Shape-zhvendosur motorë dhe ngrohjes trupit pushtet

Konkursi është në përputhje me qëllimin e kompanisë së pergjysmimin e emisioneve të CO2 deri në vitin 2050, dhe shumë prej zgjidhjeve mund të thotë se e ardhmja e fluturimit është zero-emisioneve.
Spiteri është duke udhëhequr ekipin nga Instituti Melbourne Mbretërore të Teknologjisë, e cila ka projektuar pods super në krahët e aeroplanit për të ofruar karburantit të qëndrueshëm në motor. Ai parashikon bio-LNG – një combo i bio-metan (një nga-produkt i mbetjeve organike përbërë) dhe të gazit të lëngshëm natyror – zëvendësimin e karburantit tradicionale jet. Në përgjithësi, thotë Spiteri, përzierje mund të zvogëlojë emetimet e CO2 me 97%.
Këto sci-fi-bombastik koncepte janë hartuar nga një grusht studentët e inxhinierisë në urdhër të Airbus, i cili ka partneritet me UNESCO-s për të sponsorizojë fluturojnë tretë radhazi Ide konkurrenca juaj.
Tan Kai qershor, udhëheqësi i ekipit, parashikon ulëse kabinës veshur me susta me një pëlhurë thermoelectric që mund të konvertohet energji e një personi në 100 nanowatts e tensionit. Mjerisht, që arrin në rreth 1000000-së se çfarë iPhone juaj ka nevojë për të qëndruar në gatishmëri. Prapë, Jun pohon se ajo ka në fund të fundit të shtoni deri.
Sipas Dale King, menaxher i lartë Airbus ‘për hulumtim dhe teknologji, qëllimi është që të angazhohen risimtarët nesër, dhe ndoshta futen eko-ndërgjegje e tyre në këtë proces.
“Ne jemi duke u përpjekur për të nxitur brezin e ardhshëm të liderëve të mendojnë për mënyrat në të cilat industria e aviacionit mund të bëhen shumë eko-efikase, dhe të jetë në favor të ndikimit mjedisor të saj,” thotë ai.
“Bota e aviacionit dashuron pionierët, për shkak se ata janë përgjegjës për ekzistencën e saj”, thotë Piccard. “Sigurisht, ata nuk besojnë se ajo që ne jemi duke bërë mund të bëhet me fluturim komercial dhe ata janë korrekt;. Sot ajo nuk mund të bëhet, por kur Vëllezërit Wright parë fluturoi në vitin 1903, dhe Lindbergh kaluan Atlantikun në 1927, askush nuk do të kishte imagjinuar pastaj se një aeroplan që transportonte 300 pasagjerë mund të bëjë të njëjtin udhëtim. ”
Ekspertë të industrisë janë duke marrë një interes të madh në projekt. Sir Virgin Atlantik e Richard Branson është një sponsor, dhe sipas Piccard, ai është duke menduar e duke përdorur fuqinë diellore për avionët tërheqje mbi pistë – një proces që mund të kursejnë deri në dy ton karburant në fluturim.
“Qëllimi ynë nuk është që të bëjë një revolucion në transportin ajror, për shkak se ajo do të jetë arroganca për ne që të përpiqet dhe të bëjë këtë”, thotë ai. “Vërtet, ne duam të bëjë një revolucion në mentalitetin e njerëzve.”
Universiteti Putra Malaysia ka prezantuar edhe një roman me teknologjinë e kursimit të energjisë përfshin konvertimin e ngrohjes pasagjerëve trupit në tension elektrik.
“Kjo është një sasi e vogël, por imagjinoni kjo mbledhur nga 550 vende në të gjithë 10 orëve të fluturimit Një aeroplan ka një jetëgjatësi prej disa qindra fluturimeve disa -. Gjatë kohës që është një reduktim i madh,” thotë ai.
Imagjinoni një të ardhme në të cilën aeroplanët e drejtuar në një përzierje e baterive, ngrohjes trupit dhe plehut organik lopë.
Apo ndoshta ndotja akustike do të pushojë së ekzistuari (në sajë të një formë-kalimin motor, që është). Bagazhi mund të arrijnë në carousel bagazh të shpejtë, për shkak se ajo do të noton në dhe jashtë avionit si pucks në një tryezë hokej ajrit.

EU-Asia