protestele asupra parcului. Duminică, mii de susținătorii săi s-au adunat la un miting la câteva mile de la Piața Taksim, fluturând steaguri și cântând cântece la un miting care a fost considerată de majoritatea ca un miting re-electorale de prim-ministru.
Erdogan a încercat să contrast susținătorii săi cu protestatarii. “Sute de mii de oameni de aici nu sunt ca vandalii cu benzină-bombe în mâinile lor”, a spus el.
După tumultul week-end, sindicatele adăugat influenta lor la demonstrațiile lor cu o zi grevă.
Sindicatele au implicat sute de mii de membri din toate sectoarele, care includ serviciile și utilitățile publice, cum ar fi energie electrică și de alimentare cu apă. Ei nu, cu toate acestea, destui membri pentru a închide aceste industrii jos cu totul.
Sub guvernul Erdogan, muncitorii turci au fost “domesticit ca animalele fiind ținute foame”, un muncitor de la un birou de sindicat de la Istanbul a spus.
“Gezi Park a făcut să ne dăm seama că nu suntem animale dintr-o fermă, suntem indivizi”, a spus lucrătorul, care nu a furnizat numele său.
Greva anterioară în timpul demonstrațiilor anti-guvernamentale au avut loc aproape de începutul acestei luni.
Un singur om a stat tăcut în Piața Taksim din Istanbul pentru ore luni seara, poliția sfidând care sa despărțit de weekend protestele anti-guvernamentale cu gaze lacrimogene și tunuri de apă și desen sute de alții la veghe său.

EU-Asia