Shape-shifting motoren en lichaamswarmte kracht

De concurrentie is in lijn met doelstelling van halvering CO2-uitstoot in 2050 van de onderneming, en veel van de oplossingen zou kunnen betekenen dat de toekomst van de vlucht is zero-emissie.
Spiteri leidt het team van de Royal Melbourne Institute of Technology, die onderkoelde peulen heeft ontworpen op de vleugels van het vliegtuig om duurzame brandstof te leveren aan de motor. Hij voorziet bio-LNG – een combinatie van bio-methaan (een bijproduct van organisch samengesteld afval) en vloeibaar aardgas – vervanging van traditionele vliegtuigbrandstof. Overall, zegt Spiteri, kon de mix CO2-uitstoot te verminderen met 97%.
Deze sci-fi-klinkende concepten zijn opgesteld door een handjevol ingenieursstudenten in opdracht van Airbus, die heeft samen met de UNESCO aan de derde opeenvolgende Fly sponsoren Uw ideeën concurrentie.
Tan Kai juni, de teamleider, envisions cabine stoelen bekleed met een thermo stof die een persoon de energie kan omzetten in 100 nanowatts van spanning. Ach, dat neerkomt op ongeveer een miljoenste van wat uw iPhone moet blijven op stand-by. Toch juni bestrijdt dat zij uiteindelijk optellen.
Volgens Dale Koning, Airbus ‘senior manager voor onderzoek en technologie, het doel is om vernieuwers van morgen te gaan, en misschien hun eco-geweten duwtje in het proces.
“Wij proberen om de volgende generatie leiders aan te moedigen na te denken over manieren waarop de luchtvaartindustrie eco-efficiëntere zou kunnen worden gemaakt, en zijn sympathie voor haar milieu-impact,” zegt hij.
“De wereld van de luchtvaart houdt van pioniers, omdat ze verantwoordelijk is voor haar bestaan,” zegt Piccard. “Natuurlijk, ze niet geloven dat wat we doen kan worden gedaan met commerciële vlucht en ze correct zijn;. Vandaag niet kan worden gedaan, maar toen Brothers eerst de Wright vloog in 1903, en Lindbergh de Atlantische Oceaan overgestoken in 1927, zou niemand toen kunnen denken dat een vliegtuig met 300 passagiers dezelfde reis kon maken. ”
Experts uit de industrie nemen een grote belangstelling voor het project. Virgin Atlantic’s Sir Richard Branson is een sponsor, en volgens Piccard, wordt hij denken van het gebruik van zonne-energie voor het trekken van vliegtuigen op de landingsbaan – een proces dat zou kunnen besparen tot twee ton brandstof per vlucht.
“Ons doel is niet om een ​​revolutie in de luchtvaart te maken, omdat het arrogantie zou zijn voor ons om te proberen en doen dit,” zegt hij. “Echt, we willen een revolutie te maken in de mentaliteit van de mensen.”
University Putra Malaysia heeft voorgesteld een andere nieuwe energiebesparende technologie waarbij het omzetten van passagiers ‘lichaam warmte in elektrische spanning.
“Het is een klein bedrag, maar stel dit verzameld van 550 zitplaatsen gedurende 10 uur van de vlucht Een vliegtuig heeft een levensduur van een paar honderd vluchten -. Over de tijd, dat is een grote reductie,” zegt hij.
Stelt u zich een toekomst waarin vliegtuigen draaien op een mengsel van batterijen, lichaamswarmte en koemest.
Of misschien geluidsoverlast zou ophouden te bestaan ​​(met dank aan een shape-shifting-motor, dat is). Bagage kon komen op de bagageband sneller, omdat het zou drijven aan en uit vliegtuigen zoals pucks op een air hockey tafel.

EU-Asia